Ki hogy dolgozta fel hogy a gyerek autista?
Több mint fél éve nem bírom feldolgozni. Egyszerűen nem erdekel már az egész életem, mindennap sírok, természetesen már mindenki unja a sok kesergesemet, a családom is már leraz. Mindenki azt mondja hogy szedjem már össze magam a gyerekért, pedig ő az egyetlen aki teljesen jol erzi magat.
Jön a karácsony és most érzem igazán mennyire magamra maradtam. Egész életemben arra vágytam hogy családom legyen.
Miért lehet így élni?
Először is az autizmus nem betegség, hanem egy állapot.
Ahogy írtad, a gyermeked jól érzi magát és ez a legfontosabb! Az autizmus jól kezelhető, bizonyos mértékben fejleszthető a gyermek. Az óvodába, iskolába integrálják, nem muszáj speciális intézménybe járnia.
Gondolj csak bele, hogy sajnos sokkal rosszabb helyzetben is vannak anyukák. Pl akinek a szépen fejlődő gyermeke egyszer csak daganatos lesz és az életéért kell harcolni, vagy akinek súlyos értelmi fogyatékossággal, mozgásképtelenséggel él a gyermeke. Nagyon rossz sorsok vannak, és a tiétek közel nem a legrosszabb!
Persze nincs két egyforma autista sem, nem írtad, hogy milyen szinten funkcionál a gyermek, beszél-e, vannak e súlyos dühkitörései, stb.
De mindig az legyen az első gondolatod, hogy FEJLESZTHETŐ!!! Lesz még jobb is, könnyebb is. Meg fogja tanulni előbb-utóbb ezt is, azt is. Ezek motiváljanak.
Jelentkezz be auti szülők csoportjába, beszélgess velük. Egy pszichológust érdemes volna megkeresned, ha fél év alatt sem tudtad elfogadni. Attól, hogy a diagnózist megkaptátok, semmi sem változott, ugyanaz a gyerek, aki azelőtt volt.
Hány éves a gyerek? Milyen fokú auti?
De, egyedül vagyok. Pont ennyire meltatnak legtöbben hogy én vállaltam gyereket, benne volt a pakliban, így jártam, jaj de szomorú. Mivel a ferjem dolgozik, egész nap itthon vagyok egyedül.
Persze, nem halálos beteg, de mindenki elvárja hogy örüljek, hogy legalább nem az. Ez pont olyan tapintatlansag, mintha odamennek a halalos beteg gyerekek szüleinek, hogy legalább az ön gyerekük nem autista és pár évig legalább rámosolygott és a szemébe nézett a gyereke.
Kap fejlesztést, de azért csodát az sem tesz. :( Engem nem vigasztal meg hogy a fejlesztésen kell megtanítani neki hogy nézzen a szemembe...
Nem értem miért kérdezték többen hogy tudom- e hogy nem betegség. Tudom hogy fogyatékosság.
3 eves. Mindenki nagyon szemérmesen nem mond semmit, hogy mennyire súlyos, csak hogy majd a fejlesztések (ami vidéken amúgy nincs nagyon)... De a beszedje el van maradva.
"Először is az autizmus nem betegség, hanem egy állapot."
A terhesség egy állapot. Az autizmus betegség, hiába puffogtatunk közhelyeket, attól még nem lesz valami betegségből állapot, hogy kiszépítsük.
6 pervazivat kapott írásban szóban meg hogy autista de még kicsi (?!)
Messze lakunk Budapesttől egyébként. Az is csak egy pszichiatria, nem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!