Autista vagy mi lehet még?
Figyelt kérdés
Sziasztok. Lányomra 2 hónapos kora óta gyenge szemkontaktus jellemző most 5 hónapos. Esetleg lehet jelentősége? Orvos szerint hagyjam, mert még nem kell kontaktust tartania, de ezt nehezen hiszem el..2021. nov. 30. 16:25
11/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ. Mikor lett egyértelmű, hogy van valami? A mozgásfejlődésben is le volt maradva esetleg?
2021. nov. 30. 20:18
12/13 anonim válasza:
Számomra már 5 honaposan nagyon egyértelmű volt, hogy különbözik más kisbabaktol. És hát az interneten hamar eljutottam az autizmushoz, és sajnos eléggé raillettek a korai jelek. (A gyerekorvos és a védőnő abszolút nem vette komolyan a jelzeseimet)
A mozgásfejlodese a tornaztatas hatására talán ? 6-7 hónapos korában felzarkozott, és utána az rendben ment. Ettől függetlenül továbbra sem érdekeltek az emberek .
De egyébként nagyon - nagyon különböznek az autisták egymástól már a korai babakori fejlődésben is. Van, akinél tényleg semmi jele nincs egy-masfel éves korig.
Remélem nálad nem lesz gond, ha van még kérdésed írj nyugodtan akar privatot.
13/13 anonim válasza:
Szia, latom regebbi a kerdes, de hatha kapsz majd ertesitest. Megkerdezhetem, hogy alakultak veletek azota a dolgok? Kisfiam miatt kezdtem kicsit aggodni, 5es fel honapos, mostanaban mintha minden mas erdekelne, csak kb az emberek nem. Tok erdekes, mert ha pl babakocsiban van es semmi mas nincs korulotte tok nez minket v pl furdes kozben is, baaar sztem tobb ideig”kellene” viszont mondokanal sokaig tud figyelni, mosolyog , nevet is, de pl ha szolok neki kb a hangomra sem nez oda, este alvaskor ha pl simogatom a fejet, olyan mintha utalná, sokszor odanyul es mintha ő elvenne onnan vagy ha nalam van kezben es jon felé a papa , mintha direkt elfordulna a masik oldalra. Nem tudom, olyan kettos erzes sokszor, m sokszor olyan kis edes, ha messzebb jatszik pl teregetek is odanez hozzam, en meg, h sziiaa kicsikem nezlek es mosolyog. Szerintem a kukucs jatekot is erti, nem tudom szamit-e valamit, talan rossz napjai vannak, nemreg kijott 2foga es sztem mar erzi a kovetkezot is, sokszor felsir es pl overal sarkat is betomi a szajaba. Oh bocsi, h ilyen hosszu lett, remelem jol vagytok es nalam is csak ilyen elso baba para. Koszi, ha valaszolsz
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!