Autista gyerkőc társasházba?
Ez megint egy olyan kerdes, hogy nem lehet megvalaszolni, megis honnan tudnank, hogy milyen szomszedaitok lesznek ? Nem ismerjuk oket.
Ha ide koltoznetek ahol mi lakunk tarsashazban, borzaszto szomszeddal, mar masnap kint lenne nalatok a rendorseg.
"Ha valamit szeretne, sírással jelzi. Ha örül, sikongat. Szeret futkározni a lakásban."
Ez kb. minden kisgyerekre jellemző. Maximum a tiéd nem növi ki.
Tudom, hogy társadalomban élünk, másokra tekintettel kell lenni, de számomra borzasztó, hogy autizmus esetén konkrétan felmerülhet az, hogy MÁSOK miatt költözzön el egy család olyan helyre ahol nem “zavarnak”.
Tudom, hogy szomszédnak lenni fárasztó lehet hosszútávon, de azért emberség miatt csak nem kellene ennek fontosnak lennie. Eszembe nem jutna autizmus miatt panaszkodni, hogy hangosak. Nálunk meg más miatt hangos a szomszéd.
Ne már.. :(
Írtam, hogy el tudom képzelni, hogy nehéz szomszédnak lenni. De nem arról van szó, hogy egy ember alkoholista és tör zúz. Egy gyerekről van szó, aki erről nem tehet. Felhívod a rendőrséget? És? Mit fognak mondani? A gyerekvédelmet? Ők is tudják, hogy autista és ezzel jár.
Nehéz helyzet, de akkor sem lehet büntetni a családot.
Tudom hogy nem lehet párhuzamba vonni, de nálunk pl a szomszéd tyúk ólat létesített a kerítés mellett és bűz van, ha az udvaron vagyunk. Plusz száll a por és a toll felénk. El kell költöztetnünk a kiülős helyünket.. Mivel a tyúkokat jól tartja, nem veszélyezteti őket, ezért semmi jogom nincs szólni hogy mit csinál a portáján. Ez van. Ezzel kell együtt élnünk.
Na most a családnál is egészen biztosan minden rendben van. Van egy szituáció, amihez nem igen van senkinek se köze. Ha albérlők lennének, max a tulaj bonthatná a szerződést, de az sem lenne etikus és jogszerű. De nem erről van szó. Remélhetőleg kedves közösségbe kerülnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!