Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Hogy segítsek lánytesómnak ha...

Hogy segítsek lánytesómnak ha az SNI-s gyereke reggelente nem akar iskolába menni?

Figyelt kérdés

A reggeli indulás egy kész dráma, üvölt a gyerek, hogy nem akar menni, anyuka gyenge idegzetű, és nagyon aggódik a gyerekéért, aki pl. kitapasztalta, hogy ha reggel a kakilással húzza az időt, akkor az célravezető, többször volt, hogy emiatt nem indultak el iskolába (réggebben volt kaki gondja, visszatartotta napokig).

A fia 8 éves lesz, elsős, nem nagyon volt kúszás-mászás, kb másfél évesen tanult meg járni, elég rosszul fejezi ki magát szóban (nehezen beszél). Egy kis létszámú (10 fős) osztályba jár, ahol a tanárok kifejezetten sni-s gyerekekre vannak szakosodva.

Ennek ellenére én úgy látom, hogy nevelési probléma is van, nem állítanak fel korlátokat, mindenre csak rá van legyintve, nincs büntetve, fegyelmezve a gyerek, ill. a fenti fajta ravaszkodással el tudja érni amit akar. Ill. az ordítás még nagy fegyvere, főleg reggel, mikor minden perc számít.

Látom, hogy tesóm lassan tönkremegy ebben, volt hogy segítettem nekik induláskor, de az se megoldás hosszú távon.

Gyerekpszichológus, gyógypedagógus, vagy hasonló cipőben járó anyuka tanácsát várom.

Fognak menni majd pszichológushoz, de addig is valahogy meg kell oldani a reggeleket.

2022. febr. 21. 17:54
1 2 3 4 5
 41/43 anonim ***** válasza:

Illetve azoknál, akik közömbösebbek a külső ingerekre, esetleg a szorongó, befelé fordulú, nehezen megnyíló autikat, akik beszélni sem nagyon mernek, mert ott nem zavarják egymást. Erős, akaratos, hangos gyerek kikészít mindenkit, aki nem normál. Aki normál, azt is zavarja, de csak kis mértékben.

Amúgy én a hasonlóan érintetteket sem feltétlen értem meg, rengeteg a hanyag szülő, a bántalmazó köztünk is. Talán több is, mert a mi gyerekeink nehezebbek, és nehezebb megállni, hogy ne csapd agyon, ha belédharap vagy kikészít, hogy már évek óta aláz.

Elég kiterjedt ismeretségi köröm van, rajtam kívül mindenki veri a gyerekét, én meg néha úgy beszélek vele, mint a kutyával, sajnos már megszokásból. "ülsz", "maradsz", "vissza".. De nem ez volt előbb, mind szeretgetéssel, kötődő neveléssel kezdtünk, puszilgattuk, meséltünk, próbáltuk sokáig szoptatni, játszóra vinni, játszani vele, komolyzenét hallgatni, meg minden marhaság, hogy jó legyen neki.. Az évek múlása és az elkeseredettség, tehetetlenség, a nem ható fejlesztések, a nagy idő, és anyagi ráfordítás, az intézményi rendszer, az elmagányosodás őrli fel az embert a legnagyobb jóindulattal is, és az a lehető legapróbb hibák egyike, hogy nem viszi suliba az őrjöngő gyereket. Nevetséges kis jelentőségű dolog, nem emiatt ilyen a gyereke. Millió átlagos gyerek van, akiket szexuális bántalmaznak, kék zöldre vernek, megaláznak és jól viselkednek az iskolában, és otthon is.

Persze mindent nem lehet a gyerekre fogni, vannak környezeti dolgok is..de nem mind az.

2022. febr. 28. 14:33
 42/43 A kérdező kommentje:

köszönöm szépen azoknak, akik próbáltak segíteni, és sajnálom, ha megbántottam valakit.

A kritikai megnyilvánulásokban az a rossz, hogy igazából egy ilyen fórumon csak felületes ismerete lehet bárkinek a másik gyerekéről. Ezért is kár volt itt feldobni egy ilyen kérdést, mert nem lehet az árnyalatbeli különbségeket látni sni-s és sni-s között. Én továbbra is azt látom, hogy a tesómék esete nem annyira súlyos. Az osztálytársairól nem tudok. Nem folyok bele az életükbe annyira, hgy tudjak minden körülményt pl. o.társakról, vagy a tanárokról.

40: "Szegregáció szerintem csak a szellemi fogyatékos gyerekeknél lehet út, akik úgysem tudják megtanulni a normál tananyagot"

Ez az iskola csak 2 évig biztosít egy kicsit "inkubátorszerű" környezetet a problémásabb gyerekeknek. Igenis jónak tartom, mert tudom hogy egy átlagos iskolában, ahol nem 12 hanem 28 gyerek van, negyedennyi idő jutna rá, és amellett hogy a tanárok problémásnak látnák, az osztálytársak esetleg az iskolai lemaradásokkal cikiznék. Nem lenne jó az se neki, hidd el. Hosszabb távon majd kiderül, hogy mennyire tud lépést tartani az általános tanrenddel, de az első két év ebben a spec.osztályban mindenképp a javára válik. Egyébként a logopédus javasolta neki. A körzetes iskolájuk eléggé "versenyistálló".

2022. febr. 28. 15:45
 43/43 anonim ***** válasza:
Na, ez a baj az sni-vel. Ha a körzetes iskola nem megfelelő, elég nehéz nem körzetesbe bejutni. Én pedig inkább keresnék neki egy integrált osztályt, ahol nincsenek túl sokan.
2022. febr. 28. 16:07
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!