Leteznek olyan parok,ahol egy (akar tobbedik) gyermek szuletese razta helyre a kapcsolatukat?
Nem.
Egy gyerek még egy nagyon jól működő és biztos házasságot is megvisel sokszor.
Alapból ott van egy új jövevény, akihez alkalmazkodni kell. A korábbi élet teljesen felborul, még nyugodtabb baba esetén is. Mellé jön az alvásmegvonás, amivel máshol embereket kínoznak... Szerinted ha egy jó kapcsolatban is lesznek ilyenkor hullámvölgyek, mi lesz egy rossz kapcsolattal?
Szerintem ilyen nincs.
Inkább úgy lehet, mint nálunk, hogy az első gyerek után a megváltozott életünk és a megviselt szülés élmény megterhelte a kapcsolatunkat, viszont a második gyerek születése után már megszoktuk a helyzetet és megtanultunk együtt élni a nehézségekkel. Nálunk is úgy tűnhet mintha a második gyerek segített volna, de igazából csak kellett X év hogy alkalmazkodjunk.
Az elsővel értek egyet. Illetve tulajdonképpen mindenki ugyanazt mondta.
3 gyerekem van egy apától. Jó a házasságunk, de nem a gyerekek miatt, sőt ők inkább feszültségforrások.
Egy alapból problémás kapcsolatot biztos, hogy nem hoz helyre egy baba!
Embert és kapcsolatot próbáló egy baba érkezése, szerintem ez nem kérdés. Egy olyan kapcsolat, ahol már ketten sem boldogultak, nem áll elég stabil lábakon ahhoz, hogy egy harmadik személyt is képesek legyenek integrálni az életükbe a maga nehézségével. (Kialvatlanság, bizonytalanság, állandó alkalmazkodás, stb.)
Egy jó kapcsolatban is vannak/lehetnek nagy viták, lehet eltávolodás, ugyanakkor nálunk vannak napok, amikor azt érzem, hogy sokkal szerelmesebb vagyok a férjembe, mint a babánk születése előtt. A mi kapcsolatunk szerintem nélküle is jó volt, de ez egy teljesen más szintre emelte a férjemet a szememben. Azzal ahogy törődik a babánkkal, velem, próbál tehermentesíteni, figyelni az igényeimre... viták, kialvatlanság és ingerültség ide, vagy oda, nekem ő a nagy ő és ezt sokkal jobban érzem amióta babánk van! Szóval abban hiszek, hogy képes közelebb hozni két embert a nehézségek ellenére is egymáshoz egy baba, de abban nem, hogy képes megjavítani egy alápjában véve gyenge lábakon álló kapcsolatot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!