Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Tényleg hagyni kell, hogy a...

Tényleg hagyni kell, hogy a gyerek sikoltozzon?!

Figyelt kérdés
Van az erkélyünk alatt egy játszótér. Délután minden nap jön egy család a gyerekkel és az másfél órán keresztül sikoltozik, a szülők pedig kacagnak rajta. Megkérdeztem őket. Azt mondták, hogy hagyni kell a gyereket, hadd tombolja ki magát, mert este könnyebben elalszik...
2020. szept. 4. 13:30
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
74%

Kövesd őket hazáig majd kezdj el sikoltozni az ablak alatt. Ha megkérdezi mibajod, mondhatod, hogy az utca közterület, és az egész napos feszkot ki kell magadból adni, bocsesz.

Na ugye, így egyből hülyén hangzik, de más csak mert kicsi a gyerek megcsinálhatja ugyanezt...

2020. szept. 4. 14:32
 12/23 anonim ***** válasza:
83%

Tudjátok amúgy hány ilyen szülő van? Ez a gyereknek mindent lehet hiszen gyerek, tombolja ki magát stb? Borzasztóan sok és nem lehet nekik kulturáltan sem szólni mert kikérik maguknak. Csak azt nem tudom, hogy ezeket mi motiválja, esetleg a lustaság vagy tudatosan szeretnének mauglit nevelni a gyerekükből. Ok, a gyereknek le kell vezetnie az energiáit, akkor lehet vele játszani, biciklizni stb de persze egyszerűbb hagyni kontrollálatlanul ordítani, abba nem kell energiát tenni. Gondolom majd ha ehhez hozzászokik a gyerek és tiniként ordít vele mint a sakál nyilvánosan is akkor meg majd meg lesz sértve.

A vicc az, hogy többnyire az ilyen ember az akit viszont mindenki más zavar, tipikusan akinek a gyerekei ordítanak otthon egész nap de ha te este fél 10-kor hangosan zenét hallgatsz akkor bekopog, hogy kuss legyen mert aludnának az ő kölykei. 😅

2020. szept. 4. 15:09
 13/23 anonim ***** válasza:
86%

Kedves kérdező!

Egy egész óvoda van a panel tömbünkkel szemben (nem holmi játszótér).

Képzelheted, milyen hangzavar szokott lenni délelőtt nálunk. Csukott ablaknál is hallani (nyílászárók újak). Olyan sikítas szokott lenni, üvőltés és kiabálás, mint ha egy horror filmet forgatnának velünk szemben. Sajnos ez van. Már kezdem negszokni, mondjuk most lett munkám és délelőtt elvagyok. Egyetem is lassan kezdődik.

Meg ha beüt a rossz idő, nem az udvaron fognak játszani.

Az élet sajnos ilyen.

2020. szept. 4. 15:43
 14/23 anonim ***** válasza:
87%

Nálunk a szomszéd gyereke ordít reggelente bölcsi előtt, reggel 6:10-től 20-30 percet az udvaron (nem akarok), majd este 7-8 körül egy órát. Szintén nem akarok szöveggel. Ezek a mind3n napiak, de ahogy a bölcsiböl hazaérnek, bármikor-bármennyi előfordulhat. Egyik szomszéd már elköltözött miattuk.

Próbáltunk beszélni a szomszéddal, hogy más is él itt rajtuk kívül, de csak megvonta a vállát, hogy de hát gyerekek.

Hozzá tartozik, hogyha a gyerek nem ordít, akkor a szülők ordítanak, vagy zenét bömböltetnek. De nem nagyon tudunk ellenük semmit tenni, azon kívül hogy néha szépen megkérjük.

2020. szept. 4. 16:07
 15/23 anonim ***** válasza:
92%

Jaj, mintha én tettem volna fel a kérdést! A hálószoba és a konyha ablaka alatt van egy játszótér (1. emeleten lakunk). Megjegyzem: előbb költöztünk ide, utána lett a játszótér.

A legtöbb gyerekkel nincs gond, nyilván nem néma csöndben játszanak, de nem is zavaró. De van 1-2, amelyik állandóan visít, kiabál, sőt: üvölt. És nem egyszerre jönnek, hanem a nap különböző szakában. Hétvégén lényegében délelőtt fél 10-től este 8-9-ig mindig visít valaki az ablakunk alatt. Volt már, hogy kértem, kicsit halkabban. Nem írom ide, milyen válaszokat kaptam az egyik anyukától, legyen elég annyi: kinyílt a bicska a zsebemben. Kb az volt a lényeg: kussoljak, mert az ő gyereke ott és annyit visít, ahol és amikor csak akar. Sajnálom, nem tudok jó szívvel gondolni anyukára.

Költözésen gondolkodunk, de azért ez mégiscsak nagyon gáz, szerintem.

2020. szept. 4. 22:01
 16/23 anonim ***** válasza:
100%
Alattunk is van egy játszótér. Van egy kölyök, aki tökéletesen "sikítja" a mentő szirénáját. Szerencsére csak ritkán jut eszébe.
2020. szept. 5. 23:03
 17/23 anonim ***** válasza:
14%
Arra nem gondoltok, hogy esetleg beteg? Baratnőm kisfia autista, ránézésre nem látszik rajta, egy rendezett, szép kisgyerek, viszont folyamatosan sikítozik, nem lehet vele mit kezdeni.
2020. szept. 6. 12:09
 18/23 A kérdező kommentje:
Nem kell dramatizálni! Nem beteg. Voltam a játszótéren és láttam. Eleven, nem beteg. Azt egyébként mondták volna a szülei is.
2020. szept. 6. 13:10
 19/23 anonim ***** válasza:
15%
Itt egyedül te dramatizálsz, azzal, hogy megnyitottad ezt a fórumot ;) . Képzeld, akiről én beszélek, ő is egy eleven gyerek, az ő szülei pedig nem mondják, hogy autista, és nincs is ráírva ;) .
2020. szept. 7. 16:41
 20/23 anonim ***** válasza:
91%

Akkor minden 1.5 gyerek autista mert sikítozik...

egyszerűen csak a szüleik nem szabnak nekik határokat. Ezért csinálnak..

2020. szept. 7. 17:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!