Egy 4 éves gyerek nem tud még beszélni, szavakat alkotni. Ez nem probléma? Vagy máshol lehet a probléma? Bővebben lent
Az egyik rokonomnál a gyermek még mindig nem beszél érthetően. Én aggódom érte, szóvá is tettem, de az anyját hidegen hagyja.
A kisgyerek nem tud beszélni, ha meg is próbálja, akkor össze vissza dobálja a szavakat. Ha a gyermekünkkel megyünk látogatóba, hiába mondjuk el a kislányunk nevét, egyszerűen nem tudja megjegyezni, azt mondja neki, hogy lány. Ha nem így mondja neki, akkor összekeveri a saját testvére nevével.
Emelett rohangál össze vissza, nem hallja meg, ha azt mondják neki, hogy nem. Csinálja tovább. Az óvodában nem hagyja a többieket aludni, rohangál össze vissza.
Én aggódom a gyermekért. Lehet, hogy a kognitív funkcióival van baj? Magyarul: lehet ez enyhe fogyatékosság jele?
Biztos hidegen hagyja vagy csak veled nem akar beszélni róla?
Ha már oviba is jár, akkor tuti feltűnt másnak is. Manapság már minden apróság miatt küldik a gyereket fejlesztésre meg ide-oda.
Szerintem a saját gyerekeddel foglalkozz és ne a másokét diagnosztizáld.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!