Mennyire értesz egyet az alábbi cikk második pontjával? (atyai pofon)
Én úgy gondolom, hogy egyes gyerekeknél helyetálló. Ha az ember 5-14 éves kor között kioszt 3-4 atyai pofont, ha olyan rossz a gyermek, az helyén való. Ez önmagában nem nevelés, de az atyai pofon egy nevelési eszköz mindazok mellett, hogy a szülőnek egyfolytában tanítania, formálnia kell a gyermeket. Ha a tanítások ellenére is a gyerek mondjuk bántja a testvéreit, társait, püföli őket, tiszteletlen a szüleivel többször is, stb, tehát neveletlen és a szép szóra nem hallgat, akkor jöhet egy fülcsavarás, koki a fejre. Nem értem, a mai felnőttek, miért ódzkodnak ettől?
Az a gyerek bant masokat akit otthon bantanak.
Ez szülöi minta a konfliktuskezelésre. Ha a pofon akkor az fogja a mintàt adni.
A gyerek ugy tud majd konfliktusokat kezelni vagy önuralmat türelmet gyakorolni, ha vkitöl azt megtudja tanulni.
Mellesleg a helyes magatartast a pofozkodo szülök altalaban kihagyjàk a nevelesböl..
A gyerek megtanulja egy pofontol azt hogy hogyan banj a kisebbekkel vagy idösebbekkel vagy egy katicaval? Hogy szedj anyunak viràgot, segits a tesodnak?
Vizualisan tanulnak..
Szerintem meg nem lesz lelki sérült tőle.
Nagyon durván elszabadultak a dolgok a gyereknevelés terén, elképesztő történeteket hallgatok nap, mint nap arról, hogyan irányítja a gyerek a család életét. Nem mondom, hogy állandóan ütni kell, nyilván nem. De azért az a szuper szabadságban nevelés, ami manapság megy, az sem normális.
Viselkedett már úgy a fiam velem, hogy azért kapott egy pofont, és nem azért, mert nem volt más eszköz a kezemben, hanem mert az, amit megengedett magának, az ezt vonta maga után. Le lehet pontozni, ma is ugyanígy cselekednék.
Abszolút nem értek egyet. Ma már az a divat, hogy a gyerekre csúnyán nézni sem szabad, a hangodat sem emelheted fel, mert Úristen lelki sérült lesz. 🤦🏻
Hány meg hány családot ismerek, ahol konkrétan a gyerek "neveli" a családot, mert otthon a "nem szabad rácsapni, nem szabad csúnyán nézni rá, nem szabad büntetni és mindig mindenről ki kell kérni a véleményét" mentálissal nevelik a gyerekeket, akik éppen ezért kb szarba se veszik a szülőket.
Semmi baja nem lesz 1-2 atyai pofontól, nem kell túlzásba esni. Van az a pont, amikor nagyon is megérdemli. Mi is emberek vagyunk, nekünk sincsenek kötélből az idegeink és van olyan élethelyzet, amikor a szép szó (és a csúnya se) már nem használ.
Nem szabad megütni!
Annyiszor leírtam már, 100adszor nem akarom, sose üsd meg és rohadtul nem azok a gyerekek verekednek, akiknèl ez van otthon! Akik kapnak, ha rosszak, azok nagyrészt csendben szoronganak és lapítanak, nehogy rosszak legyenek és kapjanak megint!
Egyet értek az egyessel. Attól, még, hogy kicsi az a gyerek, nem kell ütni. Semmi értelme, csak azt tanulja el, hogy ez egy megfelelő konfliktuskezelési módszer. Ez nem nevelés, csak a szülő türelmének a hiánya. Pofon nélkül is lehet jól nevelt gyereket felnevelni. Én igazából azt nem értem, hogy miért pont a szülő-gyerek kapcsolatba fér ez bele sokaknak. (De értem, azért, mert a gyerek nem tud ellene semmit tenni, totál kiszolgáltatott. A lakli kamasz meg már vissza tudna ünti, vele már nem pálya keménykedni.) Ennyi erővel lehetne a felnőttekkel szemben is tökösnek lenni, és random embereket nevelő célzattal felpofozni, mert nem tetszik amit csinálnak.
Engem amúgy kevéssé érdekel, más hogy nevel fusztrált felnőttet a gyerekéből. De ez egy vélemény kérdezős kérdés. A vélemény nem tud jó, vagy rossz lenni. Ehhez képest aki nem értett egyet a pofonnal, az eddig le volt pontozva. Nem mintha számítanának a százalékok, csak árulkodó.
Nem értek egyet azzal, hogy sose szabad megütni, mert jaj sérül a lelke, szorongani fog meg tudom is én. Én is kaptam kb 2-3 jól megérdemelt atyai pofont, meg kb az összes barátom és lám, mégsem lett egyikünk se szorongó, lelki sérült felnőtt. 🤷🏻♀️
Egyetértek az 5-sel, a szülők sem robotok, nincsenek kötélből az idegeik, véges a türelmünk és van olyan mikor rettenet ki tudják húzni a gyufát.
De ma már tényleg ott tartunk, hogy csúnyán nézni sem szabad a gyerekre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!