Szerintem túlzás. Az újszülött osztályon is cukros vízzel pótolnak, ami persze nem jó, de nem hal bele egy baba se.
5,5 meg 6,5 hónapos kor meg miben más?
Szerintem buta amerikaiaknak való, aki túlitatná amúgy (nyilván ha ki van száradva vki, akkor a só nèlkülu vízpótlás veszélyes lehet).
2020. jún. 26. 22:44
2/11 A kérdező kommentje:
Számomra is hihetetlennek tűnik. Igazad lehet.
2020. jún. 26. 22:49
3/11 anonim válasza:
Hát 1,5-2 dl-t simán megisznak egyszerre a pár hónapos babák, és a tápszernek, és az anyatejnek is igen nagy %-a víz, ezért logikátlan, hogy pár korty gondot okozna... De egyébként pont emiatt, mert nagyon magas viztartalmu a táplálekuk, nincs szükségük az olyan picinek külön vízre, de szerintem a cikk allitasa, hogy ugyan a 2 dl tej/tápszer simán lecsuszik egyszerre, de pont plusz egy kortytol tultelitodne a veseje, ez nem hiszem hogy igaz.
2020. jún. 26. 22:49
4/11 anonim válasza:
Pár korty egy ùjszülöttnek megtelítheti a gyomràt, ìgy anyatej màr nem fèr bele. 6 hònapos màr nem halna bele, de felesleges neki a vìz. Cukros vizet, teàt sem kaphatnànak, nagy baj, hogy sok szülèszeten adnak.
2020. jún. 26. 23:01
5/11 Derjaderja válasza:
Az enyém kapott cukros vizet mert nem indult a tejem, 3 napos korában tápszerrel mentünk haza. Kb 10 napos és 6 hónapos kora között gond nélkül és csak szoptattam.
Szerencsétlen úgy ordított az éhségtől, mielőtt a tàpszert kapta, nem akart szopni már mert nem jött semmi. Ahogy kaptuk a tàpszert, odacsepegtettem a mellemre és újra lelkesen próbálkozott.
Szerintem jó volt így.
A témáról azt gondolom amit at 1. kommentben leírtam már.
2020. jún. 27. 00:23
6/11 anonim válasza:
Cukros vìz ès tapszer helyett donor tejet lenne szakszerű ilyen esetben adni.
2020. jún. 27. 01:04
7/11 anonim válasza:
A babámnak a kórházban második nap a vízzel teli cumisüveget tolták a szájába, mert nem tudott megnyugodni... utána szopizott rendesen. Semmi baja nem lett. Én nem is hallottam még ilyenről, max hogy a belének nem tesz jót. Persze azóta is csak anyatejes 4 hónapos, bőven elég neki a tej. Ha meleg van, szomjas, akkor cicit kér és kap.
2020. jún. 27. 08:31
8/11 Derjaderja válasza:
6. Persze, valamivel szerencsésebb, de a legtöbb intézménynek nincs donorteje arra az esetre, ha pár napig egy egészséges babának mellé kell pótolni.
Az meg durva, hogy nem egy bababarát intézmény a sárgaságig èhezteti a gyereket, csak nehogy tápszer jusson bele, ami egyébként gyakorlatilag egyenértékű az anyatejjel (bár hosszú távú táplálásnál az utóbbi jobban védett egyes betegségektől).
2020. jún. 27. 08:41
9/11 anonim válasza:
Jó ez a cikk baromság. Ha igaz lenne, halomra haltak volna a 1950-2000-es évben született csecsemők, mivel akkor is szokás volt nekik vizet adni. Vagy teát. Nekem pl tapszeres a kisfiam és múltkor volt hogy nagyon be volt esve a kutacsa. Hiába adtam neki tapszert nem kellett neki. A vizet megitta. Ugyanis nem volt éhes csak szomjas. Olyanról gyakrabban hallani hogy kiszáradt csecsemő kerül korhazba. Persze a kisfiam napi tapszer adagja kb 1 liter. Ehhez mérten nyilván nem igat fel liter vizet, de ha megiszik 50 ml-t abból semmi baja nem lesz. Szoval lehet hogy IQ nulla szülő ha megitat a csecsemővel egy rahedli vizet, az veszélyes, de azért nem kell mindig túlzásokba esni.
2020. jún. 27. 13:14
10/11 anonim válasza:
8-as szerintem az a durva hogy néhány anyuka ezt hagyja. En már eleve tapszerrel mentem a korhazba. Teljes mértékben jogodban áll tapszert adni a babáknak ha azt szeretnél vagy úgy ítéled meg jónak. Ez nem veszélyeztetés így meg sem tilthatják. Max keménykednek a csecsemosok mert ki van nekik adva. Nekem nem kellett amúgy de tuti nem álltam volna le vitázni egyik Ursulaval sem, hanem szépen megcsinálom a tapszert és odaadom a babának. De ez általában amúgy első gyerekes rutintalan anyakkal esik meg sajnos, egy rutinossal tuti meg nem csinálják, nem fogja végignézni hogy éhezik a gyereke. És nem veszi be a “de csak egy cseresznyemagnyi a gyomra” baromságot. Az en fiam 60 ml-t evett 3!!! Naposan. És ordított is szépen ha éhes volt. Ha nem lett volna tejem fix, hogy nem hallgatom.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!