Mennyire értesz egyet az alábbi cikk második pontjával? (atyai pofon)
Én úgy gondolom, hogy egyes gyerekeknél helyetálló. Ha az ember 5-14 éves kor között kioszt 3-4 atyai pofont, ha olyan rossz a gyermek, az helyén való. Ez önmagában nem nevelés, de az atyai pofon egy nevelési eszköz mindazok mellett, hogy a szülőnek egyfolytában tanítania, formálnia kell a gyermeket. Ha a tanítások ellenére is a gyerek mondjuk bántja a testvéreit, társait, püföli őket, tiszteletlen a szüleivel többször is, stb, tehát neveletlen és a szép szóra nem hallgat, akkor jöhet egy fülcsavarás, koki a fejre. Nem értem, a mai felnőttek, miért ódzkodnak ettől?
Azért random idegen embereket az utcán csak úgy megütni baromira nem hasonlítható össze azzal, mikor a SAJÁT gyereked, akiért te felelsz és akiből neked kell embert nevelni, kap 1-2 nevelő célzatú pofont.
És akkor mi van ha 18 év alatt 2x mondjuk betelik a pohár a szülőnél és nem tud tovább türelmes maradni?! Tök jó, hogy vannak akiknek acél idegeik vannak, de korántsem mindenkinek. 1-2 pofontól pedig senki nem lesz lelki sérült, csak némelyek szeretnek bőven túlozni..
Most találtam ezt a cikket, nagyrészt egyet értek vele.
?? Ez a felnőtt kiküldte a felügyelete alatt álló kisgyereket egyedül, felügyelet nélküli helyre! A 7 évest, aki nevetgélt és beszélt!!!
Kiesik véletlen és belehal, leesik a korlátról és törik valamije, azt a tanárt úgy előveszik, hogy csak na, rohadhat börtönben és annyi a tanításának egy életre! Vagy a kislány talál valamit, megeszi, félrenyel és megfullad és senki sem veszi észre! Vagy fogja valamelyik tanàr vagy nagyobb gyerek berántja a szekrénybe/mosdóba/szertárba és baja lesz! Vagy jön egy szülő, aki épp arra jàr, és viszi is a gyereket!
És te ezzel egyet értesz??
Vigye le azt a gyereket a portáshoz, vagy tanáriba ceruzát hegyezni, vagy krétáért a szertárba menjenek, vagy mossa a szivacsot “szégyenszemre”.
... folyt.
szerintem a gyermek nem rossz, csak épp nem tudjuk elviselni és kiakaszt, hogy kifogyunk az eszközökből, melyekkel rendeznénk a helyzetet.
Többnyire eszköztárunk a szegényes, és ha ezt nem látjuk be könnyen nyúlunk a pofonzsákba
Ez attól is függ miért ütöd meg és hogy, illetve melyik szülő és milyen a gyerek.
Nem kell általánosítani a gyerekeket, ugyanis nem mindenki ugyanolyan, van akiben ez maradandó sérelmeket okoz és van akit teljesen hidegen hagy.
Minden szülőnek ismernie kéne a gyerekét.
Alapjába véve a türelem a legfontosabb ha valaki gyereket vállal, méregből, idegből nem bántunk gyerekeket.
A másik meg az, hogy ha valakinek van gyereke, legyen már tekintélye a gyerek felett, anélkül, hogy meg kelljen ütnie.
Vannak szemtelen gyerekek, akikkel nem lehet mit kezdeni és azt hiszik övéké a világ ez tény, de ha már fizikai fenyítésre kerül a sor akkor ne az apa üsse már meg a gyereket, mert ugyebár ő a legerősebb, legtekintélyesebb, ennél jobban nem is lehetne egy gyereket megalázni. Főleg ha arcon ütöd, mert szerintem az egy undorító dolog. Inkább az anyuka lépjen fel ilyenkor, ha minden cérna szakad, 3-5 éves gyereknél rá lehet csapni a kezére, combjára ha nem bír magával, nem erőteljesen, utána meg már iskolába fog járni, semmit nem fog érni az erőszak, sőt csak ront a helyzeten. Iskolás gyereket már nem kéne egyáltalán fizikálisan nevelni, inkább segíteni a szellemi fejlődésben.
Tény,hogy nem a legtökéletesebb nevelési módszer,de egyrészt mindenkinél elszakad a cérna ,én is kaptam,és a fiaim is ,nyomós okkal .
DE! Még mindig sokkal jobb ,ha valamit próbál tenni a szülő. Ma már rászólni sem mer a legtöbb szülő a gyerekére.
Egyszer le mertem itt írni,hogy nálunk ha hisztizett valamelyik,a szobájába kellett mennie amíg le nem nyugodott,hogy én mit kaptam érte .. voltam ám mindenféle kegyetlen,szörnyeteg anya akinek nem való gyerek :D(már felnőttek) .
Később mindenki megköszöni az anyjának az ilyesmit,hogy normális ember lett belőle,nem valami érzéketlen tuskó,aki azt hiszi neki mindent lehet ,vagy aki mellett nem lehet megmaradni,annyira elviselhetetlen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!