Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Mennyire teszem tönkre a...

Mennyire teszem tönkre a gyerekemet?

Figyelt kérdés
Van egy 10 éves ADHDs fiam. Az apja nem tudja elfogadni, hogy ő ilyen. Nem vágyik a társaságára, nem akar vele semmit csinálni. Oda jutott, hogy még csak meg sem erőlteti magát, hogy a gyerek kedvenc játékával játszon. Nincs kedve v nézni, hogy milyen jól megy a rollerezés a gyereknek. Persze a fiam produkálja magát, legalább annyit foglalkozik vele az apja. Ha az apjával együtt maradok, akkor lelkileg egy roncs lesz a gyerekem?
2020. ápr. 19. 09:33
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
98%

Hinni a templomban kell, esetedben viszont cselekedni kéne. Pszichológus segítségét igénybe venni majd, ha egyedül képtelen vagy magad összeszedni, hogy változtass. Ha erre sem vagy képes, akkor nem lehet rajtad segíteni. A gyakorin való kérdezgetés nem fogja megoldani a problémádat. És ettől a férjed sem fog megváltozni, mivel nincs igénye rá és õnmagát tökéletesnek látja. Hajrá! Szedd össze magad, különben így megy el az élet melletted. Ennyire ne maradj igénytelen, mert jelenleg az vagy.

2020. ápr. 19. 11:47
 22/33 anonim ***** válasza:
90%

Nagyon szemét a férjed, hagyd ott.

Egy gyereked van, még olyat is találhatsz, aki odaköltöztet titeket magához..

2020. ápr. 19. 11:57
 23/33 anonim ***** válasza:
91%
Sajnos csak azon tudsz változtatni, ami a te részed. Alakítsd afelé az életed, ahogy szerinted jobb lenne. Párkapcsolatban is vannak határok - nincs olyan, hogy a férjed mindet átlépheti, mert te magadat is közösként kezeled, de ő egy évtizede külön univerzum. (És ne a gyerek legyen a társad. Egy darabig megkapod tőle az érzelmi visszhangot, közelséget, ami gondolom, a férjedtől nagyon hiányzik, de nem egészséges, és szerintem pont ez a kiskamasz kor, amikor talán már érzed, hogy hullámokban távolodik, és ki fog repülni egyszer - remélhetőleg - és ez is a természetes. Magadban tartsd magad értékesnek, és legyenek saját céljaid. Ha most a váláshoz szükséges erő, anyagiak, bátorság összekaparása, akkor sajnos az. És a gyereket is hosszútávon lásd, mint akiből egyszer ilyen vagy olyan felnőtt lesz és akinek most nem csak a férjed, de te is példát adsz arról, mi a szerepe egy házasságban a nőnek és mit lehet vele megcsinálni. Ne akaszkodj a fiadra, ne hibáztasd, de ne is függj tőle érzelmileg, mert őt is tönkreteszed. - Elnézést, ha nem így van, jószándékkal írom.)
2020. ápr. 19. 11:58
 24/33 A kérdező kommentje:

Köszönöm a tanácsokat. Nem haragszom. Az a baj, hogy az összes barátnőm leépült az évek alatt. Sosem volt időm és lehetőségem elmenni csajos órákra. Szerintem így alakította direkt a férjem.

A fiamat nem akarom magamhoz láncolni, remélem olyan nagyszerű felnőtt lesz mint amilyen remek kis srác most. Tele érzelemmel, segítőkészséggel. Értelmes, ha olyanja van, nagyon jókat lehet vele beszélgetni, ami legtöbbször lefekvéskor jön rá. És ezt is meg akarja tiltani a férjem, mert már nagy és aludjon egyedül.

2020. ápr. 19. 12:07
 25/33 anonim ***** válasza:
100%
Vele alszol vagy csak esti mesélsz?
2020. ápr. 19. 12:28
 26/33 A kérdező kommentje:
Külön szobája van, csak akkor aludtam vele, mikor nagyon beteg volt. Esti mese, beszélgetés, puszi, alvás.
2020. ápr. 19. 12:31
 27/33 anonim ***** válasza:
95%
Férjed akkor is szarna a gyereketek fejére, ha nem lenne adhd-s. Egy egészséges gyerekkel se lenne kedve társasozni, fogócskázni. Csak nem értem, hogy miért kellett neki gyerek?
2020. ápr. 19. 12:35
 28/33 anonim ***** válasza:
26%
# 26 Akkor ez nem halálos bűn :)
2020. ápr. 19. 12:46
 29/33 anonim ***** válasza:
33%

Úú tudooom!

Nem lehet, hogy azt hiszi meleget csinálsz a fiúból a sok foglalkozással? Vannak ilyen sötétek, akik ezt hiszik..

Szerintem azt akarja, hogy csajozzon! Mesélte már a fiú, hogy tetszik neki valami lány? Az apukák ilyenkor szoktak belendülni, legalábbis az enyém meg a filmesek nagyon szokták várni, hogy a fiuknak sikere legyen a lányokkal, ez még összehozhatja őket.

Helyes srác, tetszik neki valaki? Elmesélte már az apjának? Egy jó kis felvilágosítást is rányomhatsz az apjára feladatként, ha eddig nem volt meg.

2020. ápr. 19. 13:46
 30/33 A kérdező kommentje:

Nekem szokta mondani, ki a szép lány. És igen, mivel a férjem öccse meleg, szerinte a gyerek is az lesz.

Nem beszélget vele semmiről az apja. Mondtam neki, lassan v beszélhetne vele, hiszen én mit meséljek az éjszakai magömlésről. Azt mondta, majd rájön magától.

2020. ápr. 19. 14:08
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!