Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Mennyire teszem tönkre a...

Mennyire teszem tönkre a gyerekemet?

Figyelt kérdés
Van egy 10 éves ADHDs fiam. Az apja nem tudja elfogadni, hogy ő ilyen. Nem vágyik a társaságára, nem akar vele semmit csinálni. Oda jutott, hogy még csak meg sem erőlteti magát, hogy a gyerek kedvenc játékával játszon. Nincs kedve v nézni, hogy milyen jól megy a rollerezés a gyereknek. Persze a fiam produkálja magát, legalább annyit foglalkozik vele az apja. Ha az apjával együtt maradok, akkor lelkileg egy roncs lesz a gyerekem?
2020. ápr. 19. 09:33
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
77%
Hat 1p évig valahogy sikerült jó arcot vágnod hozza....
2020. ápr. 19. 10:34
 12/33 A kérdező kommentje:
Mert mindig reménykedtem, hogy jobb lesz. De azóta már kifejtette, hogy engem sem szeret, nem tart nőnek és amúgy is én csesztem el mindent.
2020. ápr. 19. 10:36
 13/33 anonim ***** válasza:
94%
Akkor konkrétan mi a kerdés?
2020. ápr. 19. 10:40
 14/33 anonim ***** válasza:
94%
Már írtál ki erről kérdést, ott is sokan írták,hogy ilyen pasival nem kellene együtt maradni. Miért kell hónapok múlva újra itt panaszkodni?
2020. ápr. 19. 10:41
 15/33 anonim ***** válasza:
94%
Na megint úgy csinálunk, mintha itt bármi is a gyerekről szólna. Nem ciki ám magaddal foglalkozni akkor sem, ha gyereked, akár ADHDs gyereked van. Nyugodtan felteheted a kérdést a felnőtt kapcsolatok kategóriában, hogy mások elvalnának-e ezek után. Gyanítom, több mint 90% elválna.
2020. ápr. 19. 10:57
 16/33 A kérdező kommentje:
Igen, azt írták. Igazából kifejtette reggel, hogy a család az ilyen, és válasszam hobbinak a vásárlást, meg a házimunkát és akkor boldog leszek, mert azt fogom csinálni, amit szeretek.
2020. ápr. 19. 11:14
 17/33 anonim ***** válasza:
76%

Micsoda szemét az, aki azt gondolja az adhdsok magukat és másokat is tönkreteszik, nem szerethetők és elviselhetők.

Nekem auti és adhd a lányom, és egy cuki, szerethető gyerek. Sok energiàt igényel, ha olyanja van, de szeretek vele lenni, játszani, foglalkozni, beszélgetni, csak meg kell találni a közös pontokat. Meditálni nem szeretnék vele, mert nem képes rá, de fogócskázni, csikizőset játszani vagy unozni nagyon tud, de gyorsasági játékokban is jó.. A legjobb barátja, és egy másik barátja is adhds, a legjobb barát is egy cuki fiú, ő is néha heves, de alapvetően klassz gyerek és jóindulatú, a lányommal meg “jól bekötött” gyerekekhez képest is elképesztően türelmes, segíti a mászókán, bátorítja, hagyja hogy másszon a hátára az uszodában.. a nagyobbacska lány is aranyos, de ő mondjuk értelmileg nincs teljesen rendben, vele nehezebb, de még mindig jó. Sokkal jobb, mintha direkt számító lenne, vagy direkt gonoszkodna, ő inkább magábaforduló típus, keveset beszél.

Vidd olyan helyre a két embert, ahol a gyerek képességei előnynek számítanak és az apja felismerheti a jót a gyerekben. Pl kötélpályára, kalandparkba, uszodába, falat mászni, videójàtékozni, trambulinparkba, lézerharcra..

Ilyeneket csináltok? Amint a gyerek legyőzi valamiben az apját, az apa el fogja kezdeni értékelni a fiát.

Van egy gyorsasági játék, a haligali, abban is gyorsan nyerhet a fiú az apja ellen.

Kihívásokat is lehetne csinálni és bedobni egy kis alkoholt a témába(pl a vesztes iszik valamit), apuka egy kispohár sört húzóra, a gyerek kispohár szénsavad üdítőt. Alkohollal jobb játszani.

Amit megfigyeltem, hogy az adhds gyerekek született vezetők, az én 3 évesem először ült dodgemben, hát csak lestem, hogy tudja az utolsó pillanatban félrerántani a kormányt, simán kanyarodik. Minden kis haverjának elsőre ment kimagaslóan, az anyukák csak lestek, félték felengedni a 4-5 éves gyerekeket, aztán csak ámultak, hogy lehet ez. Ha majd eléri a pedált, gokartozni is viszem. Vihetnéd te is őket, a te fiad már nagy. Vagy bobozni!

Egyszerűen csak más részre kell koncentrálni velük, nem a megszokottra, és biztos, hogy a felsoroltak között te is találsz kedvedre való programot.

Egyébként én elváltam volna, ha azt látom, hogy a férjem nem szereti a gyerekem.

Amiben még jók, hogy pillanat alatt megvédenek bárkit. Galambot, kiskutyát, gyengébb gyereket, nem haboznak, kiállnak a gyengéért a másik ellen, kiabálnak, erővel is megvédik és hát hevesek, küzdősportokban jók, nem kell nekik mondani, hogy adj bele mindent, mert elsőre lelkesek és beleadnak mindent.

Sprintelni is nagyon tudnak, a hosszútávfutás nem az asztaluk, de rövid időtartamú versenyekben nagyon jók.

Ha heves, pörgős adhdsod van, mint nekem is, akkor ezekben szuper. Plusz impulzusrajzolnak/alkotnak, hagyni kell őket alkotni, amikor rájuk jön.

Meg kell ismerni a gyereket, és rengeteg kedvelni valót találsz majd benne. Na meg rengeteg hasonlósàgot. Lehet pont azért ellenszenvezik apuka, mert magáraismer a gyerekében? A saját hibáinkat a másikban látni, akinek jobbat akarunk, nagyon felemészt..

Válj el tőle, mert veled és a gyerekkel is szemét, ha kéthetente egy nap lesz csak a gyerekével, lehet jobb apa lesz.

2020. ápr. 19. 11:24
 18/33 anonim ***** válasza:
100%

Amíg nem hagyod ott, addig ezeket fogod tőle hallgatni. Nem tudom mire is vársz tulajdonképpen? Csodára? A férjed mesebeli változására? Na ez nem lesz. 10 éve ez van, majd gondolod a 11-ben változtat? Miért tenné? Eddig is elviselted a viselkedését, jól gondolja, hogy ezután is elfogod. Akkor minek strapálja magát?

Szedjél már össze némi önbecsülést, mert az abszolút de nincs neked. Alárendelt vagy egy olyan hímnemű mellett, aki szerint te nem is vagy jó nő. A te agyadban sincs minden rendben. Lehet megsértődni, de a tények ettől nem változnak meg.

2020. ápr. 19. 11:31
 19/33 A kérdező kommentje:
Van uno kártyánk, halli gallink, társasunk, kártyánk. De a férjem nem akar ezekkel játszani. Azt mondja, hogy játsszon gyerekekkel, ő nem tíz éves. Ha egyszer egyszer beszáll, akkor is az unalom ül ki az arcára, közben tévét néz, vagy nyomkodja a telefonját. Fogócskázni nem akar, szaladgálni sem, mert fáradt. A kalandpark felesleges pénzkidobás. Egyszer elvitte gokartozni, hónapokig arról beszélt a fiam. De egyszer volt Budán kutyavásár. A férjem annyit akar, ha itthon van, hogy csend legyen, hagyjuk pihenni, de a gyerek ne gépezzen, hanem csendben, egyedül a szobájában foglalja le magát. De már azt is mondta a gyereknek, hogy milyen fogyatékos, hogy nem jön hozzá senki játszani és őt sem hívják. Igaz, javában karantén volt már, de az nem számít.
2020. ápr. 19. 11:33
 20/33 A kérdező kommentje:
#18 Nincs önbecsülésem, tény, hiszen f évek alatt elhitette velem, hogy semmit nem érek. És el is hittem. Félek minden változástól, hogy egyedül úgysem z fog menni.
2020. ápr. 19. 11:36
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!