Mennyire teszem tönkre a gyerekemet?
Micsoda szemét az, aki azt gondolja az adhdsok magukat és másokat is tönkreteszik, nem szerethetők és elviselhetők.
Nekem auti és adhd a lányom, és egy cuki, szerethető gyerek. Sok energiàt igényel, ha olyanja van, de szeretek vele lenni, játszani, foglalkozni, beszélgetni, csak meg kell találni a közös pontokat. Meditálni nem szeretnék vele, mert nem képes rá, de fogócskázni, csikizőset játszani vagy unozni nagyon tud, de gyorsasági játékokban is jó.. A legjobb barátja, és egy másik barátja is adhds, a legjobb barát is egy cuki fiú, ő is néha heves, de alapvetően klassz gyerek és jóindulatú, a lányommal meg “jól bekötött” gyerekekhez képest is elképesztően türelmes, segíti a mászókán, bátorítja, hagyja hogy másszon a hátára az uszodában.. a nagyobbacska lány is aranyos, de ő mondjuk értelmileg nincs teljesen rendben, vele nehezebb, de még mindig jó. Sokkal jobb, mintha direkt számító lenne, vagy direkt gonoszkodna, ő inkább magábaforduló típus, keveset beszél.
Vidd olyan helyre a két embert, ahol a gyerek képességei előnynek számítanak és az apja felismerheti a jót a gyerekben. Pl kötélpályára, kalandparkba, uszodába, falat mászni, videójàtékozni, trambulinparkba, lézerharcra..
Ilyeneket csináltok? Amint a gyerek legyőzi valamiben az apját, az apa el fogja kezdeni értékelni a fiát.
Van egy gyorsasági játék, a haligali, abban is gyorsan nyerhet a fiú az apja ellen.
Kihívásokat is lehetne csinálni és bedobni egy kis alkoholt a témába(pl a vesztes iszik valamit), apuka egy kispohár sört húzóra, a gyerek kispohár szénsavad üdítőt. Alkohollal jobb játszani.
Amit megfigyeltem, hogy az adhds gyerekek született vezetők, az én 3 évesem először ült dodgemben, hát csak lestem, hogy tudja az utolsó pillanatban félrerántani a kormányt, simán kanyarodik. Minden kis haverjának elsőre ment kimagaslóan, az anyukák csak lestek, félték felengedni a 4-5 éves gyerekeket, aztán csak ámultak, hogy lehet ez. Ha majd eléri a pedált, gokartozni is viszem. Vihetnéd te is őket, a te fiad már nagy. Vagy bobozni!
Egyszerűen csak más részre kell koncentrálni velük, nem a megszokottra, és biztos, hogy a felsoroltak között te is találsz kedvedre való programot.
Egyébként én elváltam volna, ha azt látom, hogy a férjem nem szereti a gyerekem.
Amiben még jók, hogy pillanat alatt megvédenek bárkit. Galambot, kiskutyát, gyengébb gyereket, nem haboznak, kiállnak a gyengéért a másik ellen, kiabálnak, erővel is megvédik és hát hevesek, küzdősportokban jók, nem kell nekik mondani, hogy adj bele mindent, mert elsőre lelkesek és beleadnak mindent.
Sprintelni is nagyon tudnak, a hosszútávfutás nem az asztaluk, de rövid időtartamú versenyekben nagyon jók.
Ha heves, pörgős adhdsod van, mint nekem is, akkor ezekben szuper. Plusz impulzusrajzolnak/alkotnak, hagyni kell őket alkotni, amikor rájuk jön.
Meg kell ismerni a gyereket, és rengeteg kedvelni valót találsz majd benne. Na meg rengeteg hasonlósàgot. Lehet pont azért ellenszenvezik apuka, mert magáraismer a gyerekében? A saját hibáinkat a másikban látni, akinek jobbat akarunk, nagyon felemészt..
Válj el tőle, mert veled és a gyerekkel is szemét, ha kéthetente egy nap lesz csak a gyerekével, lehet jobb apa lesz.
Amíg nem hagyod ott, addig ezeket fogod tőle hallgatni. Nem tudom mire is vársz tulajdonképpen? Csodára? A férjed mesebeli változására? Na ez nem lesz. 10 éve ez van, majd gondolod a 11-ben változtat? Miért tenné? Eddig is elviselted a viselkedését, jól gondolja, hogy ezután is elfogod. Akkor minek strapálja magát?
Szedjél már össze némi önbecsülést, mert az abszolút de nincs neked. Alárendelt vagy egy olyan hímnemű mellett, aki szerint te nem is vagy jó nő. A te agyadban sincs minden rendben. Lehet megsértődni, de a tények ettől nem változnak meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!