Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Az óvónők miért akarják...

Az óvónők miért akarják mindig lebeszélni az embert hogy ügyeletbe vigye a gyerekét?

Figyelt kérdés

Állandoan van vmi pedagogusnap, értekezlet, ilyen olyan szünet, most 3 nap ismét már követni sem tudom milyen szünet hogy csak ügyelet lesz.

Este 5 után szintén ügyelet van. Azt egyenesen már bűn igénybe venni, véletlen se dolgozzon senki 5-ig, mert akkor nem ér be időre. Nyáron a 1,5 honap zárvatartás külön élmény.

Miért akarják a szülőt lebeszélni arrol,hogy ügyeletre bizhassa a gyermekét?

2019. ápr. 10. 23:59
1 2 3 4
 31/32 anonim válasza:
70%

Amióta létezik óvoda szinte mindig ilyen nyitvatartások voltak, annyi különbséggel, hogy a nagyszülők, szomszédok stb. jobban tudtak vigyázni a gyerekekre. Ma már ezt kevés ember tudja így megoldani valóban.

Tudom, úgyis le leszek, pontozva, de nem érdekel. Nekem nincs gyerekem, de igenis bánt, mikor olyan rosszul van a gyerek a csoportban, hogy majd összeesik, vagy behány az ajtóba és akkor sem ismeri el a szülő, hogy beteg a gyereke, ilyenkor összeszorul a szívem. Táppénzre, szabadságra a nyári szüneten kívül sosem szoktam elmenni, csak, ha már tényleg nem állok én sem a lábamon, olyan rosszul érzem magam. És igen, nem szeretnék hányás, hasmenéssel óvodában maradni csak azért, hogy vigyázzak mások gyerekeire és megfertőzzem őket. Hadd engedjek már meg magamnak 1 évben 3-5 napot amikor én is lábadozhatok.

Butaság általánosítani, hogy az óvónők nem akarnak dolgozni azért húznak haza kora délután. Dolgoztam olyan helyen, ahol 20 fős csoportra jutott egy óvónő, nem volt társ, állandóan túlóráztunk, azokat meg senki nem számolta el,senki nem írta ki szabadságnak.

Az ügyeletről meg annyit, hogy mi 1 gyerekért is ki szoktunk nyitni akkor is, ha 8 felnőtt vigyáz arra az egy gyerekre. Nem számít az intézményben, ugyanúgy megy a rezsi (fűtés, villany stb.) azért az egy gyerekért.

De valakinek ez is kevés, többen megkérdezték, hogy van-e hétvégén és ünnepnapokon ügyelet.

Erre azt válaszolnám, hogy aki gyereket vállalt, nem gondolt arra, hogy nem csak nézegetni kell, hogy "Jaj, milyen aranyos!", hanem törődni, vigyázni is kell rá?

Én értem, hogy senki nem akarja elveszíteni a munkahelyét meg, hogy a munkáltató sem nézi jó szemmel, ha 1 évig szinte 2 hetente otthon kell maradni a gyerekkel, de az óvodában dolgozóknak is van magánélete, bármilyen hihetetlen is. Azt hiszi mindenki aki nem dolgozott óvodában, hogy mi csak szórakozni járunk oda, de ugyanúgy dolgozunk, túlórázunk, ha kell, az a 6 óra nem annyi naponta, hanem inkább 8 vagy 10, ha van plusz program.

Akinek meg ennyire sok a munkája, hogy még este 5 után sem tud elmenni a gyerekét, vegyen fel babysitter-t vagy vigye magánoviba a csemetét. Van olyan hely, ahol non-stop nyitva vannak, oda kell akkor vinni, nem itt háborogni, mert könnyű másokat hibáztatni.

2019. ápr. 27. 09:48
 32/32 anonim ***** válasza:
77%
Az a baj, hogy magához a munkához való hozzaallas nagyon nincs rendben. Az óvónő ék ugyanúgy van egy munkaideje, mint bárki másnak. Egészségügyi dolgozónak, kereskedőnek, jogasznak, stb. Ha a munkaidő 6 ig szól, akkor addig szól. Jo lenne ezt tudomásul venni. Más munkahelyen sem lehet hazarohangaszni, pedig más is szívesen menne inkább a családhoz haza. Emellett van egy éves szabadság, ami fix abból kell gazdálkodni mindenkinek. Ha ez nem elég, és nincs nagyszülő, akkor marad az ügyelet, mert ez van, nem lehet másként megoldani. Megfelelő hozzaallas mellett ki fogja az a gyerek bírni, ha emellett van minőségi idő együtt, kutya baja nem lesz tőle. Munka nélkül nincs pénz, nincs ketfenntartas. Én inkább úgy látom l, hogy sikk lett dolgozni mostanában, mintha valami bűn lenne.. Kissé el van kenyelmesedve ez a mostani generáció, ami látszik a gazdasági adatokon is. Miután a részmunkaidős állásából a legtöbb család itthon nem él meg, ez az opció kiesik sokaknál. Nem tudom ha az orvos otthagyna a beteget 2 órával korábban, mi lenne a következménye. A munkaidő az óvónők re is vonatkozik, a szülő feletti ítélkezés pedig nem tartozik bele a munkaköri leírása. Senkinek az életebe nem lát bele senki. Elhiszem sok a bosszantó szülő, ez egy ilyen munkakör. Aki nem bírja ezt el, az menjen máshova.
2019. máj. 24. 09:02
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!