Az óvónők miért akarják mindig lebeszélni az embert hogy ügyeletbe vigye a gyerekét?
Állandoan van vmi pedagogusnap, értekezlet, ilyen olyan szünet, most 3 nap ismét már követni sem tudom milyen szünet hogy csak ügyelet lesz.
Este 5 után szintén ügyelet van. Azt egyenesen már bűn igénybe venni, véletlen se dolgozzon senki 5-ig, mert akkor nem ér be időre. Nyáron a 1,5 honap zárvatartás külön élmény.
Miért akarják a szülőt lebeszélni arrol,hogy ügyeletre bizhassa a gyermekét?
Azt javaslom, még az óvónő szemszögéből sem kell nézd a helyzetet (bár ő is családos ember).
Csak a gyerekedet nézd. Neki biztos jó ott este hatig? Es az utolsónak lenni mindig?
Olyan érzésem van, hogy sokan nem ragadták a kérdés lényegét, úgy értem szerintem nem a délutáni ügyelet lenne a lényeg.
Nézd kérdező, az ilyen napokon eléggé ömlesztve vannak a gyerekek, szóval minden csoportból pár gyerek szép létszámot tud kihozni. A gyereknek se jó, ha sok ismeretlen gyerekkel tölt el 3 napot, illetve az óvónőnek sem, nyilván nekik is könnyebb ismert gyerekekkel.
Nálunk most azért fog 2 napot itthon maradni a gyerek húsvét előtt, mert iskolai tavaszi szünetben sokan nem viszik az ovis kistesót sem és olyan kevés lenne a csoport létszám, hogy összevont csoport lesz. Persze nekem könnyű, mert kistesóval eleve itthon vagyok. Ezt csak arra írtam, hogy létszám oka is lehet az ilyeneknek. Az én fiam félénk és visszahúzódó ráadásul, úgyhogy nekünk eleve célunk lesz kihagyni az ügyeletet, ha lehet. Aki meg végképp nem tudja megoldani mert segítsége sincs, a szabadság száma meg nyilván véges, nem érdemes lelkiismeret furdalási kérdést csinálni, ezért van az ügyelet. Jön a dolog másik oldala, azoknak a gyerekeknek akiknek végképp muszáj ügyeletben lennie, nagyon nem mindegy, hogy mekkora a létszám.
Látszik hogy nem nekik kell a főnök elé állni hogy már megint nem nem jövök dolgozni, megint engedjen el hamarabb, stb.
Es mindezt ugy, hogy ügyelet van, van óvoda, csak mert nekik nem tetszik ha ügyeletbe viszik a gyereket.
Meg is értem hogy utálják az anyai munkaerőt.
De pl egy eladonak is nem lenne dolga? A pénztártol sem áll fel senki du 4-kor. Es nem fujjog a vevőkre hogy minek jött be.
Az ok leginkább az lehet, hogy a gyerek fix felnőttekhez ragaszkodik. Az ügyeletek összevont csoportokat jelentenek, ahol egyáltalán nem biztos, hogy a saját óvónéni van (legalábbis csak gyerekek kis részének), és a gyerekek ilyenkor nem feltétlen érzik jól magukat abban a közegben. Más a felnőtt, sok a kvázi idegen gyerek, idegen a közeg.
Mondjuk nálunk tudták már az első félév végére, hogy melyik az a szülő, aki nem fogja tduni megoldani, hogy ne vigye ügyeletbe a gyereket, így ott nem is forszírozták nagyon.
16!
Az óvónő nem 8 órás munkaidőben dolgozik, evidens, hogy váltják egymást. Baxus, a te gyereked mellett még másik 20ra is felügyel, neveli, tanítja, fejleszti őket. Van aki itt már haldoklik, mert elvan egy gyereke és nem tudja elvégezni mellette a házimunkát.
Irodában dolgozom. 20 perc késéssel 16:28 perckor esett be egy alsós tanító. "Még 2 percig nyitva vannak!!" Majdnem 5 óra volt, amire végeztem. Aztán rohanás a gyerekért.
Mit kellett volna tennem? És ez nem ritka, hogy valaki utolsó pillanatban érkezik.
A nyitvatartás azt jelenti, hogy addigra végezni kellene az ügyféllel és nem addig megérkezni.
Az óvónőknek is tudniuk kell, hogy a szülők dolgoznak és a legtöbb munkaidő 8-17ig tart plussz az odaút az oviba.
30 gyerek ugyanahhoz a fix felnőtthöz ragaszkodna? Az enyém kiscsoportos, fel sem ismeri az óvóniket, sem a társait( januárban kezdett) azt szokta meg, hogy az van, amit a felnőttek mondanak, és hogy minden gyerekkel szépen kell viselkedni. Bölcsiben, na ott ragaszkodott a gondozónénikhez.
Simán elvan a gyerek más gyerekekkel, ha egyvalami ismerős neki.
Az én gyerekem nyitott, barátkozós, ugyanúgy játszik idegenekkel, mint ismerősökkel.
Utálnám, ha mártírkodnának az óvónők, hogy jajj ne hozza a gyerekét mert kevesen vagyunk.. Az a munkája, hogy ott legyen, biztosítsanak több embert, ha kevesen vannak. Nem akarok magyarázkodni, miért viszem a gyerekem, ha egyszer van rá lehetőségem, egyszerűen nem tartozik rá, nincs szükségem még egy főnökre, aki ellenőrzi, hogy jogosak e az érveim. Viszem és kész, ha így döntök, indoklás nélkül. Ha nehéz nekik, a főnökükkel beszéljék meg, ne engem próbáljanak még érzelmileg zsarolni, van elég bajom így is.
Nem vagyok se a kollégájuk, se a főnökük. Mintha a pincér akarná velem megbeszélni, hogy ne rendeljek desszertet, mert ő nem akarja kihozni azt is, túl sokáig lennék ott..
Nevetséges az összes érv mellettük, ami elhangzott.
Ráadásul ha épp nincs dolgom, simán lehet más problémám, ami miatt viszem a gyereket.
Még nem kerültem ilyen helyzetbe, de ha erősködnek, mondd, hogy személyes okok miatt a gyerekednek kell az ügyelet. És pont. Nem tartozol magyarázattal, minél hamarabb zárd rövidre a dolgot. Ha nem tetszik nekik a rendszer, beszéljék meg az ovivezetővel, vagy állambácsival.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!