Az óvónők miért akarják mindig lebeszélni az embert hogy ügyeletbe vigye a gyerekét?
Állandoan van vmi pedagogusnap, értekezlet, ilyen olyan szünet, most 3 nap ismét már követni sem tudom milyen szünet hogy csak ügyelet lesz.
Este 5 után szintén ügyelet van. Azt egyenesen már bűn igénybe venni, véletlen se dolgozzon senki 5-ig, mert akkor nem ér be időre. Nyáron a 1,5 honap zárvatartás külön élmény.
Miért akarják a szülőt lebeszélni arrol,hogy ügyeletre bizhassa a gyermekét?
" Az enyém kiscsoportos, fel sem ismeri az óvóniket, sem a társait( januárban kezdett)"
-azért bő 3 hónap után én emiatt igencsak aggódnék :o
Igen, ragaszkodnak emberekhez, kötődnek a nevelőhöz, aki velük van napközben. Ez miért meglepő?
"Az enyém kiscsoportos, fel sem ismeri az óvóniket, sem a társait"
Nem gondoltál még rá, hogy valami mentális problémája van a gyerekednek? 4 hónapja jár óvodába és nem ismeri fel se ag óvónőket, se a társait. Ne haragudj, ez nem normális.
#22 Mi azért váltottunk ovit, mert az óvónők alig voltak ott. Mindig valamelyik dadus vigyázott rájuk.
Őszintén megrémített, hogy sose találkoztam némelyikkel és kérdés nélkül elhoztam a gyereket.
Egyszer konkrétan láttam ahogy vásárolt az óvónéni.
23!
Ez mondjuk nagyon gyenge mese
Az osszes lepontozonak meg okosnak tudom ajanlani probaljak ki ezt a szakmat.
Az oviban dolgozoknak is kell mosni fozni takaritani a csaladjukra nem csak annak aki irodaban vagy gyarban van.
Az meg a legnevettsegesebb, hogy a draga szulo beviszi betegen a gyereket az oviba az ott dolgozo elkapja kiesik egy ket hetre es meg o van megszolva , hogy mer otthon lenni.
Elképesztően rajzol a gyerekem, mentális problémája biztosan nincs, egyszerűen rohadt sok a gyerek, nem alakul ki egyiknek sem személyes kapcsolata az óvónővel(anno nekem sem, csak úgy voltak), max tudja, hogyha a csoportban vannak akkor ő xy néni, és megmondja, mit kell csinálni. Nincs idejük egyesével foglalkozni velük, nem csoda, ha nem szoros a dolog..
A bölcsiben kevesen voltak, sok betegség volt, ott rengeteg figyelem jutott rá, imádta a gondozót, még buszon is kiszúrta.
Jelenleg kemény 2 db gyerek nevét tudja, de minddel játszik.
Én is pont így voltam.
Túl van tolva ez a dolog a gyerekek és óvónénik közt, elméletben ők a stabil pont, gyakorlatban a gyerek a helyet szokja meg, és az utasításokat.
Azért akarják lebeszélni a szülőt az ügyeletről, mert senkinek sme jó, legfőképp a gyerekednek nem. Lehet, hogy neked mindegy, ki vigáyz rá, de neki nem. Egy vadidegen óvónő, vadidegen környezet, vadidegen gyerekek. GOndolj vissza a legelső napodra a munkahelyeden,a mikor még nem ismertél senkit. Nem remegett egy cseppet sem a gyomrod? Felnőttként? Képzeld magad a gyerek helyébe.
Az tény és való, hogy kellemetlen, amikor azért kell szabadságot kivenni, mert nevelés nélküli munkanap van, és valóban nagyon hosszú a nyári szünet is. Én is szenvedek ilyenkor, nagyon nehezen ldjuk meg, sok áldozattal jár, mert nincs nagymama sem, fogynak a szabadságok, stb. DE. Ezt vállaltuk a gyerekkel együtt. Komolyan. EZzel jár. Készülj fel, mert az iskolában még hosszabb a nyári szünet, és nem lesz végig felügyelet és táborok. Talán a saját gyerekkorodból emlékszel. A te szüleid is megoldották.
a delutani ugyelet altalaban ugyan abban az oviban van,tehat ismeros helyen,az ott dolgozo valamelyik ovonovel es dadussal.tehat nem idegen a gyereknek,max nem a sajat ovonoje,dadusa.de attol meg naponta latja az udvaron minimum.es ha epp hozza van kozelebb amikor elesik,verekszik,szomoru akkor az "idegen" ovono megy oda elsonek.
mit szolna a fonokotok ha ti mondanatok azt a munkahelyeteken,hogy bocs fonok ezt a munkat mar ne tedd elem mert mar delutan 3 ora van(mikor 4 ig dolgozol)...nem sokaig lenne munkatok.
az ovononek epp igy kellene hozzaallni a munkajahoz.amikor epp o a hosszu napos akkor legyen a munkahelyen a munkaido lejartaig.ha az este 6,akkor addig.biztosan nem reggel 6tol vagy 8 tol van az oviban.nalunk is mindig valtottak egymast az ovonok.heti valtasban voltak.egyik heten x volt reggel y delutan,masik heten forditva.
aki 3 muszakban dolgozik?o sincs otthon delutanos heten a csaladdal...megis tuleli a gyerek is,anyuka is,apuka is mert dolgozni kell!
jelenleg meg csak bolcsis a 3.,de amikor parom nappalos,akkor en viszem reggel 6 kor,es delutan 4 kor erek oda erte.ott van 10 orat a bolcsiben.mindig mas van reggel es mas delutan.kb 6 ember,gondozo es dadus veszi at reggel(marmint a 6 bol mindig mas).
reggel fel 6 tol delutan fel 6 ig van nyitva a bolcsi.ha egyedul nevelnem minden nap vinnem reggel 6 kor,mert dolgozom!
ha veletlen delutan 4 ig vagy 5 ig dolgoznek akkor minden nap annyival kesobb mennek erte.ugyelet ide vagy oda.
mar delutan 4 kor is sokszor masik csoportban van a gyerek.nincs belole problemaja.
nalunk is elofordul,hogy egy egy neveles nelkuli munkanapon szolnak,hogy a bolcsibol senki nem kert ugyeletet,szoval ha mi kerunk,nem lesz ismeros gyerek.de ezt normalis hangnemben teszik.es ha esetleg kernenk ugyeletet,akkor elfogadnak.
baratnomek gyerekei minden nyaron jartak oviba,nem csak a leallaskor van omlesztett csoport,hanem mar junius elsejetol,ez nalunk is igy volt a nagyokkal oviban.
a masik,a pakolas amit irt valaki.hulyeseg.
sokszor mentem a gyerekert oviba zaras elott.fel 5 ig volt nyitva,es 4 re mentem a nagyert suliba,fel 5 re estem be a kicsiert.
altalaban o volt az utolso.mire mi odaertunk mar minden ossze volt pakolva egy jatekot kiveve,azzal epp jatszott.a szekek az asztalon felrakva stb..stb.
olyan is volt,hogy mar oltoztek az ovonovel mire mentunk.es az ovonovel egyutt jottunk ki az ovibol.jo idoben a dadus nyugodtan pakolhatott,takarithatott bent,mert kint voltak az udvaron a gyerekek,ovonok.de amugy bent is tud a dadus takaritani attol,hogy van 1-2 gyerek bent.amig felmos a csoportszobaban addig jatszanak az oltozoben pl.
nalunk mindig megoldottak,pedig az utolso evben szinte mindig utolso volt a gyerekem.
hogy jottem volna el minden nap 15 helyett 14 orakor a munkabol,hogy a gyerekert odaerjek mondjuk 15:45 re...hulyeseg.
az ovono,dadus is epp olyan munkavallalo mint en vagy barki mas.neki is megvan a munkaideje hatarozva.fogadja el es kesz.ha nem megy,akkor menjen el 1 muszakba dolgozni gyarba 6-14 ig es akkor minden delutan fozhet,moshat,gyerekezhet otthon.
aki 12 oraban dolgozik az mikor csinalja ezeket?😂
bar lehet matol bevezetem paromnak,hogy nappalos muszakban delutan fel 3 kor legyen kedves hazajonni,mert a csaladjaval kell lennie...vagy epp ejszakasba ne menjen mar el delutan 5 kor,mert akkor nem tudja furdetni a gyereket...
persze a penz az maradjon ugyan ennyi...es a munkajat is csinalja meg mas...es termeszetesen a fonoke is mosolyogjon ehez,es ertse meg,hogy csalad van,es gyerek,es funyiras,meg nyikorgo ajto olajozas...
kerdezo,a helyedben megkeresnem az ovodavezetot es elso korben vele probalnek meg beszelni
Férőhely hiány miatt!!! Nem azért, hogy az óvónő hamarabb hazahúzzon.
Ha van mondjuk 25 férőhely, de 50 gyereket akarnak otthagyni, akkor természetes, hogy az óvónők igyekeznek lebeszélni a szülőket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!