Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » A két gyötrelem rossz ovi...

A két gyötrelem rossz ovi közül melyiket válasszam beíratáshoz, ha nincs 3. opció?

Figyelt kérdés

Utazgatás megoldhatatlansága miatt kiesik a többi óvoda, de többet azoktól sem várhatnék amúgy sem, mert a közeli ovik a legnevesebb, " város első"-nek számító óvodák.

Kritikán aluliak viszont az én szememmel nézve

Alumínium padlók, megmagyarázott kis szőnyegek(szerintük az a praktikus), huzatos csoportszobák, klímaxos, ránézésre is egészségtelen életmódot folytató, erőltetetten kínbol vigyorgó, befásult nevelők, de pont a gyermekvédelmis problémamegoldójuk meg (tul)fiatal(tapasztalatlan?)anorexiás.

Sószoba mindenhol ahova kérdezés nélkül viszik a gyerekeket(honnan tudjam hogy valoban jot tesz? Valaki köhög, a többi egyszerre lélegzi be..)

Elvileg nincs semmilyen büntetés, sehol nincs neveletlenebb v szabályszegő gyermek soha(közben az anyukák forumain olyanokat olvasok, hogy ráncigálják, vagy kilökik a gyerekeket a csoportszobábol)

Egyik helyen összeszedett az igazgato, pontosan fogalmaz, másik helyen belekap mindenbe, nagyvonalakban beszél.

Mindkét helyen 20-25 fő a csop.létszám.

És bárminemű pluszfoglalkoztatás(zeneóra, kézműves, tudományos, úszás, foci csak 5 éveseknek van, a kicsik megelégedhetnek a kotelező tornával)

A fő különbség, hogy egyik vegyes csoportos mini szobákkal, de barátságos, galériás megoldással, hangsúlyt a matematikai képességek erősitésére, finommotorikára helyezi(mondhatnám reál irány),

másik ovi azonos korosztályos, nagyobb, de huzatos (es iskolatantermi beütéses)szobákkal es ez utobbi az sni-s gyerekeket nemigen szeparálja, hangsulyt a bábozásra(szimbolisztikára)fizikai alapok, biologia, természettudományok, művészet helyezi(mondhatnám, humán irány).

Már most utálom a nevelőket, egyenesen ijesztők, de

2017. ápr. 12. 23:17
1 2 3 4
 31/35 anonim ***** válasza:
100%
Rajtad egy 3. opció se segítene. Szerinted ez is gyötrelem lenne...
2017. ápr. 14. 20:20
 32/35 anonim ***** válasza:
100%
Nézd ha ennyire nem tetszene egyik ovi sem akkor keresnék másikat éy megoldanám az utazást.
2017. ápr. 14. 20:55
 33/35 A kérdező kommentje:

Találkoztam ma egy anyukával, aki épp kivette onnan a gyerekeit.

Ajánlott 3. ovit, és nagyon mondta hogy ott viszont kedvesek a gyerekekkel.

Amugy visszaterve az autistákra, ők valoban integrálandok. Utoljára írtam le, nem tudom hanyadjára. És nem is ez a főgondom amugy, csak vki erre élezte ki.

A személyeskedést, minősítéseket meg komolyan nem értem. Nem is akarom.

2017. ápr. 14. 22:53
 34/35 A kérdező kommentje:

Amúgy érdekes micsoda véletlenek vannak tényleg. Pont az oviválasztáson aggodom, hűvösben épphogy lementem játszozni a kicsivel, legszivesebben vissza is fordultam volna, de egy anyuka valahogy ugy "rám szállt"kedvesen érdeklődött, egyfolytában beszélt :) ő kezdte az óvodákrol a témát, ő hozta fel a szóban forgot is és kapásbol panaszáradattal indított. Nagyon barátkozos, szeretné, hogy mi is oda jelentkezzünk az ő ovijukba. Folyamatosan győzködött.

Az egy kicsit strapásabban megközelíthető, de lehet kérek id.pontot beszélgetni

2017. ápr. 14. 23:00
 35/35 anonim ***** válasza:
100%

Nem olvastam a válaszokat, nem tudom, mivel egészítetted ki a kérdésedet azóta.

Szerintem ez a hozzáállás a probléma. Bármelyiket választhatod, a leírás alapján semmit nem tudtunk meg az ovikról, csak rólad. Az, hogy szerinted ki a fásult, meg huzatos a csoportszoba, szétszórt a vezető, egyáltalán nem szempont. Csak egy példa: a fiam bölcsije külsőre, berendezésben lepukkant volt, tele középkorú gondozónőkkel. Te azt írnád, fásultak, klimaxosak, stb. A legjobb helyre került, csodálatos emberek közé, marhára nem számított a padló, meg az ajtó.

Szerintem írd fel, hogy szerinted mi a fontos, és pontozd a 2 óvodát a szempontjaid szerint.

2017. ápr. 20. 17:57
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!