Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » A két gyötrelem rossz ovi...

A két gyötrelem rossz ovi közül melyiket válasszam beíratáshoz, ha nincs 3. opció?

Figyelt kérdés

Utazgatás megoldhatatlansága miatt kiesik a többi óvoda, de többet azoktól sem várhatnék amúgy sem, mert a közeli ovik a legnevesebb, " város első"-nek számító óvodák.

Kritikán aluliak viszont az én szememmel nézve

Alumínium padlók, megmagyarázott kis szőnyegek(szerintük az a praktikus), huzatos csoportszobák, klímaxos, ránézésre is egészségtelen életmódot folytató, erőltetetten kínbol vigyorgó, befásult nevelők, de pont a gyermekvédelmis problémamegoldójuk meg (tul)fiatal(tapasztalatlan?)anorexiás.

Sószoba mindenhol ahova kérdezés nélkül viszik a gyerekeket(honnan tudjam hogy valoban jot tesz? Valaki köhög, a többi egyszerre lélegzi be..)

Elvileg nincs semmilyen büntetés, sehol nincs neveletlenebb v szabályszegő gyermek soha(közben az anyukák forumain olyanokat olvasok, hogy ráncigálják, vagy kilökik a gyerekeket a csoportszobábol)

Egyik helyen összeszedett az igazgato, pontosan fogalmaz, másik helyen belekap mindenbe, nagyvonalakban beszél.

Mindkét helyen 20-25 fő a csop.létszám.

És bárminemű pluszfoglalkoztatás(zeneóra, kézműves, tudományos, úszás, foci csak 5 éveseknek van, a kicsik megelégedhetnek a kotelező tornával)

A fő különbség, hogy egyik vegyes csoportos mini szobákkal, de barátságos, galériás megoldással, hangsúlyt a matematikai képességek erősitésére, finommotorikára helyezi(mondhatnám reál irány),

másik ovi azonos korosztályos, nagyobb, de huzatos (es iskolatantermi beütéses)szobákkal es ez utobbi az sni-s gyerekeket nemigen szeparálja, hangsulyt a bábozásra(szimbolisztikára)fizikai alapok, biologia, természettudományok, művészet helyezi(mondhatnám, humán irány).

Már most utálom a nevelőket, egyenesen ijesztők, de

2017. ápr. 12. 23:17
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
95%
A bolcsodeben pezsgot bontanak a gyereked utolso napjan. Alig varjak;)
2017. ápr. 13. 08:36
 12/35 anonim ***** válasza:
100%

Én leragadtam az alumínium padlónál. Ilyen tuti nem létezik, hogy fémből legyen a padló.

Nem linóleumra gondoltál véletlenül? Nagyon nem ugyanaz.

Amúgy mindegy, melyiket választod. Sajnálom őket.

2017. ápr. 13. 11:48
 13/35 A kérdező kommentje:

A sószoba egy kisebb páradúsabb helység, jobban össze vannak zárva, igy értettem egy köhögés fokozottabb veszélyét.

Szabályzat szerint fel 6-ig lehet gyereket elhozni, de forumokon zengik az anyukák(cikkek is vannak rola)hogy du 16-ra érkezőkre már orrolnak a nevelők

A szeparáciot ugy értettem, hogy pl a hivatalosan NEM INTEGRÁLHATO gyerekeket mégis integrálják valójában és nincs arra bizonyíték hogy az egészséges de szintén fejlődő gyermeket nem e megzavarná/visszahúzná.

Lehet más félvállrol veszi az ovodavalasztast, sokan szülőire se járnak, ki tudja kik ítélkeznek itt

2017. ápr. 13. 13:13
 14/35 anonim ***** válasza:
94%

Mi az az alumínium padló?

A kis szőnyeg miért nem praktikus?-mert könnyen ki lehet mosni?!

Huzatos csoportszoba-én itthon is szoktam szellőztetni.

Különóra nálunk is csak középső csoporttól van, a kicsiknek még elég összeszokni, az új rendszert megszokni stb.

Miért kéne az SNI-s gyereket szeparálni?

Keress egy másik magánóvodát, ahol majd alkalmazkodnak a te lehetetlen elképzeléseidhez.

2017. ápr. 13. 13:52
 15/35 anonim ***** válasza:
93%
Azert van arany kozeput a "nem erdekli oket es szuloire sem jarnak" meg a "kakan is csomot kereso sznob haklis rinymami" kozott. Vidd a gyereked maganovodaba.
2017. ápr. 13. 14:09
 16/35 anonim ***** válasza:
94%

Mi az az aluminium padlo? Linoleum kizart, az ANTSZ nem engedi.

Ki tudja, kik kritizalnak? Nezd, nekem harom iskolas gyerekem van, szuloirol meg soha nem hianyoztunk a ferjemmel.

Viszont te kb. 30 kerdest irtal az elmult evekben a gyereked rossz bolcsijerol. Orokke problemazol. Ritka faraszto vagy.

2017. ápr. 13. 14:12
 17/35 A kérdező kommentje:

A nem integrálhato gyereket integrálják mégis. Hivatalosan el kellene szeparálni.

Én nem magyarázom tovább a többit,tanulni kell olvasni. EZ a fáraszto.

Beadom mindkettőre és felveszik ahova felveszik. Igyekszem szeparálodni majd a nevelőktől.majd beosonok a gyerekkel és kiosonok.

És annyi kérdést irhattam ki biztos. Mindenki én vagyok az egész forumon :D

2017. ápr. 13. 19:06
 18/35 A kérdező kommentje:
Belekötni egy szóba es azon lovagolni, a primitívség csúcsa.
2017. ápr. 13. 19:07
 19/35 anonim ***** válasza:
97%
Ahogy te írsz, kérdező, AZ a "primitívség csúcsa." :D
2017. ápr. 13. 19:23
 20/35 A kérdező kommentje:

Milyen szellemes :)

Más bizti tündi bündin ír amikor aggódik

2017. ápr. 13. 20:20
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!