Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ha valaki nem akar gyereket,...

Ha valaki nem akar gyereket, mégis teherbe esik, miért csak a megtartás és az elvetetés a két lehetséges opció? Miért nem játszik az örökbeadás?

Figyelt kérdés
Legalábbis az oldalon így vettem észre. Az örökbeadás fel sem merül valamiért. Ha pedig valaki örökbe akarja adni, azt elkezdik savazni. Pedig szerintem még ez a legkisebb rossz. Adnak a gyereknek egy esélyt az életre, de még sem kell két alkalmatlan szülőnek a semmiből felnevelni.
2015. jún. 16. 14:33
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
49%

Mert az önzést sokan összekeverik a szeretettel. Jön a duma mindig, hogy inkább elvetetem, mintsem hogy odaadjam másnak, ha már kihordtam. Ja, jófej dolog, tényleg.

Nem mintha azt mondanám, hogy az abortuszt tiltani kell, mert nem, igenis van olyan helyzet, amikor nincs más megoldás, de ne takarózzunk már olyasmivel, hogy ők úgy szeretik a babájukat, hogy inkább elvetetik, minthogy más nevelje fel.

2015. jún. 16. 14:43
 2/22 anonim ***** válasza:
72%

Mert az örökbe adás maximum nem dolgozó, eltartott tiniknél lehet valódi opció.

Akinek arra nincs pénze, hogy vállalja a gyereket, annak arra se lesz, hogy 9 hónapon át hordja, vizsgálatokra járjon, kimaradjon a munkából, kockáztassa a munkahelyét (nincs védettség, ha örökbe adod; ha alapból alig élsz meg, táppénzből végképp nem fogsz...).

2015. jún. 16. 14:45
 3/22 anonim ***** válasza:
81%

Szerintem annál nagyobb lelkierő semmihez sem kell, minthogy örökbefogadd azt a gyermeket, akit 9 hónapig hordtál a szíved alatt, szenvedések közepette megszülted.

Nem beszélve arról, hogy lehet, hogy végigszenvedi az illető nő a terhességet, millió féle komplikáció léphet fel (terhességi cukorbetegség, vagy be kell feküdnie hónapokra a kórházba, aranyér, és sorolhatnám a végtelenségig) vagy a szülésnek lesz szövődménye (nem lehet több gyereke, elvérzik, császármetszés, stb.)

Azért ne tekintsünk már minden "megesett" nőt élő inkubátornak, azért a terhesség és szülés nem egy sétagalopp. Minden nőnek joga van a teste felett dönteni.

2015. jún. 16. 14:46
 4/22 anonim ***** válasza:
79%
*örökbefogadd helyett örökbeadd akart lenni....
2015. jún. 16. 14:47
 5/22 anonim ***** válasza:
90%
én úgy vettem észre itt legalábbis a fórumon,azért mert lelkileg az a legnehezebb,legrosszabb az anyának. többször volt rá példa,hogy én így vettem le a dolgot. persze,itt az lenne a helyes,ha azt néznék a baba szempontjából neki mi lenne a legjobb. meg gondolom van olyan is,hogy pl. fiatalok titokban szeretnék tartani a terhességet pl. az iskolában ne derüljön ki,na hát ez abortusznál megvan,de kihordásnál nincsen.
2015. jún. 16. 14:49
 6/22 anonim ***** válasza:
93%

Itt névtelenül vadidegen emberek élete felett ítélkezik mindenki. el tudod képzelni, hogy 9 hónapig terhes vagy, majd gyerek sehol, mit művelnének veled a kollégáid, rokonok, pletykás marinénik az utcában?

Én soha nem vetettem el gyereket, de biztos vagyok benne, hogy lelkileg egyszerűbb elvetetni, mint életed végéig azon agyalni, kinél van, szeretik, verik, hogy néz ki, egészséges, beteg, mi van vele.

2015. jún. 16. 14:49
 7/22 anonim ***** válasza:
73%

Konnyebb egy petecsomorol lemondani, mint egy babarol, akit 9 honapig hordasz es megszulsz.

De jol irta #2 es #3 is.

2015. jún. 16. 15:07
 8/22 anonim ***** válasza:
23%

"Konnyebb egy petecsomorol lemondani, "

Az abortusz nem petecsomó eltávolítás. Ezt honnan vetted? Néma sikoly filmet láttad? Gondolom nem, ha szerinted csak egy petecsomó. Az abortusz egy legális gyilkosság. Lehet érvelni mellette és ellene, de attól még tény, hogy egy 10-12 hetes magzat egy nagyon pici emberke: van keze-lába-feje csak még nagyon pici. És el lehet vetetni(meg lehet ölni a méhben és darabokban kiszedni onnan), mert a törvény megengedi. De ha láttad a néma sikolyt, akkor nem kérdés, hogy ez egy gyilkosság. Figyelem: nem érveltem sem mellette, sem ellene - de ne áltassuk magunkat ilyenekkel, hogy az csak egy petecsomó, mert ez hazugság.

2015. jún. 16. 15:29
 9/22 anonim ***** válasza:
58%

" ők úgy szeretik a babájukat, hogy inkább elvetetik, minthogy más nevelje fel"

" mit művelnének veled a kollégáid, rokonok, pletykás marinénik az utcában?"

A legtöbb ember egyszerűen túl önző az örökbe adáshoz. Magyarázkodik hogy a gyerek mennyire sérül az örökbe adáskor. A környezetemben egy egyetemista ikerpár és egy gimis lány az akiről tudom hogy örökbe fogadták. Jó helyre kerültek, boldogok, és egy családként élnek. Nem nevelt gyerekek, nincs rosszul bánva velük, semmi furcsa vagy távolságtartás nincs a családi életükben.

A szülőanyáik nem tudom és nem is érdekel miért hozták ezt a döntést, de a legtöbbet adta amit adhatott, a szerető kiegyensúlyozott biztos családi hátteret.

A srácoknál nem tudom hogy viszonyulnak a szülőanyához, a lányról tudom hogy nem dühösen vagy ellenségesen, kíváncsiság van benne de azt veszem észre nem meri, vagy nem is igazán akarja megkeresni

Megjegyzés:

- a várandósság alatt vannak olyan alapítványok akik biztosítanak krízislakást az örökbe adás előtt álló nőnek.

- vannak örökbefogadók akik a várandósság alatt is kísérik a szülőanyát és hajlandóak a költségeket is állni (ha nem magán orvos, akkor nincs kötelező vizsgálat amit fizetni kell vérvételek afp cukorterhelés ellenanyagszűrés ultrahangok stb ezek tb támogatottak, a kombinált és egyéb tesztek fizetősek de ezek nem kötelezőek)

2015. jún. 16. 15:31
 10/22 anonim ***** válasza:
92%

OFF.

Kedves 7-es,látszik,hogy te se jártál be a biosz órákra(csak hogy megvilágosodj: [link]

Egyébként abszolút nem vagyok abortusz ellenes,de azért legyünk már tisztában azzal,hogy az abortusznál nem egy elburjánzott anyajegyet/szemölcsöt szedetünk le,hanem valami ilyesmi történik: [link]

És hogy a kérdésre is válaszoljak:

Ahogy már előttem is mondták,ez a legnehezebb út,amit egy nem kívánt terhességnél választhatunk.Aki az abortusz mellett dönt,valószínűleg "azt se engedheti meg magának",hogy terhes legyen.Eleve megterheli a szervezetet,sok komplikáció lehet,a szülésnél is léphetnek fel gondok...,a nő nem járhat be dogozni,amit szintén nem biztos,hogy megengedhet magának,ha egyik hónapról a másikra él.Egy iskolásnál ugyan ez a helyzet,de ott még az előítélet is ott van..

Plusz rengeteg lelki erő kell hozzá,több minta megtartaná a babát.Szerintem aki abortusz mellett dönt,az pont a terhességgel járó dolgokat akarja elkerülni,ezért nem jöhet szóba az örökbe adás.

18/l

2015. jún. 16. 15:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!