A két gyötrelem rossz ovi közül melyiket válasszam beíratáshoz, ha nincs 3. opció?
Utazgatás megoldhatatlansága miatt kiesik a többi óvoda, de többet azoktól sem várhatnék amúgy sem, mert a közeli ovik a legnevesebb, " város első"-nek számító óvodák.
Kritikán aluliak viszont az én szememmel nézve
Alumínium padlók, megmagyarázott kis szőnyegek(szerintük az a praktikus), huzatos csoportszobák, klímaxos, ránézésre is egészségtelen életmódot folytató, erőltetetten kínbol vigyorgó, befásult nevelők, de pont a gyermekvédelmis problémamegoldójuk meg (tul)fiatal(tapasztalatlan?)anorexiás.
Sószoba mindenhol ahova kérdezés nélkül viszik a gyerekeket(honnan tudjam hogy valoban jot tesz? Valaki köhög, a többi egyszerre lélegzi be..)
Elvileg nincs semmilyen büntetés, sehol nincs neveletlenebb v szabályszegő gyermek soha(közben az anyukák forumain olyanokat olvasok, hogy ráncigálják, vagy kilökik a gyerekeket a csoportszobábol)
Egyik helyen összeszedett az igazgato, pontosan fogalmaz, másik helyen belekap mindenbe, nagyvonalakban beszél.
Mindkét helyen 20-25 fő a csop.létszám.
És bárminemű pluszfoglalkoztatás(zeneóra, kézműves, tudományos, úszás, foci csak 5 éveseknek van, a kicsik megelégedhetnek a kotelező tornával)
A fő különbség, hogy egyik vegyes csoportos mini szobákkal, de barátságos, galériás megoldással, hangsúlyt a matematikai képességek erősitésére, finommotorikára helyezi(mondhatnám reál irány),
másik ovi azonos korosztályos, nagyobb, de huzatos (es iskolatantermi beütéses)szobákkal es ez utobbi az sni-s gyerekeket nemigen szeparálja, hangsulyt a bábozásra(szimbolisztikára)fizikai alapok, biologia, természettudományok, művészet helyezi(mondhatnám, humán irány).
Már most utálom a nevelőket, egyenesen ijesztők, de
Hiaba tagadod, a stilusod ezer kozul felismerheto;)
Zur a dedivel, a homokozoban, a bolcsiben. Rengeteg kerdes a fejlesztesmaniadrol.
Kicsit lazits, mert mire ez a gyerek felno, bedilizel.
Milyen alapon döntöd el, hogy ki integrálható és ki nem? Ismered az adott gyerek(ek)et, netán a szüleit? Látatlanban és ismeretlenül nincs jogod ítélkezni mások felett.
Ha nem tartasz kapcsolatot a nevelőkkel, nem velük szúrsz ki, hanem a gyerekeddel elsősorban.
Amúgy felvenni a körzetesbe kötelező, a másik simán elutasíthat.
Az alumíniumpadlóra még mindig kaptam magyarázatot. Kizárt, hogy ilyen létezik...
Keres magánovodát az jobb lesz nektek,
Mindenhol középső csoportol vanak a különórák kiscsoportosoknak előbb be kell szokni szabályt,rendett meg kell tanulni.
A szakszolgálati papiron áll.
Olvass utána
F84 es kodtol nem integrálhato a gyerek es kimondottan van autista csoportjuk. Es napi többször összevonják őket ennek ellenére.nem én döntöm el hogy szeparálni kell őket hanem ez van törvényben.
Már az is baj, ha klimaxos az óvónéni? Ki kellene rúgni mindet 45 év felett? Attól meg senki nem anorexiás, hogy vékony. Fiatal koromban ehettem bármit, mégse híztam 48 kg fölé. Bármit levont ez a munkám értékéből?
Egyszerűen egy vicc vagy. A kákán is csomót keresel.
Honnan tudod, hogy kinek mi van a papírján?
Napi többször összevonják?-tehát akkor ezek szerint szegregáltan vannak a gyerekek, akkor te milyen integrációról beszélsz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!