Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Ti szólnátok ezért vagy...

Ti szólnátok ezért vagy túlreagálom?

Figyelt kérdés
Kisfiam nagycsoportos.Eddig is voltak gondok az ovónőkekkel.De,tegnap reggel szóltak az ovódában hogy mára vigyek ünnepi cipőt,inget és gatyát mert mennek az öregotthonba énekelni(eddig azt mondták majd tavasszal mennek).Inget este vettünk neki úgy hogy apuka hulla fáratt én meg 34hetes terhes vagyok.Erre ma megyek érte,közli az óvónő hogy mien dolog hogy farmert vittem(cső szárú fekete gatya ami múltkor még megfelelt),valamint az ing nem ünnepi ing mert nincs rajta gallér...Mind kettőt direkt a h&m be vettük.Nem atták rá közösből kapott nagyobbat min ő.Ugyan így járt egy másik anyuka is csak ő a gatyával.Sajnáltam a kisfiam mikor ugy várta hogy végre beöltözhet csinosba erre meg szemvedett mert lecsuszkált a gatyája.
2016. dec. 9. 21:19
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
77%

Fehér, galléros ing speciel nekünk is van, de a hagyományos fiú ünneplő gatyatol én is hideglelest kapok, még a gyerek is... Télen hideg, nyáron rarohad. Kb ennyi értelme van...

Ettől függetlenül én már ebből nem csinálnék kérdést, az oviban kérdező.

2016. dec. 10. 08:17
 22/30 anonim ***** válasza:
32%
Nekem 4 éves lányom van,anyós vett neki ünneplőt. Mi nem vettünk,nem is fogunk. Ehy évben kétszer kell kb,ezért nem költök rá. Kérünk kölcsön. Cipöt meg pepcoba veszünk 1500-ért. Nem vagyok hajlandó arra de költeni többet,mert nem hordja csak egyszer,másik alkalomra már kinövi. Szerintem felesleges butaság kicsiket kiöltöztetni... De nyilván fel adom rá én is,mert kell.
2016. dec. 10. 08:22
 23/30 anonim ***** válasza:
29%

Kedves kérdező!

Én teljesen megértelek!

Szerintem az óvónő túldramatizálta! Ha nem fixálják le előre, hogy pontosan milyen ünneplőt akarnak, akkor utólag ne pampogjanak.

Ovodás gyerekeknek azért ennél kicsit rugalmasabb ovónői is lehetnének.

Nem mindenki tud kölcsönkérni, nem mindenki örököl, és még a kínaiban is jó pár ezres az ünneplő, amit sok esetben egyetlen alkalomra jó.

Szóval én nem csinálok ebből nagy ügyet. Ovisnak ünneplő cipót sem veszek, az már borzasztó túlzás.

A helyedben az ovónőt megkérném, hogy legkózelebb csak azt a tuhát adhatja rá a gyerekedre, amit te vittél neki, hacsak nincs valami borzasztó probléma, amibe egy ünnepség nem tartozik bele.

Velünk azt megcsinálták, hogy előtte ! Nap írták ki, hogy másnPra ünneplő kell, persze már kinőtte a régit. Gyors ruhavásárlás, mosás, szárítás, vasalás, be az oviba, aztán délután kiderült, hogy az udvaron volt az ünnepség, kabát alatt meg minek ünneplő?!

Mindezt kedvesen mosolyogva említette az ovónő. Azt hittem felrobbanok.

2016. dec. 10. 09:14
 24/30 anonim ***** válasza:
41%
5,5 éves a fiam. Se inge se fekete ünneplője nem volt még soha. Az iskolai évnyitóra lesz, de az sem ez a nevetségesen ronda szabvány fehér ing meg hordhatatlan nadrág. A felnőttek sem feketefehéret vesznek fel ha elegánsak akarnak lenni.
2016. dec. 10. 11:35
 25/30 anonim ***** válasza:
36%

Sokat elárul ám az emberekről az, ha lepontozgatnak válaszokat, mert nem értenek egyet vele, de a ruhásszekrényben sorakoznak az ünneplő ruhák a pár éves gyerekeknek. Ez a külsőség.

a lepontozgatók bizonytalanok magukban, az értékrendjükben, ezért a pontozgatással önigazolnak. Egészségetekre.

Van a fiamnak egy csoporttársa, aki minden ünnepségen öltönyben, nyakkendóben, mellényben feszít, de a szülei arra nem vették a fáradtságot, hogy elvigyék orvoshoz, mert még 5 évesen is rendszeresen bepisilt, bekakilt, verekedett és magatartászavarai voltak.

Külsőség.

Az ünneplő ruha oviban még nem hiszem, hogy annyira formális dolog kell, hogy legyen. Inkább foglalkozzanak a szülők és ovónők is ennél jelentóségteljesebb dolgokkal.

Megszégyeníteni egy gyereket, szülőt csak azért, mert nem pont a megszokott fazonú ruhát adta a gyerekére, na az a gáz.

2016. dec. 10. 11:41
 26/30 anonim ***** válasza:
54%

Az, hogy elegáns akarsz lenni, egy dolog.

Az meg egy másik, amikor egy csoportnak kell elegánsnak lenni. MErt lehet külön csinos egy kórus minden tagja, de kb röhejesen fognak kinézni.

2016. dec. 10. 12:01
 27/30 anonim ***** válasza:
65%
A 25-osnel nevetsegesebb magyarazkodast ritkan latni itt:)
2016. dec. 10. 12:11
 28/30 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.Maradunk a mi ünnepi ruhánknál és szólni fogok mert inkább adják rá a saját ruháját mint egy sokkal nagyobb gatyát.Ha nem tetszik nekik akkor meg máskor mondják meg mien kikötésű ruha kell vagy ne kötelezzenek hogy vegyek.Nem vagyok foghoz verős de egy ünnepi szett nem olcsó és nem azért dolgozunk hogy csak itthoni alkalomra vehesse fel.Kisfiamnak ez jobban tetszik mint a régi tipúsuak,nekem is és ahogy látom több anyuka is fiatalos gondolkodású ebben a dologban szerencsére...
2016. dec. 10. 13:54
 29/30 anonim ***** válasza:

Hagyományos szövetnadrág ,fehér ing az iskolás fiaimnak kell

És van,lányomnak viszont csinos ünnepi ruhája van kimondotan alkalmi,fekete fehér szett csak a ballagásra kell szerintem az oviba.

2016. dec. 11. 05:59
 30/30 anonim ***** válasza:
68%

Az ünneplő ruha az intézményekben fehér ing, fekete nadrág, fekete cipő a fiúknak. Az ing gombos, galléros, a nadrág nem farmer, nem macinaci, a cipő nem sportcipo. A lányoknak fehér blúz, fekete szoknya vagy nadrág, fekete cipő. A blúz gombos, minimum rövid ujjú, nem top, nem póló, nem átlátszó, a szoknya nem popsi villantos, nem farmer, a nadrág szinten nem, a cipő nem sportcipo.

Otthon, családnál, akármilyen más alkalommal lehet más is ünnepélyes ruha, de az intézményben ez az elvart. Anno nekünk ezt elmondtak az ovikezdeskor is az iskolában meg megkaptuk ezt a listát a kötelező felszerelések felsorolásban.

Azért ezek a ruhadarabok nem kerülnek olyan sokba, hogy egy évente ne lehetne megvenni.

2016. dec. 11. 06:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!