Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Ti szólnátok ezért vagy...

Ti szólnátok ezért vagy túlreagálom?

Figyelt kérdés
Kisfiam nagycsoportos.Eddig is voltak gondok az ovónőkekkel.De,tegnap reggel szóltak az ovódában hogy mára vigyek ünnepi cipőt,inget és gatyát mert mennek az öregotthonba énekelni(eddig azt mondták majd tavasszal mennek).Inget este vettünk neki úgy hogy apuka hulla fáratt én meg 34hetes terhes vagyok.Erre ma megyek érte,közli az óvónő hogy mien dolog hogy farmert vittem(cső szárú fekete gatya ami múltkor még megfelelt),valamint az ing nem ünnepi ing mert nincs rajta gallér...Mind kettőt direkt a h&m be vettük.Nem atták rá közösből kapott nagyobbat min ő.Ugyan így járt egy másik anyuka is csak ő a gatyával.Sajnáltam a kisfiam mikor ugy várta hogy végre beöltözhet csinosba erre meg szemvedett mert lecsuszkált a gatyája.
2016. dec. 9. 21:19
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
76%

Én C&A ban vettem fehér inget, nyakkendővel 2990 ft ért.

Ilyen nagy gyereknek illik már tartani otthon ünneplőt.

Fekete cipő, nadrág és ing.

Nálunk nem engedik a farmert mert az nem ünneplő, mindennapi viselet

2016. dec. 9. 22:39
 12/30 anonim ***** válasza:
68%
Fogalmam sincs mit akarsz. Olyan érthetetlen vagy, hogy ilyet tényleg ritkán látni. Mit szeretnél????
2016. dec. 9. 22:44
 13/30 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem itt nem a valaszolok gorcsolnek.

Nem volt igazad. Ne mondd mar, hogy most direkt nem fogadtak el a ruhat, a multkor meg igen.

2016. dec. 9. 22:44
 14/30 anonim ***** válasza:
37%

[link]

Most nem azért, de én kicsit megvédeném a kérdezőt. Én sem szeretném a gyerekemnek az ezer éves, unalmas, fekete nadrág-fehér ing kombót venni, ha majd odajutunk. 2017-et írunk lassan, szerintem ezt már el lehetne felejteni. Miért ne lehetne kicsit vagányan ünneplős? Attól még a tiszteletet megadja, a ruhája tiszta és vasalt. Tényleg azért, mert nincs gallérja már nem is ünneplő?

Amit belinkeltem szerintetek egy fekete nadrággal nem ünneplős? Mert szerintem az. Pedig nincs is gallérja. És nem is hiányzik róla.

2016. dec. 9. 22:48
 15/30 anonim ***** válasza:
60%

A belinkelt ing szureti felvonulas feeling nekem:)

Nalunk szerencsere senki nem tiltakozik, ha evente harom-ot alkalommal fekete-feher kombot kell felvenni. Nem kockas, csikos, pottyos, stb.

2016. dec. 9. 22:54
 16/30 anonim ***** válasza:
73%

Legyen vagány a gyerek családi és egyéb alkalmakkor, de ha ünneplőset kérnek egy 6-7 évestől, az legyen nagyjából egységes mindenkinek.

10 év múlva meg sportcipőt vesz fel az öltönyhöz, mert az úgy sportosan elegáns? Ne vicceljünk...

2016. dec. 9. 23:00
 17/30 anonim ***** válasza:
86%
Fehér ing az van valamint kis mellény de nadrág nincs fekete, nem is szeretem több színben van a mostani divat szerinti szűk fazonú nadrág ilyen alkalmakra. Alkalmi cipője viszont nincs mivel olyan gyorsan nő a lába, hogy nem vagyok hajlandó venni neki 3-4 Havonta újat, hogy ott álljon a szekrényében.
2016. dec. 9. 23:05
 18/30 anonim ***** válasza:
62%
Tulreagalod, nem is kicsit. Eleve egy ekkora gyereknek kell hogy legyen megfelelő méretű ünneplő ruhája és cipője. Az ünneplő ruha pedig Magyarországon a fiúknak fehér ing -az ing pedig galléros, gombos felsőruházatot jelent -és fekete nadrág, ami nem farmer, nem macinaci, hanem -jó esetben- szövet nadrág.
2016. dec. 10. 05:10
 19/30 anonim ***** válasza:
26%

Nalunk sincs egyik gyereknek sem szovet gatyoja.

Feher ing az van,de gatyat max sotet farmert adog rajuk.eleve a nagyfiam ugy nez ki a szovetnadragban,mintha egy zsakot adnek ra.magas,vekony gyerek.ami hosszban jo az derekban es comban olyan bo,hogy ketszer belefer.ami derekban jo,az meg a labszara kozepeig er.

Pedig enyemek mar sulisok.1. es 4. osztalyosok.sosem volt ebbol problema.

Oviban meg aztan foleg nem.ott csak ballagasra kaptak feher inget.amugy az itthon levo kockas/csikos/mintas vagany ingeket adtam rajuk.

Isiben is csak evnyiton/zaron es filharmonikan kapnak feher inget.fenyes,kopogos cipot meg akkor sem adnek rajuk ha fizetnenek erte.eleve amit elottem mar irtak,hogy egyszer rajt van es kinotte.nem fogok egy alkalomra cipot venni.altalaban sotet cipojuk van.

Akinek nem tettszik vegyen nekik.

Biztosan sokkal elegansabban nezett ki szegeny gyerek nagyobb ruhaban.....

2016. dec. 10. 06:36
 20/30 A kérdező kommentje:
Köszönöm akik megértették mit írok!Nem farmer volt 1000 is leírom.Múltkor azt mondták ez jó ünnepi gatyának most meg már nem ez a vicc...Az én fiamon a bőszárú gatya olyan volt mint egy csősz ráadásul lecsuszott róla,ezért is nem értem miért jobb viccet csinálni a gyerekből mintha csinos lenne.Érdekes a mai felnöteken sem harang gatyát látok ünnepeken hanem cső gatyát.A válaszolók nagy része talán nem ad erre de szerintem ha már illik legyen csinos is unnepeken ne bohóc....
2016. dec. 10. 07:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!