Jogszerű az, hogy a megtiltják hogy gyerekemet azzal etessem, amivel jónak látom?
Az óvodában a lányomék egy-egy tál szemetet kapnak étel gyanánt, amit én kifejezetten ellenzek. Mi itthon egészségesen táplálkozunk. Kevés, kimondottan zsírmentes hús, rengeteg zöldség párolva, nem szétfőzve. Természetesen minden ellenőrzött öko gazdaságból.
Erre az óvodában valami agyonfőzött főzeléket kapnak, mócdingos hússal, vegetás levest, tésztaételeket stb. Egyik sem alkalmas emberi fogyasztásra.
Mondtam az óvónőnek, hogy majd én viszek be nrki rendes ételt, de azt mondták, hogy ehhez nincs jogom.
Valóban törvény támogatja őket, hogy mérgezzék a gyerekemet?
Ahogy a vicc mondja: "A bio zöldséget éjszaka permetezik." :D
Ezért fölöslegesnek tartom a bio termékekre való pénzkidobást. Az emberek elhiszik, hogy akkor most húúú de egészséges dolgott vettek, közben meg csak egy átverik őket.
Javaslok valamit, amit eddig még senki: hagyd ott a munkahelyed, vegyetek bocit, kecskét, malacot, csirkét, ásd fel a kertet, veteményezz. Süss kenyeret, készíts sajtot, vajat, tejfölt, joghurtot, stb. Bár 2015-től kötelező az ovi, de ha írsz a jegyzőnek, hogy te meg tudod oldani a felügyeletüket, ellátásukat otthon, akkor otthon lehetnek veled és ehetik a saját termésű cuccokat. Az, hogy mennyire lesznek biok meg ökok csak rajtad áll. Ha meg nem lesz termés, hát akkor sajnos nem tudtok enni, de ennyi benne van a pakliban, vagy elmész a boltba és megveszed a bionak, ökonak nevezett átlagtermékeket, amik ugyan azok, mint amit Józsi vagy Gizi megvesz csak ők harmadáron, mert nem dőltek be a bioláznak.
B verzió: magánovi, bár ami ciki benne, hogy nincs rá pénzetek, holott itt nagyzolsz és nézed le az átlagembereket.
C verzió: változtatsz a hozzáállásodon, egy híradóban sem hallottam még, hogy az ovis kaja miatt halt meg valaki, vagy maradt le a fejlődésben. Nem a legegészségesebb, de szerintem a magyarok 70%-a otthon is hasonlóan főz, eszik, hasonló ételek vannak, mint az ovikban. Napi 4-500 Ft-ból nem is lehetne biot meg nemtudom milyen szirszart, hisz ezek bolti ára mondjuk 4 alma 5-700 Ft. Mert rá van írva, hogy ökogazdaságból. Aztán lehet, hogy az az alma, amit az ovisok esznek, sokkal egészségesebb.
Lehet, hogy a gyermekeid simán megennék és szeretnék azokat az ételeket. Imádom nézni személy szerint, amikor egy kisgyerek jóízűen falatozik.:) Nem muszáj rájuk erőltetni az ízlésedet, ízvilágodat. Általános iskolában, középiskolában sem lesz ökomenza. Elkerülnek egyetemre, főzni lehet nem fognak, rendelik majd a kaját, pizzát tonnaszámra...hacsak nem viszel nekik napi 5x ételt.. Én utálom a májat, a halakat, gombát, stb. De: a kisfiamat nem fosztom meg ezektől az ételektől, szereti is őket. Csak mert én meg nem enném, ő még szereti. És szívesen el is készítem neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!