Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Rendszeresen pofozzák, karmolj...

Rendszeresen pofozzák, karmolják a gyerekemet a társai, de ő nem meri visszaadni. Mit tehetnék?

Figyelt kérdés

Egyébként barátkoznak a gyerekek (az én fiam és másik kettő), és mi, szülők is jóban vagyunk. Együtt is próbáltunk beszélni a gyerekekkel, mégis minden megy tovább. Megbeszéltük mi, a szülők is, hogy rábízzuk a gyerekekre, rendezzék le a balhékat egymás között, az én kisfiam mégsem üt vissza, hanem sírva megy az óvónőhöz, aki már jelezte nekem is, hogy kicsit a sarkára kéne állítanom a gyereket...

A kisfiam magasabb, sportos, jobb fizikumú a másik kettőnél, mégis mindig ő lesz vörösre pofozva, stb...

Hiába bátorítom, hogy ki kell magáért állnia, védje meg magát, az adott helyzetben mégsem üt vissza, akkor sem, ha teljesen neki van igaza.... El vagyok keseredve. Hogyan oldanátok ezt meg?

2013. okt. 25. 14:44
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
35%
Én kicsit máshogy állok ezekhez a dolgokhoz. Nem verekedésre bíztatnám a fiam, hanem barátkozásra a többi gyereket. Játszódélután nálunk, finom kajákkal, közös játékkal, ahol nekik együtt, csapatként kellene megoldaniuk feladatokat, mondjuk a szülők ellen, aztán majd gyerekek gyerekek ellen, és közben tanulnák a szép közös játék szabályait is. Nem oktatgatnám a fiam, hogy barátkozol, de ha bántanak, akkor üss, hanem megmutatnám, hogy kell úgy barátkozni, hogy ne üssenek! Ha a gyerekek barátok óvodán kívül is, akkor belül sem fogják bántani. Én szelíden állok ehhez a témához, de nemsokára jönnek majd olyan szülők is, akik akár ovis karatéra beiratást ajánlanak majd, ne félj! Én hiszek benne, hogy az ellenségből barát lehet, ha úgy állunk hozzá. Az életben is bejött ez nekem, még akkor is, ha veszekedő, támadó stílusú felnőttel találkoztam. Ha meg akartam érteni az ő problémáim, úgy álltam hozzá, sokszor kiderült, hogy nem is "rossz" ember. A fizikai önvédelmet tinikorában elsajátíthatja sporton keresztül, ha akarja, de óvodást verekedésre nem tanítanék soha. N30
2013. okt. 25. 14:52
 2/15 A kérdező kommentje:
Elvileg barátok, mint írtam... a két másik kisfiú hirtelen haragú, nem képesek az indulataikat kezelni... Az óvónő azt mondta a kisfiamnak, hogy kerülje el őket...no de a gyerekek ezt másképp gondolják...
2013. okt. 25. 15:01
 3/15 anonim ***** válasza:
40%
Hát már nem azért, de az óvónéni azért van ott, hogy rendet tartson. Az, hogy baráti gesztusból szétverik a gyerekek a gyengébbet, nem épp rend. Én heves vérmérsékletű vagyok, közölném az óvónővel, hogy ha a gyerek még egyszer így jön haza, feljelentem munkaköri gondatlanságból elkövetett veszélyeztetésért, lőttek az erkölcsijének, és többet nem mehet gyerekek közé. B variáció: vidd el abból az óvodából. Nem a te fiad a hibás, hanem a másik kettő. Akár barátaid, akár nem a szülők, talán az óvodásokra még nem kell ráhagyni, hogy kitépjék egymás haját. Anyucikája igenis közölje a gyerekkel, hogy NEM ütjük meg a másikat, mert az állatvilágot már elhagytuk. Merne egy ujjal is hozzányúlni a fiam akármelyik társához ok nélkül, hú, de kikapna... Ez mi? az a módi, hogy had üssék egymást? Akkor is az lenne, ha egy lánnyal "barátkoznának" a kölykök? Megbocsáss, de milyen anyákkal barátkozol? Persze, neki sokkal könnyebb, nem kell a gyerekre szólni... Nincs a kisfiúnak egy nagy és erős bátyja? egyszer verné el a két köcsögöt, már bocsánat, figyeld meg, hogy kiborulnának a szülők...
2013. okt. 25. 15:08
 4/15 anonim ***** válasza:
36%
marhajó anya, aki a hirtelen haragú fiát nem képes ránevelni, sőt, nem is akarja ránevelni arra, hogy nem ököllel kell megbeszélni a problémákat... Az ilyennek plüssmackó való, nem gyerek, már megbocsáss. Amúgy egyetértek előzővel, az óvónéninek kéne a sarkára állnia, nem a gyereknek. Lányomék óvodájában is voltak problemák, meg verekedések, de az óvónéni 2 hónap alatt leszokatatott róla mindenkit... Na igen, ő nem melegedni járt be az óvodába...
2013. okt. 25. 15:12
 5/15 A kérdező kommentje:
Nincsen nagyobb testvér. :)
2013. okt. 25. 15:17
 6/15 anonim ***** válasza:
31%

1., vagy bemegy az apja és megfenyegeti a másik kettőt, h vagy abbahadják vagy .... lesz

2., vagy mondod a fiadnak, h rúgjon beléjük akkorát mint a focilabdába

3., vagy hadja ott őket és barátkozzon a kislányokkal

2013. okt. 25. 16:03
 7/15 anonim ***** válasza:

Ez azért elég felháborító! Mondjuk nem nagyon értem a Ti (szülők) hozzáállásotokat sem, de az óvónőjét sem. Mi az, hogy megbeszéltük, hogy rendezzék le a balhét egymás között? Könyörgöm, óvodások, most tényleg arra akarjátok őket tanítani, hogy verekedéssel kezeljék az esetleges konfliktusokat? Ez nagyon rossz ötlet! Ok, lehetne kicsit "tökösebb", hogy ne hagyja magát annyira elgyepálni, na de azért jó lenne, ha a 2 hirtelen haragú kisfiú szülei megnevelnék a gyerekeiket, főleg, hogy ez ennyire rendszeres probléma. És ha a sima beszélgetés nem hoz eredményt, akkor talán be kéne keményíteni, de ezt semmiképp sem hagyni. Most azért még jól nevelhető korban vannak, ahogy az idő telik, egyre csak nehezebb lesz, és még sok probléma fog adódni ebből. Nem hiszem el, hogy ezt nem látják át. Ne már az a kisfiú legyen hibáztatva, aki nem üt vissza.

Ja és az óvónőnek kellene összeszednie magát, ugyanis az ő felelőssége az, ami ott az intézményen belül a gyerekkel történik, és kötelessége lenne rendet tartani közöttük, és elejét venni az ilyesfajta "bántalmazásoknak". Most komolyan, ha visszaüt a fiad, mitől lesz jobb? Csak még nagyobb verekedés kerekedik ki belőle.

Úgyhogy én biztos beszélnék a szülőkkel, hogy próbálkozzanak meg leszoktatni erről a gyerekeiket, ne legyen már rájuk hagyva, most összeugranak 3-an bunyózni, vagy 2-1 ellen és akkor jól van? Vagy mégis hogy gondolták ezt? Valamint a óvónőnek is kicsit odapirítanék, és elmagyaráznám neki a munkaköri feladatait.

2013. okt. 25. 21:06
 8/15 anonim ***** válasza:
100%
Hát ez jó! Nem a te gyerekedet kéne noszogtatni és megváltoztatni,hanem a másik 2 verekedőst megfegyelmezni és leszoktatni a verekedésről! Nem a te gyereked csinálja rosszul a dolgokat hanem a másik 2, érted? Őket kell megszólni nem azt,aki nem csinál semmi rosszat!
2013. okt. 26. 15:49
 9/15 anonim ***** válasza:
55%
JA,és én biztos,hogy nem barátkoznék olyanokkal,akik verik a gyerekemet és azt irod,hogy rábizzátok a gyerekekre,rendezzék le a balhét??? Hogy megbeszéltltek??? Mi ez, gyerekviadal???? TE se vagy normális,ne haragudj,akkor ne panaszkodj itt,hogy szétpofozzák a gyerekedet! Szerinted normális dolog a verekedés??? Ti is szoktatok otthon???? Másoknál nem divat,gyerekeknél sem!
2013. okt. 26. 15:57
 10/15 Gorgo 20 válasza:
A gyerekekben még az ösztönök uralkodnak és a dominánsabb gyerekek érzik ha van 1 aki jobban fél vagy kivülállo ő estében magasabb, azokat betalálják minden közoktatásban illetve oviban. Egy verekedős gyerek az marad minimum középiskolás koráig akárhogy neveled szidod. Ahogy változnak a generáciok pár száz év mulva ezek az állati dominánsabb ösztön elmulnak az emberekböl és beköszönthet a jobb világ de azt már nem éljük meg. Viszont ne csodálkozz ha majd a gyereked 17 évesen odaáll hozzád hogy "meleg" vagyok. Sajnálom...
2013. okt. 26. 23:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!