Rendszeresen pofozzák, karmolják a gyerekemet a társai, de ő nem meri visszaadni. Mit tehetnék?
Egyébként barátkoznak a gyerekek (az én fiam és másik kettő), és mi, szülők is jóban vagyunk. Együtt is próbáltunk beszélni a gyerekekkel, mégis minden megy tovább. Megbeszéltük mi, a szülők is, hogy rábízzuk a gyerekekre, rendezzék le a balhékat egymás között, az én kisfiam mégsem üt vissza, hanem sírva megy az óvónőhöz, aki már jelezte nekem is, hogy kicsit a sarkára kéne állítanom a gyereket...
A kisfiam magasabb, sportos, jobb fizikumú a másik kettőnél, mégis mindig ő lesz vörösre pofozva, stb...
Hiába bátorítom, hogy ki kell magáért állnia, védje meg magát, az adott helyzetben mégsem üt vissza, akkor sem, ha teljesen neki van igaza.... El vagyok keseredve. Hogyan oldanátok ezt meg?
1., vagy bemegy az apja és megfenyegeti a másik kettőt, h vagy abbahadják vagy .... lesz
2., vagy mondod a fiadnak, h rúgjon beléjük akkorát mint a focilabdába
3., vagy hadja ott őket és barátkozzon a kislányokkal
Ez azért elég felháborító! Mondjuk nem nagyon értem a Ti (szülők) hozzáállásotokat sem, de az óvónőjét sem. Mi az, hogy megbeszéltük, hogy rendezzék le a balhét egymás között? Könyörgöm, óvodások, most tényleg arra akarjátok őket tanítani, hogy verekedéssel kezeljék az esetleges konfliktusokat? Ez nagyon rossz ötlet! Ok, lehetne kicsit "tökösebb", hogy ne hagyja magát annyira elgyepálni, na de azért jó lenne, ha a 2 hirtelen haragú kisfiú szülei megnevelnék a gyerekeiket, főleg, hogy ez ennyire rendszeres probléma. És ha a sima beszélgetés nem hoz eredményt, akkor talán be kéne keményíteni, de ezt semmiképp sem hagyni. Most azért még jól nevelhető korban vannak, ahogy az idő telik, egyre csak nehezebb lesz, és még sok probléma fog adódni ebből. Nem hiszem el, hogy ezt nem látják át. Ne már az a kisfiú legyen hibáztatva, aki nem üt vissza.
Ja és az óvónőnek kellene összeszednie magát, ugyanis az ő felelőssége az, ami ott az intézményen belül a gyerekkel történik, és kötelessége lenne rendet tartani közöttük, és elejét venni az ilyesfajta "bántalmazásoknak". Most komolyan, ha visszaüt a fiad, mitől lesz jobb? Csak még nagyobb verekedés kerekedik ki belőle.
Úgyhogy én biztos beszélnék a szülőkkel, hogy próbálkozzanak meg leszoktatni erről a gyerekeiket, ne legyen már rájuk hagyva, most összeugranak 3-an bunyózni, vagy 2-1 ellen és akkor jól van? Vagy mégis hogy gondolták ezt? Valamint a óvónőnek is kicsit odapirítanék, és elmagyaráznám neki a munkaköri feladatait.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!