Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Rendszeresen pofozzák, karmolj...

Rendszeresen pofozzák, karmolják a gyerekemet a társai, de ő nem meri visszaadni. Mit tehetnék?

Figyelt kérdés

Egyébként barátkoznak a gyerekek (az én fiam és másik kettő), és mi, szülők is jóban vagyunk. Együtt is próbáltunk beszélni a gyerekekkel, mégis minden megy tovább. Megbeszéltük mi, a szülők is, hogy rábízzuk a gyerekekre, rendezzék le a balhékat egymás között, az én kisfiam mégsem üt vissza, hanem sírva megy az óvónőhöz, aki már jelezte nekem is, hogy kicsit a sarkára kéne állítanom a gyereket...

A kisfiam magasabb, sportos, jobb fizikumú a másik kettőnél, mégis mindig ő lesz vörösre pofozva, stb...

Hiába bátorítom, hogy ki kell magáért állnia, védje meg magát, az adott helyzetben mégsem üt vissza, akkor sem, ha teljesen neki van igaza.... El vagyok keseredve. Hogyan oldanátok ezt meg?

2013. okt. 25. 14:44
1 2
 11/15 anonim válasza:
0%
aki azt írja hogy ne buzdítsa az egy idióta! igen is vissza kell üssön a kissrác különben később is ilyen marad! szerintem valami önvédelmi oktatásra be kéne iratni hogy vissza merje adni (karate,judo stb..)
2013. okt. 27. 20:56
 12/15 anonim ***** válasza:
Ha egy ovodast rendszeresen vorosre pofoznak meg marnak a "baratai",az oltari nagy gaz! En vagy azonnal atvinnem egy kulturaltabb oviba,ahollva az ovono nem malmozni jar be,vagy beszelnek a masik a kasik ket "barati" szulovel hogy szedjek ossze magukat es neveljek meg a gyerekuket. Az eroszak nem megoldas,es orulj hogy a fiad nem eroszakos.
2013. okt. 27. 21:17
 13/15 anonim ***** válasza:

Aki azt irta,hogy a nem verekedos gyerek meleg lesz,az egy infantilis barom,es akkor meg irto finoman fogalmaztam. Egy kamasz se verekedjen,nemhogy egy ovodas!Es ha az anyuka beiratja karatera a gyereket,akkor mi lesz? Fel ev mulva zold oveskent bemegy a gyerek az oviba es lerugja a ket kolykot? Az aztan nagy buszkeseg lenne... Az eroszak semmire sem megoldas,az eroszak eroszakot szul es sorolhatnam meg a kozhelyeket,de igazak!!!!! Csirajaban kell elfolytani mar az elso alkalommal el kell magyarazni a gyereknek,hogy nagyon csunya dolog es tilos!

Plusz az emberi eroszak nem fog genetikailag eltunni soha,sot!!!! A majmok megolik egymast? Megolik egymas utodait,nostenyet? Nem. Kuzdenek a fonoksegert,de nem hobbibol olnek. A mai ember kedvtelesbol oli a masikat,csecsemoket keselnek meg,csaladokat meszarolnak le. Amig olyan emberek elnek a foldon,mint azok akik most a gyerekviadalt javasoltak megoldaskent,addig orokke lesz eroszak. Ki kell nevelni azt az utodainkbol.

Es kedves kerdezo: oszinten egyutt erzek veled! Szabadulj meg az ovovotol es a lz allitolagos baratoktol is. En kifejezetten kerulom azokat a gyerekeket,akik a legkevesbe is eroszakosak es nem jatszatom veluk a fiaimat.

2013. okt. 28. 22:09
 14/15 Gorgo 20 válasza:
útólsó válaszoló nagyon szűk látókörű. Teljesen félreértelmezted a válaszokat. Aki fél az gyenge, aki gyenge azt elnyomják, akit elnyomnak nincs tekintélye és még jobban félni fog, még többen fogják betalálni. Ez még csak oviba kis gyerekcsíny de ha ilyen marad a kő kemény életben akkor hamar eltapossák. Nem azzal van a gond hogy nem üt vissza , hanem ki alakult egy belső félelem a gyereknél. Ha ez nem változik idővel és más oviban és általános iskolában is betalálják akkor vidd el pszichológushoz és az megszünteti ezt a belső félelmet , ergo ha nem fél akkor nem is fogják bántani.
2014. febr. 4. 17:03
 15/15 anonim ***** válasza:

Szóval szerinted 2 féle ember van a világon: az aki bánt, és az, akit bántanak?

Hát ennél bizony jóval több van. Van, aki szimplán elkerüli ezeket a dolgokat, és van, akit nem mernek bántani, pedig őt sosem bántott senkit, csak magabiztos, határozott, és mindig kiáll a gyengébbek védelmében. De csak szóval, ésszel!!! Én pl mindig ez a típus voltam, mindig megvédtem azokat, akik mások ki akarnak közösíteni, bántani akarnak, stb. És soha senkit nem bántottam, mert szerintem állatira nem jó hecc, ugyanakkor engem sem mert soha senki bántani. A gyermekeimet ugyanerre az útra szánom, és nem állítom, hogy sikerülni fog, de igyekszem őket erre tanítani.

Azt egyébként miből gondolod, hogy egy 3-4 éves gyerek már képes áldozattá válni, félni, és éreztetni a többiekkel, hogy "Én vagyok gyenge, gyertek, üssetek?"

Szerintem az a szomorú, és a szánalomra méltó, ha valaki bántja a másikat, mert ezzel akarja az erejét fitogtatni, vagy szimplán azt hiszi, hogy ez jó móka. És az a szülő, aki ezt hagyja, az meg rossz korba született: a korábbiakban még "fényes karriert" is befuthatott volna az embertelenségével.

2014. febr. 7. 06:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!