Jogszerű az, hogy a megtiltják hogy gyerekemet azzal etessem, amivel jónak látom?
Az óvodában a lányomék egy-egy tál szemetet kapnak étel gyanánt, amit én kifejezetten ellenzek. Mi itthon egészségesen táplálkozunk. Kevés, kimondottan zsírmentes hús, rengeteg zöldség párolva, nem szétfőzve. Természetesen minden ellenőrzött öko gazdaságból.
Erre az óvodában valami agyonfőzött főzeléket kapnak, mócdingos hússal, vegetás levest, tésztaételeket stb. Egyik sem alkalmas emberi fogyasztásra.
Mondtam az óvónőnek, hogy majd én viszek be nrki rendes ételt, de azt mondták, hogy ehhez nincs jogom.
Valóban törvény támogatja őket, hogy mérgezzék a gyerekemet?
Az öko gazdálkodásból származó élelmiszer drága, mindenki tudja. A Kérdező, gondolom nem a szomszéd utcába megy át a Julcsihoz, hogy megvegye Mariska tehén tejét:)
Hanem bemegy a hiperbe és amire rá van írva, hogy bio, meg öko, azt veszi meg méregdrágán. Én egyszer vettem a féléves fiamnak bio brokkolit, frisset, hiperben, hát, azt hittem sose fő meg, szörnyű volt, még a színe se tetszett. Gyerek se ette meg végül a kukában landolt, pedig a 6 hónaposom nem volt hozzászokva az ízfokozós kajákhoz, de a bio brokkoli nem kellett neki.
Még amit termelői piacon veszek, arra azt mondom, hogy na, az tuti jobb, mint a hiperes, de ki tuja, hogy a kedves Juli néni hogy is termesztette. Az ilyen kis pici gazdaságokat nem is nagyon ellenőrzik, csak mikor kiadják az engedélyeket, meg talán évente egyszer.
Kérdező, honnan tudod, hogy mócsingos a hús? Én még sosem láttam a gyerekeim ovis ebédjét, de volt, hogy én ettem meg az uzsijukat v. amit hagytak belőle és bizony nem volt rossz. Bár, mint írtam már, nálunk a Rostási konyha nagyon jó kajákat szállít.
65, nem mindenki a ti bölcsitekbe jár.
A mi bölcsinkben egyik nap meg volt hirdetve, hogy pritaminpaprikás kenyér lesz az uzsonna. Tudod, mi volt? Nem csípős pirosarannyal kikevert margarin... Fehér kenyéren.
"amit még a disznó elé sem öntenék"
Az én kis "disznóim" megeszik, nem válogatósak. Nem arra szoktattam őket.
Csak sajnálni tudlak a hozzáállásod miatt...
Ortorexiás vagy! Pszichiátriai kórkép, csak mondom...
Páran felnőttünk az óvodai kaján és itt vagyunk egészségesen köszönjük szépen.
Alapos indok nélkül nem lehet magánkaját bevinni. Egyébként honnan tudod, hogy milyen a kaja? Láttad? Vagy a gyerkőc színezte ki?
Lesz ebből még gondod később, de ezt az ortorexiát komolyan mondtam!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!