Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Jogszerű az, hogy a megtiltják...

Jogszerű az, hogy a megtiltják hogy gyerekemet azzal etessem, amivel jónak látom?

Figyelt kérdés

Az óvodában a lányomék egy-egy tál szemetet kapnak étel gyanánt, amit én kifejezetten ellenzek. Mi itthon egészségesen táplálkozunk. Kevés, kimondottan zsírmentes hús, rengeteg zöldség párolva, nem szétfőzve. Természetesen minden ellenőrzött öko gazdaságból.

Erre az óvodában valami agyonfőzött főzeléket kapnak, mócdingos hússal, vegetás levest, tésztaételeket stb. Egyik sem alkalmas emberi fogyasztásra.

Mondtam az óvónőnek, hogy majd én viszek be nrki rendes ételt, de azt mondták, hogy ehhez nincs jogom.

Valóban törvény támogatja őket, hogy mérgezzék a gyerekemet?

2015. márc. 2. 09:31
1 2 3 4 5 6 7 8
 31/76 anonim ***** válasza:
71%
És hány évig tervezed, hogy csak a te főztödet eheti?
2015. márc. 2. 10:07
 32/76 anonim ***** válasza:
66%
Én gyesen vagyok jelenleg, előtte bölcsödében dolgoztam. Én zárás után ételhordóba hoztam haza az aznapi ebédet és lám, a gyerekeim köszönik jól vannak. DE nem megyek vissza bölcsibe dolgozni pont ilyen anyukák miatt mert ha 1-2 ilyen lenne akkor még elfogadom de már az egész csoport ilyen :(
2015. márc. 2. 10:09
 33/76 anonim ***** válasza:
24%
Szerencsére, hogy az egész ilyen akkor :) Legalább elindul egy változás.
2015. márc. 2. 10:20
 34/76 anonim ***** válasza:
69%

Most nem válaszolok az itt kialakult vitára, mindenkinek szíve joga eldönteni, hogyan akarja etetni a gyerekét. Ez olyan mint a sírni hagyás vitája, ott sem tudja egymást meggyőzni a két oldal.

Viszont kérdező mást nem nagyon tudsz tenni, mint magánoviba vinni. Vannak olyan magánovik, ahol teljes kiőrlésű alapanyagokkal főznek, saját fűszerkertjük van ahol ott termelik a zöldségeket és azt adják a gyerekeknek. De ennek ára van, meg kell fizetni (kb havi 40-50e). Sajnos nem igazán van köztes megoldás. Ha az ő szempontjukat nézed, nem különböztethetik meg a gyerekeket, mert az problémákhoz vezetne.

Esetleg próbálkozhatsz más önkormányzati oviban is, hátha ott jobb az étrend.

2015. márc. 2. 10:34
 35/76 anonim ***** válasza:
100%

A bioról nekem mondjuk meg van a véleményem, férjem rokonai elvileg bio zöldséget termesztenek. Hagyjuk,hogy az mennyire bio, mert volt szerencsém belelátni.

De mégis mit gondoltál, amikor közösségbe adtad a gyereket? Hogy az egész rendszert majd egy gyerek kedvéjért megváltoztatják és okö kaját fognak adni nekik?

Senkinek semmi köze,hogy kit hogy mivel eteti a gyereket, de a társadalomtól nem lehet elvárni,hogy ugyanezt tegye.

Mérgezik? Mondom, nézz utána jobban ennek az okö-dolognak, mert speciel a férjem nemrég tárgyalt egy ilyen ügyet,ahol 8 évig játszotta ki az öko gazdaság az ellenőröket, hatóságokat, és mégis full "mérget" termeltek. Én max. a kertem végében megtermelt paradicsomban hiszek.

De tudod mit! Én nem szeretném,ha a szülők minden általuk jónak gondolt cuccot behurcibálnának a közintézménybe. A bölcsibe-oviba megy az ÁNTSZ, és ellenőrzik. A tiédet senki, csak te gondolod,hogy tuti egészséges.

2015. márc. 2. 10:43
 36/76 anonim ***** válasza:
72%

A legtöbb oviban már egészséges kaját adnak a gyerekeknek, de nem mindenhol. A mi ovinkban is borzasztó a kaja, az óvodavezető a beíratásnál és a szülői értekezleteken mindig elmondja, hogy tudják hogy nem jó!!!!! DE nem tudnak mit tenni, mert x éves szerződésük van a mostanira. Nem tudom, hogy ez hogy lehet így, hisz a szülők fizetnének többet ha úgy van, a jobbért. Azért mosléknak nem nevezném, de tényleg én sem értek egyet mostani (évek óta tartó) ebéddel.

Én pont úgy érek oda értük, hogy ebéd után, de ha el tudom hozni őket ebéd előtt, akkor úgy megyek értük. Ez nálunk fél 12. Reggelit lehet bevinni nekik, de ebédet nem mert nem tudják tárolni.

2015. márc. 2. 10:45
 37/76 anonim ***** válasza:
41%
21-es vagyok. Nem adsz csokit a gyerekednek? És amit az oviban kap mikulásra, nyuszira, azt elveszed tőle vagy mi?
2015. márc. 2. 10:54
 38/76 anonim ***** válasza:
70%

32.válaszoló vagyok:

Amíg bölcsiben dolgoztam egészséges, finom ételeket adtak. Minden nap gyümölcs/zöldség. A gyerekek kedvence a rakott karfiol volt :), de a párolt zöldséget nem nagyon szeretik a gyerekek akkor minek készítsenek olyat ha rengeteg marad belőle és a kukába végzi :(

Napközbn kapnak nyersen gyümölcsöt, zöldséget nagyon szeretik, de sajnos nem tudunk minden egyes családhoz igazodni, magánba lehet megoldható

Állami bölcsöde.

2015. márc. 2. 10:56
 39/76 anonim ***** válasza:
67%

Újra 32.válaszoló vagyok:

Nálunk is van csoki mikulásra, húsvétra (nem az olcsó kategória, tejcsokoládéból készült)

2015. márc. 2. 10:57
 40/76 anonim ***** válasza:
66%

Az én 4,5 éves ovisom szereti az ovis kaját. Akkor ez szt jelenti, hogy rosszul és rossz alapanyagokból főzök? Nem. Azt jelenti, hogy nem válogat.

Azért mert Szerinted rossz a közétkeztetés, attól a te nem sznob, "csak bio kaját eszek" gyereked szeretheti. A menza kajától nem lesz beteg. A bio cuccokról biztosan tudod, hogy tényleg teljesen bio? Ott állsz mellette az egész folyamat alatt? Én adok nasit a gyerekemnek és ettől nem érzem magam rossz, felelőtlen anyának. Mindentől nem töröm, de nem is akarom megvédeni. Szerinted Meddig nem fog csak bio kaját enni? Amíg kicsi és teljesen tőled függ. És teljesen normális, hogy nem engedik ilyen indok miatt, hogy külön vigyél ételt. A többi 3-6 évessel Szerinted hogy érteti meg az óvónő, hogy a te gyereked miért ehet mást? Bár ehhez te túl egoista vagy, hogy ez érdekeljen. Vidd magánoviba. Ott a havi 70-80 e-be megfizeted, hogy főzhess a gyerekedre.

2015. márc. 2. 11:25
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!