Akik nem dolgoznak miért adják bölcsibe, oviba a gyereküket?
Akinek meg van munkahelye, az hogy menjen dolgozni, ha nem veszik fel bölcsibe vagy oviba a gyereket?
Vagy a munkakeresés abból áll, hogy minden nap, napi 8-10 órát úton van az ember? Mert szerintem nem mindegy, hogy a bébiszitter egy héten 2 nap, 2-3 órát vigyáz egy gyerekre, vagy heti 5 nap 8-10 órát. Úgyhogy, aki arra hivatkozik hogy keressen munkát, ha a gyerek otthon van, jobb ha nem szól semmit, mert abból áll a munkakeresés, hogy leülnek az internet elé munkát keresni, meg megnézik az újsághirdetéseket, meg havonta egyszer-kétszer elmennek egy interjúra, vagy két hetente egyszer bemennek személyesen 1-2 helyre, úgyhogy na, munkát keresni, meg dolgozni nem ugyanaz a dolog időben.
A Kérdezővel 100%-ban egyet értek!!
a 31-es válaszoló iszonyú buta :D Talán az álláskeresés olyan célból van,hogy az ember el tudjon helyezkedni,nem? Nem csak keresem a munkát az internet előtt,hanem ha azt mondják,hogy holnaptól munkába kell állnom,akkor mit mondok? JA,nem tudok,mert kisgyerekem van itthon és nem tudom kire bizni?! Gondolkozzál már! Igen,lehet,hogy hónapokig nem kap állást az illető,de lehet,hogy holnap már munkába kell állni!
A kérdezőnek: Azért elég extrém eset a tiéd,nem sok helyen van az,amit leirtál! Persze,a kisebbség már sok helyen a többség inkább, de emiatt nem kellett volna kérdést kiirni,mert ritka eset a tiéd! És az is,hogy körzetileg ahová tartozol oviba nem vesznek fel,főleg,hogy dolgoztok mindketten! Ez nagyon ritka!
Valahol szocializálodnia kel a gyereknek nincs is ezzel baj,
a baj az hogy ma bárki napi 10 órára ingyen lepaszolhatja a gyereket.
Aki rászorul annak csak félnap és a kérdezőhöz hasonló dolgozoknak is egy adott összegbe kerülj az egésznapos felügyelet,
mert ma azért olyan siralmas a helyzet mert amúgy a fizetni tudó sazülöknek is napi 10 óra ingyen van.
Egy napilap azt írta, hogy az óvónők, most a béremelés után átlagosan nettó 160 ezret kapnak! Szerintem legyen elég, hogy pl. az én gyerekem óvónője reggel fél nyolctól du. fél négyig bent van. Szerintem ez messze van az egész naptól, szimpla 8 óra, amiért megkapja a munkabérét! Ráadásul egy 3 évestől is elvárják, hogy mindent úgy csináljon mint egy 5-6 éves! Akkor minek vannak?
Szüntessük meg a napköziket is, mert nehogy már egy jól megfizetett tanár vigyázzon a gyerekekre!!
próbáld meg másik oviban...másik faluban
ha van közeli településen jó ismerős, rokon, akkor jelentkezz át a gyerekkel lakcímügyileg...
akkor bepróbálkozhatsz másik ovinál, és ha felvették, visszajelentkezel :)
ja átlagosan...a kezdők nettó 90-et, ami elég lassan emelkedik :D pedagógus II.-be 5 év munkaviszony után lehet belépni
szóval 22 évesen kezemben a diploma, 27 évesen leghamarabb bekerülhetek a pedagógus II.-be
persze, csak akkor, ha nem szülök...juppi
amúgy az óvónők én úgy tudom hat órát töltenek az óvodában, a többit a napi/heti/havi/éves terv elkészítésével, a foglalkozások tervezésével, az ahhoz szükséges dolgok, anyagok beszerzésével, elkészítésével töltik
vagy farsangi, anyák napi, karácsonyi műsoron ötletelnek stb stb
Szerintem is próbálj más településen vagy munkahely közelében ovit keresni.
Harcolhatsz a jegyzővel, de ki nemigen tesznek gyereket, szoval lehet szelmalomharc.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!