Szerintetek jövőre változik valami az örökbefogadás rendszerében? Ma elképedtem, egy 2012-es pdf-et találtam a tegyesz oldalán és abban azt írták, hogy 2007/2008as kérelmeket dolgoznak fel!
Figyelt kérdés
2013. okt. 3. 22:24
2/5 anonim válasza:
Milyen változásra gondolsz? Lesz új ptk pl, ami érinti az örökbefogadást is. Az pedig hogy ki mennyit vár nagyban függ attól hogy hol várakozik és milyen elvárásai vannak.
3/5 A kérdező kommentje:
Valahol olvastam, hogy 2014-től minden 12 éven aluli gyereknek családban kell élnie.
2013. okt. 4. 13:35
4/5 anonim válasza:
De ez nem azt jelenti, hogy kevesbbet kell majd várni gyerekre, mert az örökbe adható gyerekek továbbra is nagyon kevesen vannak. Arról van szó, hogy a nagy létszámú intézeteket számolják fel, és a 12 éven aluliak nevelőszülőkhöz kerülnek, de az nem örökbefogadás, csak addig vannak ott, amíg vissza nem kerülhetnek a vér szerinti családjukba.
5/5 anonim válasza:
Szia! Igen, igaza van az előttem szólónak, itt arról van szó, hogy nevelőszülőkhöz rakják ki a gyerekeket a csecsemőotthonok és intézetek helyett.
Halkan jegyzem meg, hogy ez is egy orbitális baromság a szakemberek szerint, de hát kormányunk (és pártunk) megint csak spórolni akar, így nem foglalkozik azzal, jót tesz-e a gyerekekkel.
Ahogy előttem szóló írta, jóval kevesebb az örökbeadható gyerek, mint a várakozó szülő, mert a vér szerinti szülők gyakran nem mondanak le a gyerekről, ezért az (ha a szülő nem teremti meg a feletételeket, hogy kivegye) „bent reked” a gyerekvédelemben. Magyarul a csecsemőotthonokban és intézetekben lévő gyerekek nagy része nem adható örökbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!