Miért viszik be a szülők a 10 éven aluli gyereküket egy 16+os filmre a moziba?
Komolyan ledöbbentem, amikor a Családi üzelmek című filmen láttam több gyereket is a moziban a szüleivel!
Az a film 16-os karikát kapott, ami nem is csoda, mert keményen káromkodnak benne és a cselekmény egy drogcsempészet köré fonódik.
Persze, mindenki azt csinál amit akar és úgy teszi koravénné a saját gyerekét, ahogy akarja, csak érdekelne, hogy kit-milyen indok vezérelt vajon.
Még mielőtt letámadnátok: mi is járunk moziba a gyerekekkel, tévét is néznek, tehát nem ezzel van bajom :)
A mozi hibája is, ha nem tartja be a korhatárt, de legfőképpen a szülő hibás!
Mi is gondolkodtunk, hogy a Hupikék törpikék 2-re elvisszük a 3,5 éves lányunkat (szereti a törpöket), de inkább nem mentünk, mert 6-os karikás, gondolom megvan az oka! No meg lehet be sem engedték volna, bár ...
Másodiknál a pont. Sajnos én a Teden láttam szülőket a gyermekükkel. Biztosan azt hitték, hogy egy édes kis maciról szól (bizony csak ez egy drogos perverz káromkodós maci, sok mocskos poénnal és szexel).
Szerintem a szülők nem is néznek utána igazán, hogy mit fognak megnézni... vagy csak ennyire nem érdekli őket a gyermekük szellemi fejlődése.
Én úgy gondolom, leginkább gyerekfüggő a dolog. Vannak érett, átlagnál intelligensebb gyerekek, akiket érdekel a drogcsempészet (mert ez is megeshet ám) és a szülők úgy gondolták, ha érdekli, hadd nézze. A káromkodás a mai gyerekeknél bevett szokás (mondhatnám azt is, sajnos, de valójában a gyerek dolga, hogy káromkodik-e, nem az enyém, tehát semmiképpen sem fogok sajnálkozni a gyerek helyett) nem hinném, hogy sok új dolgot "tanulhatnak" a filmekből már.
Szerintem a gyerek dönt úgy, hogy megnézi, a szülők nagy többsége nem kényszerítené a gyerekét egy olyan film megnézésére, amit nem akar megnézni, tehát mondhat bárki bármit, végül nem a szülő hibája a dolog... de hát meglátás kérdése az egész.
Meg hát, szerintem semelyik gyereknek nem árt, ha tisztába kerül a világban történő dolgokkal, legyen az drogcsempészet, erőszak, vagy a szex, mert, hát ezek valós dolgok, és a valóságtól nem tudjuk megvédeni a gyereket, ha esetleg meg megtudjuk, nem jár vele jól...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!