Akik nem dolgoznak miért adják bölcsibe, oviba a gyereküket?
Én igazat adok neked kérdező!
Igenis állj a sarkadra és menj vissza az önkormányzathoz a jegyzőhöz és csapj az asztalra!Ilyen nincs!!Hova tegyed a gyereked míg ti dolgoztok??!!Ráadásul olyanok gyerekei foglalják a helyet az ovibanakik amúgy is otthon vannak kistesóval gyesen??Hát ez nonszensz!
Ha kell fenyegetőzz Ombudsmannal,feljelentéssel bármivel...
A nagy 3 éves lesz, a kicsi 14 hónapos.
A nagyot 2,5 évesen időszakos bölcsibe írattam, és nem azért mert nem bírtam, vele, egyszerűen kevés volt már neki anya és hugi. Kellett a gyerektársaság. Egy héten három naon 2-3 órát volt bölcsiben. Sokan megszóltak..pont nem érdekelt, Sokkal macerásabb volt ezt megoldani,mert az autónkat a férjem használja, így én bicóval vittem a 3 km-re lévő bölcsibe. Fél 9re vittem, aztán bevásárlás, főzés, és mehettem is vissza. Szeptember óta ovis, imád járni, nagyot jót nett neki a gyerekközösség :)
Bár nem értem nálatok hogyan működik,mindenhol elsőbbséget élveznek a dolgozó szülők gyermekei, és nálunk is van kisebbség, nekik eszük ágában nincs beíratni 3 évesen a gyereket
Kedves Kérdező! Én teljesen megértelek. Itt ugyanis nem azokról van szó, akik azért adják bölcsibe/oviba a gyereküket, mert szeretnének visszamenni dolgozni, vagy új munkahelyet keresnek. Nem probléma ez akkor sem, ha anyuka otthon van a kistesóval, viszont a bölcsiben/oviban van hely.
Amiről a kérdező ír, hogy olyanok foglalják el a helyet a dolgozó szülők gyerekei elől, akik nem dolgoznak, és mivel kicsivel vannak otthon, egy darabig nem is fognak. Ez valóban igazságtalan.
Kérdező! Igenis csapj az asztalra, és ha a jegyzőnél nem jutsz előbbre, menj feljebb!
Teljesen megértelek,bár segíteni én sem tudok.
Nálunk szintén halmozottam sz..r a helyzet.
Egy adott faluhoz tartozunk,egy kisvároshoz vonzáskörzetében lakunk.
A faluba kellett járni védőnőhöz,óvodába,bölcsibe oda veszik fel csak a gyereket,mindegy,hogy az orvosom,a gyerekorvos,ügyelet,bölcsi,iskola,munkahely a kisvárosban van,akkor is a faluhoz tartozunk.Védőnői szolgálatot már lemondtuk,mert nincs abba a kis faluba buszjárat tőlünk,gyalog meg messzire lenne,6 kilométer.
A városba óránként van járat,ráadásul közelebb van sokkal(kertváros mondhatni),mint az említett falu,de a gyereket akkor is csak a számunkra megközelíthetetlen faluba vennék fel.A városban is lenne hely.
Mi is dolgozunk mindketten,nincs még meg a baba,de már azért megpróbáltunk érdeklődni a kisvárosban,ahol ugyan felvennék majd,de a jelzett okok miatt mindenki a vállát vonja.
Sokan úgy csinálják felénk,hogy bejelentkezik ideiglenesen ismerőshöz,azzal a lakcímmel akár a 30 kilométerrel arrébb lévő településre is járhat a gyerkőc oviba,oda,ahol a szülő dolgozik.(lakóhelyén hiába adja be reggel a gyereket,nem ér oda a munkahelyre)
Nálatok másik ovi nem jöhet szóba valamilyen módon?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!