Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Akik nem dolgoznak miért...

Akik nem dolgoznak miért adják bölcsibe, oviba a gyereküket?

Figyelt kérdés
Egyre többször olvasom ezt, és nekem furcsa.
2013. okt. 22. 09:59
1 2 3 4
 21/38 anonim ***** válasza:
Talán ha több óvodát is megjelöltél volna( 3-at lehet!) Akkor valamelyikbe felvették volna! Vagy faluban laksz? 1 ovi van ?
2013. okt. 22. 13:09
 22/38 anonim ***** válasza:
100%

Én igazat adok neked kérdező!

Igenis állj a sarkadra és menj vissza az önkormányzathoz a jegyzőhöz és csapj az asztalra!Ilyen nincs!!Hova tegyed a gyereked míg ti dolgoztok??!!Ráadásul olyanok gyerekei foglalják a helyet az ovibanakik amúgy is otthon vannak kistesóval gyesen??Hát ez nonszensz!

Ha kell fenyegetőzz Ombudsmannal,feljelentéssel bármivel...

2013. okt. 22. 13:26
 23/38 anonim ***** válasza:
100%
Igazából egyetértek veled. Én ha nem kellene visszamennem dolgozni, akkor úgy adnám be,hogy max. délelőttre és csak akkor,ha van hely. Tehát ha mástól nem vesszük el, akiknek tényleg muszáj!
2013. okt. 22. 13:52
 24/38 anonim ***** válasza:
Nos, én februártól adtam bölcsibe a kislányomat, akkor volt 2 éves, visszamentem dolgozni. Viszont időközben elvesztettem a munkahelyemet, de a gondozónő javaslatára nem vettem ki a kislányomat a bölcsiből, hiszen bármikor találhatok új munkát, és akkor ki tudja lesz-e helye, és újra be kellene szoktatni stb. Így aki nem tudja a történet hátterét, azt gondolhatja rólunk is, hogy otthon vagyok gyesen, a gyereket meg lepasszoltam a bölcsibe :-( muszáj munkát is keresnem, ráadásul így itthonról is dolgozom napi kb. négy órát, jobb mint a semmi.
2013. okt. 22. 14:13
 25/38 anonim ***** válasza:

A nagy 3 éves lesz, a kicsi 14 hónapos.

A nagyot 2,5 évesen időszakos bölcsibe írattam, és nem azért mert nem bírtam, vele, egyszerűen kevés volt már neki anya és hugi. Kellett a gyerektársaság. Egy héten három naon 2-3 órát volt bölcsiben. Sokan megszóltak..pont nem érdekelt, Sokkal macerásabb volt ezt megoldani,mert az autónkat a férjem használja, így én bicóval vittem a 3 km-re lévő bölcsibe. Fél 9re vittem, aztán bevásárlás, főzés, és mehettem is vissza. Szeptember óta ovis, imád járni, nagyot jót nett neki a gyerekközösség :)

Bár nem értem nálatok hogyan működik,mindenhol elsőbbséget élveznek a dolgozó szülők gyermekei, és nálunk is van kisebbség, nekik eszük ágában nincs beíratni 3 évesen a gyereket

2013. okt. 22. 14:32
 26/38 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező! Én teljesen megértelek. Itt ugyanis nem azokról van szó, akik azért adják bölcsibe/oviba a gyereküket, mert szeretnének visszamenni dolgozni, vagy új munkahelyet keresnek. Nem probléma ez akkor sem, ha anyuka otthon van a kistesóval, viszont a bölcsiben/oviban van hely.

Amiről a kérdező ír, hogy olyanok foglalják el a helyet a dolgozó szülők gyerekei elől, akik nem dolgoznak, és mivel kicsivel vannak otthon, egy darabig nem is fognak. Ez valóban igazságtalan.

Kérdező! Igenis csapj az asztalra, és ha a jegyzőnél nem jutsz előbbre, menj feljebb!

2013. okt. 22. 15:08
 27/38 anonim ***** válasza:
78%
Nekem meg sok ismerősöm nem ugyanúgy otthon van, csak kényelmesebb, ha a gyerekre vigyáznak, miközben ő otthon döglik, vagy elmegy a körmöséhez. Igenis felháborító, hogy a te gyerekeidet nem veszik fel.
2013. okt. 22. 15:14
 28/38 anonim ***** válasza:
Szóval, sok ismerősöm ugyanúgy otthon van...na :)
2013. okt. 22. 15:15
 29/38 anonim ***** válasza:

Teljesen megértelek,bár segíteni én sem tudok.

Nálunk szintén halmozottam sz..r a helyzet.

Egy adott faluhoz tartozunk,egy kisvároshoz vonzáskörzetében lakunk.

A faluba kellett járni védőnőhöz,óvodába,bölcsibe oda veszik fel csak a gyereket,mindegy,hogy az orvosom,a gyerekorvos,ügyelet,bölcsi,iskola,munkahely a kisvárosban van,akkor is a faluhoz tartozunk.Védőnői szolgálatot már lemondtuk,mert nincs abba a kis faluba buszjárat tőlünk,gyalog meg messzire lenne,6 kilométer.

A városba óránként van járat,ráadásul közelebb van sokkal(kertváros mondhatni),mint az említett falu,de a gyereket akkor is csak a számunkra megközelíthetetlen faluba vennék fel.A városban is lenne hely.

Mi is dolgozunk mindketten,nincs még meg a baba,de már azért megpróbáltunk érdeklődni a kisvárosban,ahol ugyan felvennék majd,de a jelzett okok miatt mindenki a vállát vonja.

Sokan úgy csinálják felénk,hogy bejelentkezik ideiglenesen ismerőshöz,azzal a lakcímmel akár a 30 kilométerrel arrébb lévő településre is járhat a gyerkőc oviba,oda,ahol a szülő dolgozik.(lakóhelyén hiába adja be reggel a gyereket,nem ér oda a munkahelyre)

Nálatok másik ovi nem jöhet szóba valamilyen módon?

2013. okt. 22. 17:21
 30/38 anonim ***** válasza:
Talán azért,mert szeretnék menni dolgozni...HA nem jár oviba,munkát se tudok keresni,kire hagynám a gyereket?! ELég buta kérdést tettél fel kérdező...
2013. okt. 23. 15:25
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!