Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Akik nem dolgoznak miért...

Akik nem dolgoznak miért adják bölcsibe, oviba a gyereküket?

Figyelt kérdés
Egyre többször olvasom ezt, és nekem furcsa.
2013. okt. 22. 09:59
1 2 3 4
 1/38 anonim ***** válasza:
74%
Egy ismerősöm például azért adta bölcsödébe 2,5 évesen a kislányát, mert gyerektársaság nélkül egyszerűen nem lehetett lefoglalni a kislányt. Imádott más gyerekekkel játszani, és felnőttekkel nem igazán volt el, viszont reggel 8-tól délutánig nem ülhettek lent a játszótéren, és nem is mindig volt ott sem olyan gyerek, aki szívesen játszott volna vele.
2013. okt. 22. 10:01
 2/38 anonim ***** válasza:
86%
Szerintem azért, hogy a gyerek a kortársai között legyen, mert igényli a gyerektársaságot, és azért, hogy anyuka tudjon munkát keresni, ha esetleg nincs neki.
 3/38 anonim ***** válasza:
85%
Mert a gyereknek társaságra van szüksége, anyukának meg pihenésre. Ettől ő még nem rossz anya, sőt! Jobban jár a gyerek is, ha élményekkel teli délelőtt után nyugodt, kipihent anyukát kap, mint ha egész nap együtt ülnek, a gyerek unatkozik, anyuka meg feszült és kimerült. Szerintem ezzel semmi gond nincs.
 4/38 A kérdező kommentje:
Engem csak az idegesít hogy a mi ovink tele van ilyen gyerekekkel, az én fiamat meg nem vették fel, mert nem fért már be a keretbe, pedig mi mindketten dolgozunk, ők meg otthon vannak a kistestvérrel, vagy egyedül.
2013. okt. 22. 10:07
 5/38 anonim ***** válasza:
34%

A kisgyerekeknek nagyon fontos, hogy minél hamarabb megszokják a közösséget, lássák a társadalmi viselkedést. Minél később kerülnek be egy olyan helyre, ahol klikkesedés, osztozkodás, napirend, másokhoz való alkalmazkodás van, annál nehezebb és problémásabb lehet ez később.

Ezt pedig a legjobb olyan ellenőrzött helyen elkezdeni, mint egy bölcsőde, vagy óvoda.

Egyébként pedig az édesanyának is nagyon jót tesz, ha végre van ideje másra is, és esetleg más társaságban is tud lenni, mint egy gügyögő tipegőé. Nagyon le tudják szívni az anyukák agyát 1 év alatt, hogy gyakorlatilag nem tudnak senkivel kommunikálni a kicsin kívül.

2013. okt. 22. 10:08
 6/38 anonim ***** válasza:
89%

Az ovit szerintem nem kell magyarázni. Egy akkora gyereknek kell a gyerektársaság.

Én bölcsibe adtam a lányom pár hónappal azután, hogy 2 éves lett. Azért tettem, mert a régi helyemre nem vettek vissza, így munkát kellett keresnem. Úgy elég nehéz, hogy az állásinterjún azt kell mondanom "ha fölvesznek, elkezdem beszoktatni a gyereket, majd előbb-utóbb tudok kezdeni". Így viszonylag nyugis volt a beszoktatás, teljesen a lányom ritmusában történt. Állásinterjún elmondhattam hogy akár holnap tudok kezdeni. Ráadásul az első 3 betegség alatt nem kellett táppénzre jönnöm, nem kellett még félig betegen bölcsibe vinni hogy tudjak menni dolgozni, hanem itthon rendesen kigyógyult.

Nekünk így volt jó.

2013. okt. 22. 10:13
 7/38 anonim ***** válasza:
100%

6-os vagyok: nálunk van elég hely a bölcsiben.

Menj el az önkormányzatba, a jegyzőhöz. Vigyél mindkettőtöktől munkáltatóit, akkor kötelesek felvenni. Ha nem teszik, írj hivatalos panaszlevelet.

2013. okt. 22. 10:16
 8/38 A kérdező kommentje:
Már voltam a jegyzőnél, csak az a baj hogy nálunk egy ovi van, 3 csoporttal, csoportonként 29-30 gyerekkel. És nálunk azok élveznek elsőbbséget akiknek alacsony a jövedelmük. Így, mivel mi mindketten dolgozunk háttérbe szorultunk. Azt mondták rögtön értesítenek amint üresedés van.
2013. okt. 22. 10:20
 9/38 anonim ***** válasza:
azon nem lehet segiteni max ahol dolgoztok ott kell ovit keresni.
2013. okt. 22. 10:48
 10/38 anonim ***** válasza:
36%
Kérdező, az a te bajod, amiért nem álltál ki a jogaid mellett!!!
2013. okt. 22. 10:51
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!