Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Adjam be most oviba vagy csak...

Adjam be most oviba vagy csak szeptemberben ?

Figyelt kérdés

Az lett volna a terv,hogy februárban kezdi az óvodát és én megyek vissza dolgozni. Most tölti januárban a 3 évet a kisfiam. Koraszülött volt (28.hét ) és volt agyvérzése is 1 hetesen,ami miatt a mozgása nagyon el volt maradva,25,5 hónaposan kezdett el járni,de akkor csak 1-2 lépést önállóan. Fél év alatt behozta magát,már fut ugrál, lépcsőzik is óvatosan.. van egy mozgásszervi betegsége, ami miatt tartós beteg és így a gyes-t tovább kapom ,mint 3 év. (Plusz ugye emelt csp). Viszont még nem szobatiszta,hajlandósága sincs rá,nem szól,ha pisil,kakil,inkább becsurgat (próbáltam csak bugyit adni ra) . Az ovoda azt mondta ugyan felveszik,de pelenkás gyerek nem mehet. Emellett folyamatban van az SNI megállapítás, de addig az óvoda nem tud kérni fejlesztést,míg ez nincs meg,plusz utaltak rá, hogy pl konduktor másik településen lenne,oda kéne majd átjárni vele (miközben dolgozok? Ezt nem is értem,hogy gondolták) én rendszeresen viszem fejlesztésre, magán konduktor,gyógytorna, ped.szakszolgalat.stb. úgy látom még szüksége van rá,még sokszor bukdacsol,könnyen elesik, egyensúlya is sokszor inog,saját magához képest rettentő sokat fejlődött, de nem bízok abban,hogy az oviban most tudnak rá annyira vigyázni,hogy ne legyen gond... kellene a pénz is ugyan,de eddig is megvoltunk férjem fizetéséből. Másrészt meg lehet jót tenne neki a közösség, meg nekem is ha ki szakadnek az anya szerepből néha.. ti mit tennétek? Óvoda aztán majd lesz valami,vagy még itthon fizetetlen szabadságon? (Elvileg engedélyezni kellene tartós betegsége okán, de nem tudom,mit szólnának hozzá)..nem merek még rá kérdezni egyelőre.

Bölcsőde nincs a településen,átvinni másik helyre meg nem tudnám,főleg munka mellett, így azt ne javasoljátok léci.

jan. 3. 12:50
1 2 3
 11/23 babyboom567 ***** válasza:
100%
Én nem is értem, a gyereked nem óvodaköteles, és problémái is vannak.Még a szeptember is korai,és nem szobatisztaként akkor sem fogják bevenni.
jan. 3. 15:28
 12/23 A kérdező kommentje:
9es és a munkahelyed hogy fogadta ? Kaptál fizetés nélküli szabadságot?
jan. 3. 15:34
 13/23 A kérdező kommentje:
Kötelesek bevenni,ha adott év augusztus 31-ig betölti a 3-at. Persze külön engedéllyel maradhatna még, asszem ezt kormányhivatalnal kell kérvényezni. Korábban a jegyzőnél kellett.
jan. 3. 15:36
 14/23 Derjaderja ***** válasza:
71%
Gyod nem járhat utána?
jan. 3. 15:36
 15/23 A kérdező kommentje:
Nem töltötte ki a neurológus a gyod papírt,azt mondta szerencsére annyira nincs nagy baj,hogy ezt ő nyugodt szívvel ki tudná tölteni.. ja pedig 1 évvel korábban próbáltam, amikor még járni se tudott....
jan. 3. 15:42
 16/23 anonim ***** válasza:
100%

"9es és a munkahelyed hogy fogadta ? Kaptál fizetés nélküli szabadságot?"

De nalad ez nem kérdés, mert 10 éves koráig maradhatsz otthon fizetés nélkülin.

jan. 3. 16:27
 17/23 A kérdező kommentje:
Egyelőre csak 2025 októbereig lett kitoltve a tartós beteg igazolás, de persze lehet hosszabitva lesz de így is bele fér a szeptemberbe
jan. 3. 16:41
 18/23 anonim ***** válasza:
78%

Szerintem most még korai lenne neki kezdeni az ovit, az egyéb lemaradások miatt. Próbáljátok meg szeptemberig a szobatisztaságot, de ettől még kötelesek felvenni. Budapesten a 14. kerületben simán felveszik a nem szoba tiszta gyerekeket. Annyit kér az ovi, hogy pelus nélkül legyen. wc látogatás udvar előtt, udvar után, alvás előtt és után.

SNI-s gyermeket fogad az ovi? Ha igen, akkor itt kell lenni gyógypedagógiai fejlesztésnek. Őszig ên sem vinném a helyedben, utána igen.

jan. 3. 20:39
 19/23 A kérdező kommentje:
Igen,fogad SNI-s gyerekeket, úgynevezett integrált ovi
jan. 3. 20:47
 20/23 A kérdező kommentje:
Minket is felvesznek,nem azt mondta,hogy nem,csak nem pelenkázzák,ergo ő se hordhat pelenkát.
jan. 3. 20:48
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!