Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Adjam be most oviba vagy csak...

Adjam be most oviba vagy csak szeptemberben ?

Figyelt kérdés

Az lett volna a terv,hogy februárban kezdi az óvodát és én megyek vissza dolgozni. Most tölti januárban a 3 évet a kisfiam. Koraszülött volt (28.hét ) és volt agyvérzése is 1 hetesen,ami miatt a mozgása nagyon el volt maradva,25,5 hónaposan kezdett el járni,de akkor csak 1-2 lépést önállóan. Fél év alatt behozta magát,már fut ugrál, lépcsőzik is óvatosan.. van egy mozgásszervi betegsége, ami miatt tartós beteg és így a gyes-t tovább kapom ,mint 3 év. (Plusz ugye emelt csp). Viszont még nem szobatiszta,hajlandósága sincs rá,nem szól,ha pisil,kakil,inkább becsurgat (próbáltam csak bugyit adni ra) . Az ovoda azt mondta ugyan felveszik,de pelenkás gyerek nem mehet. Emellett folyamatban van az SNI megállapítás, de addig az óvoda nem tud kérni fejlesztést,míg ez nincs meg,plusz utaltak rá, hogy pl konduktor másik településen lenne,oda kéne majd átjárni vele (miközben dolgozok? Ezt nem is értem,hogy gondolták) én rendszeresen viszem fejlesztésre, magán konduktor,gyógytorna, ped.szakszolgalat.stb. úgy látom még szüksége van rá,még sokszor bukdacsol,könnyen elesik, egyensúlya is sokszor inog,saját magához képest rettentő sokat fejlődött, de nem bízok abban,hogy az oviban most tudnak rá annyira vigyázni,hogy ne legyen gond... kellene a pénz is ugyan,de eddig is megvoltunk férjem fizetéséből. Másrészt meg lehet jót tenne neki a közösség, meg nekem is ha ki szakadnek az anya szerepből néha.. ti mit tennétek? Óvoda aztán majd lesz valami,vagy még itthon fizetetlen szabadságon? (Elvileg engedélyezni kellene tartós betegsége okán, de nem tudom,mit szólnának hozzá)..nem merek még rá kérdezni egyelőre.

Bölcsőde nincs a településen,átvinni másik helyre meg nem tudnám,főleg munka mellett, így azt ne javasoljátok léci.

tegnapelőtt 12:50
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
15%

A gyerek mit mond? Ő menne? Ha neki lenne kedve, én vinném, lehet a közösség hatása jót tenne neki. Leírás alapján ép értelmű, csak fizikailag vannak nehézségei?

Ha tiltakozik, és anyagilag belefér, akkor meg kivárnám a szeptembert. 9 hónap alatt még tudna annyit fejlődni, hogy a kiscsoportosok szintjét tudja tartani.

tegnapelőtt 12:57
 2/23 anonim ***** válasza:
81%
Nem óvodaköteles, nem szobatiszta, és az óvoda megmondta, hogy amíg nem az, addig nem veszik be. Tehát igazából nincs is kérdés.
tegnapelőtt 12:58
 3/23 anonim ***** válasza:
80%

Te írod, hogy nem mehet amíg nem szobatiszta. Ő nem szobatiszta.

Akkor mi a kérdés?

tegnapelőtt 13:01
 4/23 anonim ***** válasza:
100%

Óvodába így nem is mehet szal ez az elmélet kilőve.

Csak gondold végig, ha a legjobbat szeretnéd a gyerekednek,hogy egyáltalán jó ötlet-e bölcsödei elő melegítés nélkül idő előtt óvodába küldeni valszeg nála fejlettebb gyerekek közé. Mert sajnos még, akinek nincs semmi baja azt is kiközösítik ilyen korban. Ha szétgyilkolnák a lelkét, akkor azt utána hogy kezelnétek?

Ha tartósan van betegsége jó ötlet bedobni a mélyvízbe ilyen korán, ha otthon is maradhatnál vele?

tegnapelőtt 13:16
 5/23 anonim ***** válasza:
64%

Azt én sem értem mi a kérdés hiszen leírtad hogy nem szobatiszta így meg az ovi nem veszi be hiszen szeptembertől ovi köteles csak.

"Emellett folyamatban van az SNI megállapítás, de addig az óvoda nem tud kérni fejlesztést,míg ez nincs meg,plusz utaltak rá, hogy pl konduktor másik településen lenne,oda kéne majd átjárni vele (miközben dolgozok? Ezt nem is értem,hogy gondolták"

Ezt a részét se értem hogy te mit nem értesz ezen?! Az ovi nem tudja megoldani a gyereked konduktorhoz hordását így igen nyilván neked kell munka mellett ezt is intézni vagy nem mész vissza dolgozni de a gyerekednek az érdekeit tartsd szemelött.

Illetve szerintem jobb lenne egy speciális oviba járatni.

tegnapelőtt 13:27
 6/23 A kérdező kommentje:
Azt mondták ,felveszik,de nem mehet pelenkás gyerek. Magyarán szólva gondolom úgy értették, hogy majd viszünk váltó ruhát és ennyi,pelenkázni nem fogják. Folyékonyan beszél amúgy, értelmileg teljesen rendben van .
tegnapelőtt 13:33
 7/23 anonim ***** válasza:
61%

6!

Nem, ez nem ezt jelenti...

A szobatiszta azt jelenti, hogy szökőévente van 1 baleset.

Felveszik, tehát beírják a nevét a csoportba. De amíg nem szobatiszta, tehát kimegy pisilni/kakilni, vagy legalább szól, addig nem mehet.

Te sem gondolod, hogy nem adsz rá pelust, hazudva hogy szobatiszta, beviszed és majd napi 2-3x átöltöztetik. Vagy tartsa vissza amíg haza nem ér?

tegnapelőtt 14:02
 8/23 anonim ***** válasza:
100%

Egy nem szobatiszta gyereket biztos nem adnék be.

Ráadásul ha a mozgáskoordinációjával is gond van, akkor pláne nem.

Ha eddig kibírtátok, akkor nem kéne gondnak lennie ha szeptemberben mész vissza.

tegnapelőtt 14:31
 9/23 anonim ***** válasza:
100%

Dehogy vinném!

Sokkal kevesebbért maradtam otthon a lányommal és kezdett kereken 4 évesen, pedig akkor még csak nem is volt tartós beteg, már lejárt a gyes.

De: fejlesztésre volt szüksége és az oviban nem tudták biztosítani, heti 4-szer hordtam, nem volt szobatiszta, érzelmileg se állt készen.

Nagyon jó döntés volt.

tegnapelőtt 14:59
 10/23 anonim ***** válasza:
100%
Még lehet, hogy szeptemberben sem vinném, csak egy évvel később.
tegnapelőtt 15:02
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!