Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Adjam be most oviba vagy csak...

Adjam be most oviba vagy csak szeptemberben ?

Figyelt kérdés

Az lett volna a terv,hogy februárban kezdi az óvodát és én megyek vissza dolgozni. Most tölti januárban a 3 évet a kisfiam. Koraszülött volt (28.hét ) és volt agyvérzése is 1 hetesen,ami miatt a mozgása nagyon el volt maradva,25,5 hónaposan kezdett el járni,de akkor csak 1-2 lépést önállóan. Fél év alatt behozta magát,már fut ugrál, lépcsőzik is óvatosan.. van egy mozgásszervi betegsége, ami miatt tartós beteg és így a gyes-t tovább kapom ,mint 3 év. (Plusz ugye emelt csp). Viszont még nem szobatiszta,hajlandósága sincs rá,nem szól,ha pisil,kakil,inkább becsurgat (próbáltam csak bugyit adni ra) . Az ovoda azt mondta ugyan felveszik,de pelenkás gyerek nem mehet. Emellett folyamatban van az SNI megállapítás, de addig az óvoda nem tud kérni fejlesztést,míg ez nincs meg,plusz utaltak rá, hogy pl konduktor másik településen lenne,oda kéne majd átjárni vele (miközben dolgozok? Ezt nem is értem,hogy gondolták) én rendszeresen viszem fejlesztésre, magán konduktor,gyógytorna, ped.szakszolgalat.stb. úgy látom még szüksége van rá,még sokszor bukdacsol,könnyen elesik, egyensúlya is sokszor inog,saját magához képest rettentő sokat fejlődött, de nem bízok abban,hogy az oviban most tudnak rá annyira vigyázni,hogy ne legyen gond... kellene a pénz is ugyan,de eddig is megvoltunk férjem fizetéséből. Másrészt meg lehet jót tenne neki a közösség, meg nekem is ha ki szakadnek az anya szerepből néha.. ti mit tennétek? Óvoda aztán majd lesz valami,vagy még itthon fizetetlen szabadságon? (Elvileg engedélyezni kellene tartós betegsége okán, de nem tudom,mit szólnának hozzá)..nem merek még rá kérdezni egyelőre.

Bölcsőde nincs a településen,átvinni másik helyre meg nem tudnám,főleg munka mellett, így azt ne javasoljátok léci.

jan. 3. 12:50
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
100%

"2025 októbereig lett kitoltve a tartós beteg igazolás, de persze lehet hosszabitva lesz de így is bele fér a szeptemberbe"

Nem igazán lehet érteni, amit írsz.

Mi az, hogy belefér a szeptemberbe?

Tartós beteg igazolás NÉLKÜL is csak szeptembertől oviköteles.

A tartós beteg igazolást egyébként se puszira osztogatják, a felülvizsgálat csak papírforma. Ha egyszer megkapta, marad is rajta.

jan. 3. 23:15
 22/23 anonim ***** válasza:
25%

18-as vagyok,

Szeptemberig szobatiszta lesz. A lényeg, hogy pelenka nélkül legyen először nappal, majd este. Sokszor kérdezz rà, kell e pisilni, gyakoroljátok. Menni fog. Nekem lányom van, ovi előtt lett szobatiszta tavaly előtt nyàron. Ráültettem sokszor bilire, aztán megszokta. Először bepisilt egy nap 8x. Pechünkre lakásban lakunk, így nálunk nem játszott, hogy egésznap legyünk ki saját udvaron, ha bemegy nem baj. Van ilyen játékos béka piszoár. Szerintem azzal lehetne próbálkozni a kisfiadnál. Rendben lesz minden. A fejlesztések is. Amúgy az én gyerekem is tartós beteg. Más miatt ugyan, de egy hozzászóló szerint puszira osztogatják. Elég baj az. Remélem tudod, hogy közgyógy kártya, +2 nap (össz.; 4 szabi), dupla családi adókedvezmény jár (240.000 egy évre), ha dolgozni fogsz.

Kitartást és jó egészséget!

jan. 3. 23:47
 23/23 A kérdező kommentje:

21es tudom,hogy csak szeptembertol ovi köteles úgy értettem hogy addig vam egyelőre kitoltve a papír,de nyilván felulvizsgaljak majd.

22es köszönöm a biztató szavakat,igen tudom hogy ezek járnak

jan. 4. 08:26
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!