Mennyi pénzbe kerül az ovi?
Nálunk az étel 15e ft körül van, max 20, attól függ, hány napos a hónap és volt-e itthon.
Ezenkívül néha kérnek papirzsepit.
Csoportpénz nincs, de
Évente 3x van ovis vásár, ahova viszünk dolgokat, díszeket, sütit, zsákbamacskát, ki mit tud és akar, és az egész falu megy vásárolni.
Ebből egészítik ki a fenntartási költségeket vagy vesznek új kismotorokat, a sárkonyhába kiegészítőt, muffikat, vagy épp ami kell.
Egy-egy ilyen alkalommal 2-300e Ft is összejön.
Itt mindenki fizet kajára?
Nálunk szinte senki, mert ugye valami nettó 230ezer/fő alatti bevétellel nem kell, itt azért a legtöbb 4 fős családnak nincs havi 900 ezer forint bevétele.
Ezt leszámítva amúgy nálunk félévente 8 ezer a csoportpénz. Gyümölcsöt nem kell bevinni, tisztasági csomagot sem minden hónapban, jeleznek, ha fogyóban a cuccok.
Itt van pénze az ovinak, kormányszínű az önkormányzat (igen, szerintem is igazságtalan). Szóval mi csak az ebédet fizetjük, plusz van évente ruhavásár, ahol a szülők visznek be ruhát, játékot, pár száz ft-ért lehet venni, a bevétel megya csoportnak. Van aki plusz pénzt is tesz a dobozba, hogy összejöjjön az új játékra való. Az óvónők súgtak a szülőin hogy mennyinek kéne összejönni.
Gyümölcsöt kapnak, csoportpénz nincs, kiránduláskor az önkormányzat biztosítja a különbuszt. Pzs-t, ilyesmit se kell bevinni, szappant visz magának aki az ovisra allergiás (de azt csak az érintett használja).
Ha soknak érzed, hogy 1 évben egyszer kértek színes papírt, meg ragasztót(a wc papír guriga mióta plusz pénz Otthon kézzel törlitek, hogy nincs wc papírotok?🤔), akkor hogy fogod iskolába járatni? Az már egyenesen luxus? Mert ott alapból kötelezőek a fentiek év elején rajz és technika órára, meg megy egy csomó más is, csak szólok.
Ugyanazért kell nekik ott is. Értem én, hogy nonszensz, hogy a fenntartó semmit nem fizet, az iskolákba már krétát is a szülőkkel, meg tanárokkal akarnak vetetni, de azért amit te vársz, az a ló másik oldala. Nyilván kézműveskednek a gyerekek, ha nem lenne ovi, akkor otthon kéne. Akkor a szomszéddal vetetnéd meg?
"itt azért a legtöbb 4 fős családnak nincs havi 900 ezer forint bevétele."
Elég szomorú, hogy sokan a semmire vállalnak több gyereket.
8, milyen semmire? A semmi az 150 ezer forint.
Nekünk havu 650-700 ezer a bevételünk 4 főre, és ebből fixen 200-250et félrerakunk hó elején. Van saját csaladi ház, autó, nyaralunk belföldön. Mindene megvan a gyerekeknek, ruha, cipő, jàtékok, programok.
Ez szerintem messze nem semmi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!