Mennyi pénzbe kerül az ovi?
Nálunk a kaja kb 15-20 ezer, attól függ mennyit beteg. Tisztasági csomagot félévente viszek, illetve gyümölcsöt szoktunk még félévente kétszer beadni. A csoportpénz évi 6000, ebből vesznek minden mást. Ha valami extra van, szólnak, pl valami kis bábműsor, vagy sütivásár.
Nem azért, de akit ennyi többletköltség földhöz ver, teljesen függetlenül attól, hogy az államnak kéne ezeket állni, azok nem tudom mit csinálnak egy-egy influenza szezonban. Én most két hónap alatt vagy 50 ezer ftot hagytam a patikában, a különféle gyógyszerek meg vitaminok miatt, és ebben semmi luxuscikk nem volt, csak sima gyerekgyógyszerek két gyerekre. Ezekhez képest negyedévente 2 kiló alma meg 1 csomag zsepi és wc papír már nem tétel...
12, egyetértek vele, de én mondjuk összesen nem hagytam még 50 ezret a patikában, pedig 4 éves a nagyobbik, olyan fura nekem, mikor ilyeneket olvasok.
Most voltunk influenzásak, kaptak lázra Flamborint, ami volt itthon, C+D vitamint, ami szintén volt, plusz Sinupret szirupot, azt venni kellett, de ha nem lettek volna itthon, 10-12 ezerből kijön az egész és azért 1 hét alatt nem fogy el egy üveg Flamborin meg vitamin.
Nálunk kb senki nem fizet a kajáért, mindenki belefér az ingyenes keretbe.
700 a bevételünk havonta. (Halkan megjegyem, mi is simán félrerakunk havi 200at)
Évi 3000ft a csoportpénz, havi 1x vagyunk gyümölcsfelelősök, az kb 2000ft.
Évi 2x tisztasági csomag (wc papír, szalvéta, folyekony szappan, fogkefe, fogkrém.
Évi 1x 1 csomag fénymásoló papír.
Csoportpénz nálunk havi 1000 Ft. Beviheted havonta, félévente, évente, ahogy tetszik. Havonta kell beadni zsebkendőt, fél évente fogkrém, folyékony szappan, 8-as csomag wc papír, nedves törlőkendő.
Most bevezették a gyümölcshetet, tavaly ilyen nem volt. Heti egy szülő be van osztva, aki az összes gyereknek viszi a gyümölcsöt. Mondjuk ezt kicsit durvának tartom, mert 24-en vannak egy csoportban.
Farsangra szoktak bekérni rostos inniket, sós és édes rágcsákat.
Kiscsoportban még nem mentek sehová, most középsőben bábszínházba járnak, bérletet kellett venni az volt közel 5000 Ft.
Mi rendeltünk ovis újságot Tappancsot, az 12000 Ft egy évre, ezt is lehet havonta, vagy több részletben fizetni, de vannak olcsóbb újságok is, meg ugye nem kötelező.
A kaját mi ingyen kapjuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!