Az óvodában nincs tavaszi szünet?

Fogalmam sincs. Hétfőn rákérdezek. Első ovis évünk, ráadásul januárban kezdett, amolyan mini csoportban. Nem tudom hogy szokott -e szünet lenni. De téli szünet tudom, hogy volt. Azért gondoltam, hogy tavaszi is.
De mindegy, legrosszabb esetben a gyerekorvos betegre veszi.

Nehogymár egy túlbuzgó óvodavezető határozza meg a családi életeteket. A 4 napos korlátozásnak nincs jogszabályi alapja, az óvoda nem hatóság.
Egyébként van tavaszi szünet, 3 szó volt a google-ban.

Kedves Kérdező!
Óvodában, bölcsödében ilyenkor ügyelet van, amire külön jelezni kell, ha a kicsit el akarod helyezni.
Alapból ott is szünet van.

3
Az óvodákban nincs egységesen se téli, se tavaszi szünet, sőt, alapvetően nyári sincs, oylankot összevont csoportok vannak. Az önkormányzat dönt ezekről a szünetekről.
Plusz de, az óvoda vezető határozza meg, pontosabban az oktatási törvény, hogy mennyit hiányozhat a gyerek a kötelező óvodából

Hivatalosan nincs se tavaszi, se őszi szünet az óvodákban.
Az más kérdés, hogy jellemzően, akinek iskolás gyereke is van, az a kistesót se viszi ilyenkor (ha a nagy nem megy ügyeletbe). Mivel sok így a hiányzó, gyakran összevonják a csoportokat. Van olyan település, ahol törvényellenesen nyomàst gyakorolnak ilyenkor a szülőkre, hogy az se vigye, akinél nincs nagyobb. Így ott "van" kikényszerített szünet.

Egyháziban van szünet nálunk, államiban max össze vannak vonva csoportok, de nem jellemző, hogy bezárna ovi.
És ha igazoltan 4 napnál többet hiányzik akkor mi van?
Jó fej a gyerekorvos?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!