Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Az óvodában nincs tavaszi szünet?

Az óvodában nincs tavaszi szünet?

Figyelt kérdés
Most rendelem az ebédet és látom, hogy nagypéntek és húsvét kivételével minden napra lehet rendelni. Vagyis lesz ovi. Nővérem kislánya iskolás, nekik az egész húsvéttal kezdődő hét szünet. El is vállaltam, hogy vigyázok rá ezalatt, és elmegyünk édesanyámhoz vidékre. Na de így nem tudok, mert nekünk az óvodavezető egész évben 4 napot enged szülő által igazolni. Abból már sajnos használtunk is. De nem gondoltam, hogy az ovisoknak nincs szünet.
tegnapelőtt 15:02
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
87%
Nem lehet, hogy esetleg ügyelet lesz csak?
tegnapelőtt 15:11
 2/17 A kérdező kommentje:

Fogalmam sincs. Hétfőn rákérdezek. Első ovis évünk, ráadásul januárban kezdett, amolyan mini csoportban. Nem tudom hogy szokott -e szünet lenni. De téli szünet tudom, hogy volt. Azért gondoltam, hogy tavaszi is.

De mindegy, legrosszabb esetben a gyerekorvos betegre veszi.

tegnapelőtt 15:15
 3/17 anonim ***** válasza:
76%

Nehogymár egy túlbuzgó óvodavezető határozza meg a családi életeteket. A 4 napos korlátozásnak nincs jogszabályi alapja, az óvoda nem hatóság.

Egyébként van tavaszi szünet, 3 szó volt a google-ban.

tegnapelőtt 15:23
 4/17 Katona Dius ***** válasza:
74%

Kedves Kérdező!

Óvodában, bölcsödében ilyenkor ügyelet van, amire külön jelezni kell, ha a kicsit el akarod helyezni.

Alapból ott is szünet van.

tegnapelőtt 16:01
 5/17 anonim ***** válasza:
33%

3

Az óvodákban nincs egységesen se téli, se tavaszi szünet, sőt, alapvetően nyári sincs, oylankot összevont csoportok vannak. Az önkormányzat dönt ezekről a szünetekről.

Plusz de, az óvoda vezető határozza meg, pontosabban az oktatási törvény, hogy mennyit hiányozhat a gyerek a kötelező óvodából

tegnapelőtt 16:03
 6/17 anonim ***** válasza:
85%

Hivatalosan nincs se tavaszi, se őszi szünet az óvodákban.

Az más kérdés, hogy jellemzően, akinek iskolás gyereke is van, az a kistesót se viszi ilyenkor (ha a nagy nem megy ügyeletbe). Mivel sok így a hiányzó, gyakran összevonják a csoportokat. Van olyan település, ahol törvényellenesen nyomàst gyakorolnak ilyenkor a szülőkre, hogy az se vigye, akinél nincs nagyobb. Így ott "van" kikényszerített szünet.

tegnapelőtt 16:56
 7/17 anonim ***** válasza:
25%
Április tizenhetedikei hét az óvodaszunet úgy rémlik
tegnapelőtt 17:32
 8/17 anonim ***** válasza:
79%
Egy ügyeletes ovi van nálunk a környéken. A többiben szünet lesz.
tegnapelőtt 17:58
 9/17 anonim ***** válasza:
74%
Önkormányzati fenntartású óvodákban nincs.
tegnapelőtt 18:31
 10/17 anonim ***** válasza:
90%

Egyháziban van szünet nálunk, államiban max össze vannak vonva csoportok, de nem jellemző, hogy bezárna ovi.

És ha igazoltan 4 napnál többet hiányzik akkor mi van?

Jó fej a gyerekorvos?

tegnapelőtt 18:56
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!