Melyik oviba íratnátok?
Sziasztok.
Elkeseredésemben írok, mert olyan sokat szorongok mostanában az óvoda témán.
Óvodapedagógus vagyok és mindig úgy képzeltem el, hogy majd viszem a gyerekeimet magammal, másik csoportba, legalább ennyi előnye legyen, ha már ez a hivatásom.
Azonban messze dolgozom, egy nagy városban, ami autóval olyan 25-30 perc.
Egyszerűen már most rosszul vagyok a gondolattól, hogy a gyermekemnek ennyit kelljen kocsikáznia, ahelyett, hogy besétáljon az oviba, hiszen még egy kis faluban is szokott lenni óvoda.
Mi faluban lakunk. A nagyobb gyermekem nem sokára 3 éves lesz a kisebb gyerekem pedig 1 éves.
Még messze van a munkakezdés nekem, azonban nyilván ide fogom íratni. Kérdés, hogy ha a kicsi után megyek vissza dolgozni akkor vigyem magammal és ha a nagy akkor lesz nagy csoportos őt is?
Mert hogy én így szerettem volna. De ha itt lesznek barátai és kényelmesen elsétálhat akkor így nyúzni? Egy falusi ovi már 4-kor bezár a városi oviból meg kb. fél 6-ra érek haza..
Viszont egy falusi ovi nem akkor nyit, mint a városi, nekem hamarabb ott kell lennem én nem tudom majd kísèrni, sem reggeliztetni, ami engem nagyon zavar. Úgy érzem, hogy megszülni tudtam csak őket. Az iskolába hurcolás is számomra nem egyszerű.
Van édes apa, aki segít szívesen, meg nagyszülők is, de egyszerűen nem tudom elfogadni jelenleg ezt a helyzetet, mert sose így képzeltem el. Ez igazából mindig is zavart.
Màr azon is gondolkoztam, hogy nem megyek vissza óvónőnek, hanem elmegyek gyárba dolgozni, ahol a párom is van és rugalmas munkarendben a párommal együtt tudnánk hozni vinni, reggeliztetni és én is részese tudnék lenni a mindennapjának.
Azonban meg hasad a szívem, ha le kell mondanom a munkámról, mert ez a hivatásom.
Falusi ovikban találni munkát nem egyszerű, keresgélek, de még felesleges, mert 1 éves a gyerek.a környező falvak tele vannak kisebbséggel. Ilyen helyre nem szeretnék menni.
A falunkban nincs, korrekt település.
"Még messze van a munkakezdés nekem, azonban nyilván ide fogom íratni."
Nekem ez nem lenne nyilván.
Oda vinném, ahol ismerem a vezetőt, a többi kollégat és engem is szeretnek (már ha szeretnek), mert ott tudnám biztonságban.
25-30 perc nekünk a város egyik szélétől a belvárosig (megyeszékhely). Nem távolság.
Nyilván ha neked 120-szal az autópályán repesztve félóra, az más.
De akkor se adnám a közelebbibe úgy, hogy az utolsó évre tervezed kiszakítani, mert csak onnantól kényelmes neked.
A legrosszabb amit tehetsz vele, hogy nagycsoportosként átiratod.
Ha a helyi mellett döntesz, hagyd ott végig.
Furcsa nekem ez a kérdés. Ha valóban óvónő vagy, akkor te tudod legjobban, hogy vagy délelőtt, vagy délután dolgozol. Ha nyitós vagy, akkor a férjed reggeliztem, viszi oviba a gyerekeket, de korán értük tudsz menni. Ha zárós, akkor reggel nyugiban felkészültök, a férjed meg hazaviszi őket. Mi a gond?
Az meg eleve problémás lenne, hogy a te ovidba járjanak. Ha délutános vagy, bemész 8-ra, hogy vidd a gyereket időre? Ha délelőttös vagy, reggel héttől ott kell üljön, és alvás előtt elviszed?
Szerintem ezt nagyon túl gondolod. Az emberek igen nagy százalékának nincs ideje otthon reggelizgetni az ovis gyerekével sajnos. Nekem sem, de ezen nem az változtat, hogy 25 percre van az ovi, vagy 5 percre. Ennyi erővel pozitívum is lehetne, hogy plusz 25 percet együtt tudsz tölteni az autóban vele. :)
Nálunk fixen én viszem a gyerekeket, a férjem megy értük. Fél 8-ra bent vannak, 16-ra itthon. Mi a helyi ovit választottuk, mert kényelmesebb volt a nagyot oda hordani, amíg a picivel itthon voltam és mivel nagyon szeretjük, evidens volt, hogy a pici is oda megy. A férjem 10 percre dolgozik, én fél órára, az én munkahelyem településére tudtuk volna még oviba vinni, de azt hülyeségnek tartottam, ha nem tudok értük menni/vinni, akkor a férjem kerüljön hatalmasat emiatt, kevésbé tud partner lenni... Itt helyben akár bébiszitter is hazasétál velük, ha véletlen valami van.
Eleve nálunk pl nincs is délután óvónő, ebéd után már csak dajka van a csoportokkal, pedig ez nagyváros.
Másrészt, tudom,hogy rossz, de ez minden dolgozó szülőnek probléma. Többségünk nem 9-15között dolgozik
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!