Hogyan viszik így oviba a nagyot? Ahol a nagyobb már 3 éves, ovis, akkor születik kistestvér, apa már reggel 6-ra megy dolgozni, anyának nincs jogsija az ovi meg kb 1 kilométerre vanValószínűleg leszek ilyen helyzetben, aki így volt hogy oldottákmeg?
Figyelt kérdés
dec. 14. 15:45
21/32 anonim válasza:
Volt a babakocsihoz testvér fellépő, de jobban szerettem inkább hordozóba vinni. Az óvodába is könnyebb volt bemenni, nem kellett kerülgetni a kocsit.
22/32 anonim válasza:
Nekem a 3 évesem nagyon szeleburdi. Szóval ha forgalmas út mellett kéne mennünk 1 km-t úgy, hogy nem tudom fogni a kezét, én bizony elővenném a hámot, és nem érdekelne ha megszólnak. Ha mindkét kezemmel a babakocsit kell tolnom akkor az egyik csuklómra tekerném a hám végét, a gyereket meg arra kérném hogy fogja a babakocsi vázát oldalt. Így akár 2 naggyal is lehet menni.
23/32 anonim válasza:
Nekem is a gyerekhám jutott eszembe, mint az előzőnek.
24/32 anonim válasza:
Nekem már a kicsi is 2 éves, így őt biciklin viszem, a nagy (3,5 éves) pedig a saját biciklijével jön. De van testvérfellépőnk is babakocsira, illetve simán betettem korábban (még nyáron is) mindkettőt a babakocsiba ha haladni akartam.
25/32 anonim válasza:
Én is azt gondolom, hogy addig nincs baj, amíg a kicsi elvan hordozóban, vagy babakocsiban. Addig csak az elindulás a nyűg, pláne télen, amikor sok a ruha. Majd amikor járni tanul és egy istennek nem akar megülni a babakocsiban, de haladni nem lehet vele... na az a kellemes buli! :) Őszintén? Én ezt az időszakot fogalmam sincs hogy oldanám meg ép ésszel autó nélkül.
26/32 A kérdező kommentje:
🙂Pont az ilyen vegyes tapasztalatok miatt kérdeztem, mert nekem elég húzósnak tűnik autó nélkül. És le a kalappal az előtt, aki ismét megtanult vezetni a helyzet nehezsége miatt.
És nem, még csak várandós sem vagyok, tervben van, és ilyeneken töröm közben a fejem, ha úgy alakul mi hogy lesz.
Köszönöm annak, aki úgymond kiallt mellettem. Szerintem is elképesztő, hogy egyes emberekben micsoda indulatok dúlnak egy ilyen számukra semleges dologtól is. Degradálás, tiprás a lényeg. Miért jó ez?
dec. 14. 22:11
27/32 anonim válasza:
Azért, mert amikor magukért kellene amúgy kiállni, akkor nem teszik, és valahol ki kell jönnie a feszkónak. Itt nem látják az arcát, nem tudják a nevet, bátran vállalják.
28/32 anonim válasza:
En is igy jartam. 3 evessel.1 km ovi gyalog,télen. Nekem nem volt hajlando hajnalban setalni,mert hideg volt,es rohadt almos hajnalban. Ezert visszaraktam babakocsiba es tavasszal elkedztem a jogsit. Nyar vegere lett meg. Sajnos a mai vilagban muszaj.
29/32 anonim válasza:
"Sajnos a mai vilagban muszaj."
Az én világomban nem muszáj.
30/32 anonim válasza:
pont 3 év van a nagy meg a középső között, az óvoda 800 méter. Nagyon nyugodt gyerek volt, nem kellett szorongatnom a kezét útközben. De fel is tudott állni a babakocsira, és akkor toltam együtt őket. A középső meg a kicsi között másfél év van, ő is állt a babakocsin, de sokszor volt, hogy a nyakamba vettem és úgy toltam a babakocsit. Nekem az nagyobb gondot okozott, hogy a reggeli szoptatással és rutinnal beérjünk időben az oviba. Erre viszont az volt a megoldás, hogy szerencsémre mindkét kisebb úgy született, hogy 2 hónaposak voltak már, mire kezdődött az óvoda a nagynak, és addigra volt egy alap rutin már a babával. Ha nálatok év közben születne a baba, megteheted, hogy nem viszed oviba a nagyobbikat pár hétig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!