Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Hogyan viszik így oviba a...

Hogyan viszik így oviba a nagyot? Ahol a nagyobb már 3 éves, ovis, akkor születik kistestvér, apa már reggel 6-ra megy dolgozni, anyának nincs jogsija az ovi meg kb 1 kilométerre vanValószínűleg leszek ilyen helyzetben, aki így volt hogy oldottákmeg?

Figyelt kérdés
dec. 14. 15:45
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
44%
Ahogy eddig is ment. Pluszba kicsi.
dec. 14. 16:46
 12/32 anonim ***** válasza:
43%

8

Előre gondolkodni azt jelentette volna ebben az esetben, hogy mielőtt másodikat vállal, vegiggondolja, hogy viszi arra q hatalmas távolságra oviba a nagyot egy kicsi mellett. 😘

dec. 14. 17:52
 13/32 anonim ***** válasza:
82%
Meg fogja oldani a kérdező, abban kért tanácsot a tapasztaltabbaktól, hogy hogy oldja meg. Te sem gondolod, 12-es, hogy a gyerekvállalás akadálya egy 15 perces út, de annak, aki ezt még nem próbálta, ez lehet nehézség. Forgalmas úton, nyüzsgő kisgyerekkel én ezt abszolút el is tudom képzelni, de ha számodra ez nem nehézség, a másiknak akkor is joga van hozzá, hogy neki az legyen. Ötleteket kért, hogy ez minél gördülékenyebben menjen. A fórumtársak pedig arra valók, hogy a saját tapasztalataikat megosszák azokkal, akiknek erre szükségük van.
dec. 14. 18:02
 14/32 anonim ***** válasza:
89%

Nálunk hasonló, bár én tudok vezetni, csak nem szeretek, max ha muszáj.

Én a kicsit babakocsiba rakom, a nagy sétál. Egyik kézzel tolom, másikkal a kezét fogom. Direkt úgy megyünk mindig, hogy ő van távolabb az autóktól, és úttesthez közeledve satuban van a keze, de nem szokott elfutni, csak én szeretem biztosra tudni.

De szerintem nem ez a nehéz, amikor már sétálunk. Amit én igazán utálok, főleg most télen, hogy mindenkire egyedül ráadjam a megfelelő öltözetet, időben, közben mindig sír valaki, visít, és én vagy leizzadok, ha már felöltöztem, vagy úgy kell felvennem a saját ruhámat, hogy a kicsi visít, az ovis meg hisztizik valamin, elrohan, stb. Általában hátizsákba gyűröm a saját cuccomat, leviszem hónom alatt a két gyereket a lépcsőházban, és amikor lent már be lett rögzítve babakocsiba a kicsi, a nagy meg nézelődik, addig öltözök föl. Na ha engem kérdezel, ez az igazán horror, nem a séta...

dec. 14. 18:08
 15/32 anonim ***** válasza:
78%

Tudom, nem teljesen releváns, de mi, amikor megtudtuk, hogy terhes vagyok, az volt az első, hogy elővettem a szekrény mélyén nyugvó jogsimat, újratanultam vezetni és vettünk egy autót. Mert bármi lehet. Addig jól el voltam nélküle, közel 35 éves koromig... most meg már a mindennapok részévé vált.

Én biztos hogy ilyen testvérfellépőt vennék a babakocsira. Úgy rendesen tudtok haladni is. Gondolom van járda - mert nálunk pl. hiába van közel az ovi, nekünk muszáj autóznunk, mert nincs járda.

dec. 14. 18:26
 16/32 anonim ***** válasza:
50%
Biztosan nem könnyű feladat. A mi csoportunkban 4-en vannak olyanok, ahol 1 év körüli/alatti kistesó van, és ott rendkívül ziláltan szoktak érkezni az anyukák... de nagyon cuki, ahogy a tesók búcsúzkodnak reggel :)
dec. 14. 18:30
 17/32 anonim ***** válasza:
32%

15, mi meg mielőtt még gyereketvállaltunk olyan helyre költöztünk, ahonnan gyalog elérhető minden és van ilyen alap dolog, mint a járda. Így várhatóan nem kell még 18 évesen is kocsival hordani őket mindenhova.

Már a kisebb is nagycsoportos és még soha nem volt olyan alkalom, amikor hiányzott volna az autó a fenekem alól.

(Van jogsim, van pénzem autóra, mégse veszek)

dec. 14. 18:33
 18/32 anonim ***** válasza:
65%

17-es, az elet nem mindig igy mukodik.

Mi eppen jo helyen elunk, de most csettintesre nem tudnank elkoltozni. Sot, 20 even belul se szerintem.

Konnyu magyarazni, ugy, hogy te valamit megtehetsz. De a valosag nagyon nem ez.

dec. 14. 18:35
 19/32 anonim ***** válasza:
24%

10!

Mi olyenkor vettük elő az én biciklimet hátul kisülőkével.

A nagy ment mellettem szépen, a kicsi meg ült mögöttem.

dec. 14. 18:37
 20/32 anonim ***** válasza:
51%

Köszi a tippet, de mi nagyon jó helyen lakunk :)

Csak az ovi felé nehézkes a közlekedés, mivel a hegynek a másik irányába kell indulnunk. A város felé van járda, ahol majd iskola is lesz, én is a környéken nőttem fel, és gyalog jártam mindenhova. Szóval nem kell aggódni miattunk, köszi :) 10-15 perc gyalog/busszal. Viszont így nagyon jó levegőjű, szép környéken lakunk.

Az ovi egyébként 5 és fél perc autóval. Nincs messze, és nagyon jó ovi. Kibírjuk azt az 5 percet, amely van hogy csak 4, ha nincs nagy forgalom :) az ovi egy erdő szélén van, szeretjük. Az iskola a városban lesz.

De amúgy is fontosnak tartom, ha bármi van, akkor tudjak mobilis lenni.

dec. 14. 18:44
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!