Az óvónőnek joga van eltíltani 2 gyereket egymástól az
oviban?
Figyelt kérdés
Kisfiam legjobb barátját napok óta nem engedi a kisfiam közelébe az egyik óvónő. (Váltás után a másik óvónő engedi)
Állítólag a kisfiú szülei szóltak a bizonyos óvónőnek, mert az én fiam nincs jó hatással a másik gyerekre.
A szülőkkel minden nap találkozom, egyik se mondott nekem semmit, a kisfiamtól tudtam meg a dolgokat. Holnap bemegyek és beszélek az említett óvónővel is, de nem értem miért az a megoldás ha eltiltják őket egymástól más szülők kérésére. A kisfiam szomorkodik, nagyon szereti a kispajtását, sosem ártana neki szántszándékkal. Pontosan mit kellene tennem?
Pont ezaz hogy senki se szólt nekem. A kisfiam mesélte hogy eltiltották, de se a szülők, se az óvónők maguktól semmit sem mondtak.
ma 17:24
12/20 anonim válasza:
Azért írtam hogy gyerekeimmel mert az ikertesója is abban a csoportban van
ma 17:26
13/20 anonim válasza:
Igen, hiszen o van ott, nappal az o felelossege a gyerek, ha gond lenne mert a tied bajt okozna a masiknak akkor meg az lenne a baj.
Mondjuk nekem egne a pofam ha a gyerekem ugy viselkedne, hogy tiltani kellene mas gyerektol.
ma 17:27
14/20 anonim válasza:
Az viszont gond.
Ha baj van a gyerekkel, elvàrom hogy szóljanak nekem, mert csak akkor tudok megoldàst talàlni
ma 17:27
15/20 anonim válasza:
És ha nincs joga, akkor alkotmányjogi panasszal élsz? Miért ez a kérdés? Miért nem az, hogyan beszéld meg az óvónővel, hogyan tisztázd a szülőkkel, hogyan beszéld meg a gyerekeddel, hogy nem traumatizálja ez stb.?
ma 17:35
16/20 anonim válasza:
Szerintem nincs ezzel gond. Ha valóban rossz hatással vannak egymásra akkor jobb ha külön találják fel magukat.
Nem lesz traumatizált ennyitől.
ma 18:02
17/20 A kérdező kommentje:
Hát nemtudom, nekem inkább fordított helyzetben égne a pofám, hogy vigyorogva köszöngetnek nekünk, közben a hátunk mögött panaszkodnak az egyébként teljesen jó magaviseletű gyerekemről. Az, hogy egyesek burokban élnek és attól is óvják a gyereket hogy pókembert játszon, mert nehogymár 6 évesen szuperhős legyen, csakis bing nyuszi…. Szóval nem, az én fejem nem ég. Ismerem a gyerekem, sosem volt gond vele oviban sem, ezért sem értettem ezt az egészet most, és igenis szánalmas hogy nekem senki se mert szólni. Természetesen a gyerekkel leültünk beszélgetni. De a másik óvónő is azt mondta, hogy azért nem szóltak mert ez benti dolog, ezt nekik kell kezelni. Számomra ez mégis furcsa… a szülők részéről meg végképp. Majd ha senki se barátkozik a gyerekükkel, mert mindenkibe a rosszat látják, akkor majd az lesz a bajuk.
ma 18:46
18/20 anonim válasza:
Lehet ha ketten vannak "egykupacban" egymást viszik a huncutkodásba, majd átmegy veszélyesebb játékba, rosszalkodásba. Van ilyen, amikor 2, külön külön amúgy teljesen átlagos kisgyerek ha összekerül akkor "nem bírnak magukkal". Ha erről van szó az valahol értehető, ha szétrobbantják őket, mert az említett szuperhős játék is lehet veszélyes, ha egymásra licitálnak és a vége már balesetveszélyes. De ilyenkor azért "illik" szólni a szülőknek, hogy x és y ha együtt játszik az ebbe az irányba megy és otthon beszélgessenek erről. Hogy nálatok ez a helyzet vagy nem, azt nyilván senki sem tudja megmondani itt... Lehet a másik gyerek otthon mesélte ezt, vagy kicsit kiszínezve (ovisoknál gyakori, hogy eltúloznak dolgokat vagy hozzátesznek. Nem direkt hazudnak! Konfabulálnak, összemossák a valóságot a képzelettel meg a saját kis mesevilágukkal), anyuka meg komolyan vette és nem járt utána, valóban úgy történik-e. Vagy amit írtam, ketten együtt nincsenek jó hatással egymásra. Vagy nem vagytok szimpatikusak neki és így "intézte el". Sokminden lehet, ezt az óvonővel próbáld megbeszélni, hogy valóban gond volt ha együtt vannak, tényleg a te gyereked rossz irányba vitte vagy nem.
ma 18:58
19/20 anonim válasza:
Lehet, hogy valóban helyes volt, de az a minimum, hogy a szülőt tájékoztatni kell, miért volt erre szükség. Egyáltalán nincs rendben, hogy a szülő a gyerektől tudja meg.
ma 19:02
20/20 anonim válasza:
Jajj igen, az én gyerekemet is egy ilyen bántalmazta, akire apuka volt rossz hatással… neveld meg!!!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!