Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Hogy lehet igazán "könnyen"...

Hogy lehet igazán "könnyen" elengedni?

Figyelt kérdés
Kislányom decemberben tölti a 3-at de hamarébb kezdi az ovit!Nagyon okos,értelmes kiscsaj aki borzasztóan nyitott a világra így nem volt kérdés,hogy beadjuk!Ma voltunk nyílt napon ami neki nagyon tetszett (az óvónők irtó aranyosak),de igazából bennem most tudatosult,hogy nemsokára már nem lessz mellettem,mások lesznek a délelőttök más lessz a menetrend!Tudom vannak szülők akik erősebb jellemek de bevallom én gyenge vagyok!Szigorú és következetes de igazi anya-lánya kapcsolat van köztünk. És igen hazaérve elaludt én pedig jól kisírtam magam 🥺 Hozzáteszem nem volt bölcsis.Ebben az évben még nemfogok dolgozni mivel ahol voltam úgy néz ki nemakar visszavenni így maradok még ithon,sokat töprengtem hogy így ne menjen de aztán beláttam,hogy szüksége van a társaságra én már nem vagyok sajnos elég neki.
aug. 30. 12:51
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
A pszichológust én is javaslom, de nem ezért... A szülők mint a birkák mennek a "mindentudó és tapasztalt" óvónők után és hagyják, hogy jóformán szülős beszoktatás nélkül traumatizálódjon be a gyerek az óvodába, mert ez így normális, ez így jó... Egy pszichológus legalább rávilágítana, hogy ez így ebben a formában egy sokk, egy trauma nekik, ami később, felnőttkorban különféle szorongásos zavarokban fog kiütközni. Mi is pszichológus javaslatára álltunk ki az elveink mellett és kitartottunk a szülős beszoktatás mellett. Más nem mert. Egyedül a mi gyerekünk nem sírt egész beszoktatás alatt... És ez tuti, mert nálunk az óvónő 2-5 percenként küldi a képeket a szülőknek beszokás alatt.
aug. 31. 08:44
 12/13 anonim ***** válasza:

És, hogy folytassam a 11-es kommentjét, a pszichológus pont abban fog segíteni, hogy ezeket a környezeti hatásokat te hogyan tudd kezelni. A gyerek bekerül egy új környezetbe, gyerekek, óvónők, mindenki mást fog majd neki tanítani. Jót, rosszat.

Neked viszont muszáj lesz felfegyverkezned megküzdési stratégiákkal, hogy kezelni tudd. Mert rengeteg, de rengeteg forgószél lesz még innentől kezdve.

És azzal lehasítani a magadon végzett munkát, hogy gyenge vagy, nem igazán jó a jövőre nézve. Te sem magadtól lettél gyenge. A gyereked sem magától lesz.

Jelenleg nincsenek eszközeid erre, hiába sértődsz meg. A kérdés nem véletlenül íródott, hanem pont ezért.

aug. 31. 10:29
 13/13 anonim ***** válasza:

Mi lesz majd ha felno es el akar koltozni a szerelmevel???

Hat ha most nem vagy kepes nirmalisan reagalni erre akkor beloled lesz a kovetkezo szaranyos ,😁

aug. 31. 10:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.