Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Elengednétek nyári munkára a...

Elengednétek nyári munkára a balatonra a 16 éves lányotokat a barátnőjével?

Figyelt kérdés
Szeretne lemenni dolgozni a balatonra a legjobb barátnőjével. Kicsit féltjük mert nagyon messze lenne ráadásul csak a barátnőjével ketten mennének, senkit nem ismer ott.
jún. 22. 15:11
 1/10 anonim ***** válasza:
21%
Mit dolgozna?
jún. 22. 15:27
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Ez függ attól, hogy milyen személyiségű a lányom és a barátnője, mennyire ismerem és bízom bennük. Azért nem hiszem, hogy az _összes_ 16 éves lány a világon fűvel-fával szeretne hetyegni és leinni magát a sárga földig minden egyes nap, én is voltam 16 éves, egyáltalán nem vonzott ez a fajta szórakozás, ugyanakkor ebben a korban már bőven van vonzereje annak, hogy huzamosabb időn keresztül a "maga ura". Közben meg az természetesen jó dolog, hogy nem csak a napot lopni szeretné egész nyáron, hanem szeretné magát kipróbálni mindenféle munkahelyeken, zsebpénzt keresni, szóval önállósodni.

Szóval röviden: nem tudom. Attól függ, mennyire bízom a lányomban. Megfordítva a kérdést, egy 16 éves fiút elengednél? Ha igen, akkor azért ott is elgondolkodnék, hogy miért bízol jobban egy ugyanilyen korú fiúban, amikor ha ismered a lányod, tudod, hogy mennyire van meg neki a magához való esze.

jún. 22. 15:37
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Te ismered a gyereked, nyilván attól is függ, mennyire önálló és mennyire lehet benne megbízn, illetve mennyire ismerem a másik lányt. Ha engedném, akkor viszont levinném őket kocsival, megnézném, hogy hol lesz a szállás és beszélnék a munkáltatóval is. Bajba itthon is tud kerülni, szóval mindentől nem tudom megvédeni. Úgyis beszélnénk minden nap telefonon és ha nyár végéig megy, akkor meg is látogatnám. Magamból kiindulva nyugodtan el lehetett volna engedni engem is annakidején. Igaz az rég volt és másabb volt a világ, de azért vigyázni akkor is kellett magára a fiataloknak.
jún. 22. 16:01
 4/10 babyboom567 ***** válasza:
36%
16 évesen még a fiamat sem.Nyugodtan lehet lepontozni.
jún. 22. 16:07
 5/10 anonim ***** válasza:
29%
Szex, buli, cigi, pasik, szabadon egész éjszaka emlékezetes nyara lenne:)
jún. 22. 16:10
 6/10 anonim ***** válasza:
72%

Nem engedném.

Mamám 70 évvel ezelőtt volt lent a Balatonon dolgozni 16 éves lányként, valami szállodában. Következő szezonba már nem engedte el az anyja, mert a falujukból ott nyári melón lévő lányok fele terhesen jött haza. 😀 (A mami nem) És ezek vallásosan, erkölcsösen nevelt lányok voltak.

jún. 22. 16:19
 7/10 babyboom567 ***** válasza:
11%
De te nyugodtan engedd el, legalább míg nincs itt, ki tudod babásra festeni a szobáját,mondjuk pasztel zöldre,az fiúnak/lánynak is jó, és újszülött kelengyét nézni a brendonban.
jún. 22. 16:25
 8/10 anonim ***** válasza:
90%
A húgom életmentőnek tanult és egy táborban dolgozott 2 hetet ennyi idősen, ott őket is ugyanúgy felügyelték, mint a tábori gyerekeket, nem járkáltak se nappal, se éjjel sehova. Így szerintem elfogadható, de nem írtad, milyen munkát szeretne.
jún. 22. 17:24
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
Nem mind1, hogy milyen munkát diákszövetkezet által ? Gyorsétterem pl ? Mert ott pl szállással szoktak szezon munkák lenni. Oda pl lehet elengedném. Ha tudom hogy hol lesz hogy, hogy ez pl közös szállás szóval nem teljesen egyedül. Ezen felül milyen beállítottságú már egyáltalán dolgozott valahol? azért itt a részletek nagyon számítanak.
jún. 22. 17:41
 10/10 anonim ***** válasza:
0%
Ráér dolgozni felnőttként. Ezt a diákmunkát bekéne tiltani.
jún. 23. 17:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!