Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Rendben van hogy nincs apáknapja?

Rendben van hogy nincs apáknapja?

Figyelt kérdés

Kisfiam ovodájába nagyon szép előadást csináltak anyáknapjára ( ez minden évben így van) viszont most jött a hír hogy apák napját nem fogják megtartani mert van pár (3) gyerek akinek nincs apja. (élnek csak nem foglalkoznak a gyerekkel)

Abszolút megértem a logikát viszont mivel nagyon jóban vagyok az ovónőkkel azt is tudom hogy van 2 gyerek akit az apja nevel csak és az anyjuk abszolút nem.

Egyiket lehet a másikat ilyen ok miatt viszont törlik?

gyerekek szemszögéből megértem viszont annak a 2 gyereknek akiknek az anyjuk kimarad teljesen az életükből nem ugyan olyan rossz anyáknapján?

kettős mércével ebben az esetben viszont nagyon nem vagyok kibékülve.

2024. máj. 3. 15:05
1 2 3
 11/26 A kérdező kommentje:

10/ megértem... erre azt tudom válaszolni hogy te választottad edd is meg. Ha olyan embernek szülsz akinek ennyi a gyereknevelés és nem látja meg hogy mit tehetne hogy segítesen akkor azon felül hogy én speciel elitélem ezt maximálisan benne van a kezed és ahogy fogalmaztál nekem (picit máshogy de a lényege ez) megfőzted, meg is eszed.

De amúgy maximálisan megértelek. Tényleg nem bántásból de aki ilyen vagy ennyire rád tolja az egészet annek vannak jelei már bőven gyerek elött is.

2024. máj. 3. 15:55
 12/26 babyboom567 ***** válasza:
81%

10-es még igazad is lenne,és ha nem éltem volna végig én sem hinném el,hogy így meg lehet változni.Röviden megpróbálom.

Nem voltunk fiatalok mikor megismerkedtünk,én 36, a férjem 48,már felnőtt gyerekei voltak akkor is.A gyerekeivel nagyon jó a kapcsolata, rendszeresen,napi szinten beszélnek és beszéltek régen is telefonon,a találkozásoknál együtt főztek,társasoztak,kártyáztak,beszélgettek,könyveket cseréltek.A férjem az anyukájának egyetlen gyereke,kb mindenben segítette régen is, ablakot is mosott nála.Amikor összeköltöztünk,kb mindent csinált,főzött itthon is.Mindig magától szervezett programokat,kirándulást,bográcsozást,semmire sem kellett noszogatni,szívesen töltött időt velem.Rengeteget beszélgettünk, engem nagyon érdekelnek az különleges orvosi esetek,betegségek,sokat olvasok ilyenről,és mindig szívesen és kíváncsian várta ,hogy milyen új érdekességet találtam.4 év múlva lett gyerekünk.4 évig mindig mindent meg tudtunk beszélni,sosem volt nézeteltérésünk.Terhesen etetett,öltöztetett,fürdetett,jött mindig dokihoz amikor tudott.Amikor megszületett a gyerek,rajongott érte, kelt hozzá éjjel,ringatta.A gyerek kb 6 hónapos korában kapott valami fényt,és onnantól van a lejtmenet.Fogalmam sincs mi változott.

2024. máj. 3. 16:16
 13/26 A kérdező kommentje:

12/

Nem akartalak megbántani és még mindig kitartok amit mondtam viszont abban is eggyet tudok érteni hogy valóban van ilyen ember... Barátnőm/ gyerekem anyja ugyan ez csak más oldalról. Kitűnő anya kívánni sem kívánhatnék jobbat de a kapcsolatunkat totálisan elengedte és hagyta elveszni úgy hogy mindenből kiveszem a részem és csak munka és család van más nincs is az életemben (ő sem ilyen volt nagyon nem .... anyaság 180fokban megváltoztatta) tudom hogy az élet igazságtalan de ezt az oldalát magamban lerendezem mert én választottam akkori látásmódom szerint a "legjobban" de most hogy vége a kapcsolatnak mert kiléptem ilyenkor jön rá hogy nagyon elszurta ( persze számomra minél messzebb van annál boldogabb kezdek lenni) szóval megértelek csak sajos ezzel semmit se lehet kezdeni és senkit sem érdekel mert vagy tűrsz vagy lépsz, persze ettől mehet még jó ember és nem a legtökéletesebb apa de sokkal rosszabb is lehetne akár, ezt neked kell látnod hogy mi az a határvonal amikor te azt mondod hogy elég.

2024. máj. 3. 16:28
 14/26 A kérdező kommentje:

persze eszem ágában sincs magamat fényesíteni mert ahhoz hogy valami rossz legyen 2 fél kell és biztos az én kezem is benne van hogy így alakult de az okok között az biztos nincs benne hogy ne vettem volna le a válláról súlyt amit a gyereknevelés ad pl ( "menj el barátnőzzél, menj moziba , kapcsolódj ki , folyamatos kuponok olyan helyekre amik kikapcsolják pl masszázs és ezt 5 évig olyamatosan)

Az én hibám sajnos másban jött ki és ezt vszeg tudom: szerintem túlságosan elpuhultam , nem tekint rám férfiként , én vagyok(tam) az a fél aki sose beszél csunyán , nem evszekszik , inkább lehajtja a fejét csak nehogy a gyerek ezt halgassa otthon és inkább csendben maradok

Szóval mindenkinek van hibája.

2024. máj. 3. 16:33
 15/26 anonim ***** válasza:
73%

"Rendben van hogy nincs apáknapja?"

Igen, rendben van. Magyarországon nem számít -még- tömegek ünnepének. A férfi napot sem ünnepeljük, csak a nőnapot.

Nálunk volt olyan kisgyerek, akit az apja nevelt. Anyak napján a kislány nyilván őt hívta meg, az óvónők kimondottan apukanak való verset tanítottak meg neki, azt adta elő.

2024. máj. 3. 17:51
 16/26 anonim ***** válasza:
41%
Szerintem ritka az olyan apa aki élvezné ezt a parádét
2024. máj. 3. 18:37
 17/26 anonim ***** válasza:
100%
Amúgy én soha nem értettem, miért kell ezt intézményesen ünnepelni. Ok, készítsenek valamit, esetleg tanuljanak verset, aztán adják elő otthon, a saját anyjuknak, apjuknak. Külföldön élek, nálunk ezek privát ünnepek, a gyerekek csak ajándékot készítenek a szülőnek. Karácsonyi vacsora van még nekik, meg húsvéti reggeli, mindkettő szülők nélkül, csak gyerekekkel a szunet előtt.
2024. máj. 3. 18:41
 18/26 Derjaderja ***** válasza:
41%

8. Más ha előadást tart, de ez az erőszakos meghatódtatás ez nem férfinak való. Nekem is nehéz anyák napján, nekem alap, hogy idegen személyek jelenlétében semleges fejét vágok, nem tudok vigyorogni meg személyes közléséket intézni a gyerekhez egy olyan helyiségben ahol mások is vannak.

Erre ott ez a műsor, amit tény hogy élvezet nézni, de szinte elváras picsogni vagy vigyorogni meg édelegni a végén, mert a gyerekek is nézik, hogy tetszik-e.

2024. máj. 3. 19:49
 19/26 anonim ***** válasza:
12%
Nincs rendben és az sem, hogy az itteni nők is mennyire lenézik az apa szerepét, a saját férjüket, na de az anyák napját persze remegve várják. Az sem kell akkor, így van.:D Mindkettőt tessék törölni. Az én férjem egyébként mindig tökre örül ennek a napnak, szoktunk adni neki valamit, de mondjuk ő szereti a lányát, mindjárt születik a második. Nyilván más, ahol csak egy dísz apuka.
2024. máj. 3. 20:09
 20/26 Derjaderja ***** válasza:
31%

19. Ennek semmi köze ahhoz ki milyen apuka.

Az én párom pl hivatása a munkája mégis hetekig puffogott, amikor a minisztériumban hívták kitüntetésre. Az érmet vagy mit elsuvasztotta, szerinte baromság az egész. Más kollégája meg öltönyben pózolt a kitüntetéssel a FBn.

Nem mindenki ilyen édelgős típus, az én párom utálja az összes ünnepet alapból, azt is utálja ha őt felköszöntik, mindenféle mübazsajgás idegesíti.

És egyikünk se szereti ha másokkal kell kontaktálni, bent ülni az óviban, más szülőkkel műbeszélgetni. Ez van, mi ehhez öregek vagyunk. Meg más karakterek. A sógornőmnek kb attól is hullik a könnye a meghatottsàgtól ha kedvesen szól hozzá valaki. Neki nyilván bejön az anyák nap is.

2024. máj. 3. 20:49
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!