Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Óvodát lehet szüneteltetni...

Óvodát lehet szüneteltetni vagy ha egyszer beíratom a gyereket onnantól kezdve ki kell járni max halasztani lehet 1 évet?

Figyelt kérdés

Olyat lehet csinálni, hogy beiratom tavasszal, de ha összel, télen szülnék akkor kiveszem és otthonmarad ő is? Vagy csak kitolni lehet pl jövő őszre a kezdés, de ki már nem vehetem onnan.

Az volt a terv, hogy tavasszal-nyáron szülök, és utána mivel úgyis otthon maradok a meglevő még nem menne óvodába. Sajnos elvesztettük a babát, de természetesen próbálkozunk. Aki benne van tudja, hogy lehet, hogy leszek terhes, lehet 1 év múlva, lehet, hogy soha.

Volt más hasonló helyzetben?

tegnapelőtt 13:09
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Mennyi idős? Óvoda köteles lenne szeptemberben? Ha nem, akkor minden további nélkül mondhatod, hogy nem viszed most. Ebben az esetben kiiratkoztok és majd újra kell kérni a felvételt. Ha óvodaköteles szeptembertől, akkor csak nagyon indokolt esetben engednek halasztani.
tegnapelőtt 13:16
 2/10 anonim ***** válasza:
85%

Eleve nem kell beadnod tavasszal.

Egy gyerek csak a 3. születésnapot követő SZEPTEMBERTŐL oviköteles. Onnantól kell napi 4 órában járnia.

Ez alól most adhatsz be halasztást január 20-ig, ha most szeptembertől oviköteles.

Egyébként nyilván kiveheted bizonyos időre megfelelő indokkal. Ezt az óvodavezetővel kell lemeccselni.

tegnapelőtt 13:16
 3/10 anonim ***** válasza:
91%

3éves kora utánni szeptembertől kötelező az óvoda. Ha pl most tavasszal lesz 3éves akkor szeptemberben már kötelezően mennie kell.

Kivenni nem lehet.

Csúsztatni egy évet hogy 4évessen kezdje se olyan egyszerű hiszen komoly indokok kellenek az nem elég hogy te szülsz és szeretnéd hogy otthon legyen.

Mikor tölti a 3-at?

tegnapelőtt 13:19
 4/10 anonim ***** válasza:
88%
Az óvoda kötelező nem opcionális gyerekmegőrző. Járnia kell, ha óvodaköteles már.
tegnapelőtt 14:51
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Az óvoda 3 évében felkészítik az iskolára és olyan alapvető rendszerbe nevelés folyik, amit nagyon indokolt esetben hagyhat ki, és amúgy pótolnod kell, hogy ne legyen később hátrányban a gyerek. Azt tartom elfogadhatónak, ha a nyári ügyeletbe nem viszed a kisbaba mellett, de ha ősztől oviköteles, akkor járjon, mert nem csak gyerekmegőrző (jó esetben).

Tudom, a fiam sokat volt beteg és a lemaradását most fejlesztésekkel kell helyrehoznunk. Ne szúrj ki vele.

tegnapelőtt 16:03
 6/10 anonim ***** válasza:
67%

Ha oviköteles akkor napi 4 óra foglalkozásra kötelező vinni, tehát hazaviheted ebéd után, ha úgyis otthon maradsz. Meg nemtom másnál hogy van, itt nem kérnek orvosi igazolást, a szülő "igazol". Ha azt mondom náthás, akkor senki nem ellenőrzi, hogy tényleg az e?

De nekem is van kisebb gyerek is, én annyira nem bánom, hogy jár oviba. Ebéd után hazahozom, de így legalább a kicsire ott van a délelőtt. Ő meg szereti az ovit.

tegnapelőtt 16:48
 7/10 anonim ***** válasza:
14%

Szerintem arra gondolt a kérdező, hogy most beíratná (mert pl. dolgozik) de amúgy még nem óvidaköteles tehát később nem járatja ha majd otthon lesz úgyis. Ha nem jön össze a baba akkor viszont járatja folyamatosan.

Én nem tudom hogy a gyereknek jó-e ez, ha lehet is. Bekerül a közösségbe, aztán ki, aztán vissza. Olyat hallottam hogy valakinek az óvodaköteles gyereke csak heti 4 napot járt hasonló okból. Ott a közlekedés volt gond az újszülöttel.

tegnapelőtt 18:24
 8/10 anonim ***** válasza:

Mivel érintett voltam egyéb okokból, és utánajártam, igazából lehetséges, hogy egy évvel később kezdjen. Kérvényezni kell, és a legegyszerűbb, ha orvos ír valami papírt jófejségből (hogy pl. nem szobatiszta, vagy beteges vagy bármi), de más indokkal is halasztható egy évvel (akár azzal, hogy otthon a felügyelet megoldott). Nem lehetetlen egyáltalán, van vele egy kis dolog, de megadják az "engedélyt".

Tehát ha betölti az adott év szeptemberig a 3-at, akkor is van lehetőség. De ezt igazán csak az első évvel lehet "eljátszani".

tegnapelőtt 19:22
 9/10 anonim ***** válasza:
Azt a verziót nem tudom elképzelni, hogy visszaveszik dolgozni, a gyerek oviba megy és mondjuk 14 hónap múlva, mikor terhes leszel, a kicsi meg 4,5 éves és beilleszkedett, te kiveszed az oviból 1-2 évre, hogy együtt babázzatok. Ezt nem jó a gyereknek és neked is csak elméletben.
tegnapelőtt 19:29
 10/10 anonim ***** válasza:

Olyanról hallottam, hogy nem tudott beszokni valaki, ha sikerült is nagy ordítások közepette otthagyni, másnapra biztos lebetegedett. 2-3 hónap "nemjárás" után úgy döntöttek, hogy akkor következő évben. Ami amúgy teljesen rendben ment.

De random ki-be íratni szerintem sem nagyon lehet, mert ez már nem bölcsi.

Hány éves?

tegnapelőtt 19:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!