Nagyon nem szeretne a gyerekem óvodába járni?
Minden reggel sír mikor beadom és most már oda jutottunk, hogy este is bőgve alszik el, hogy másnap menni kell. 2.5 évesen leszokott az alvásról, azóta nem alszik nappal és neki rettenetesen nehéz hogy nyugton kell lennie míg a többiek alszanak. Tavaly nem volt ilyen gond, pedig akkor sem aludt. Most középsősen viszont azt látom mintha ő nem találná meg a helyét sem a csoportjában a többiek között(abból következtetek amit nekem mond). Az óvónők szerint viszont minden oké vele és be tud illeszkedni a csoportba csak alváskor szokott még eltörni nála a mécses, mikor feküdni kell.
Mit lehet ezzel csinálni?
Az óvónők azok észrevennék ha valóban nem érezné igazán jól magát a csoportba, ha beilleszkedési problémái volnának nem?
Nálunk nem gyűjtik őket össze, hanem minden csoportban alszanak vagy fekszenek. Nincs rá panasz, hagyja a többit aludni csak szegény tényleg szenved. Még a 4 órás oviban gondolkodtam, mert most ideig- óráig tudnám hazahordani délben, de sajnos állandóra ezt nem tudom megoldani és attól tartok utána neki még rosszabb volna.
Azért is gondolom ,hogy esetleg önmagában a csoportban sem találja a helyét, mert ha össze vannak a kiscsoportosokkal rakva, mert kevesen vannak, akkor sokkal kiegyensúlyozottabban és boldogabban jön haza. Olyankor van, hogy haza se akar jönni. Pedig szereti a saját óvónőiket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!