Mi a feladata egy óvónőnek az ovodában? A szülők mit tapasztalnak mivel töltik az időt? A gyerekek vidáman mennek haza vagy nem szeretnek oviba járni?
Elsőnek:
Nincs a környéketeken olyan ovi, ahol sima csoportok vannak?
A fiam most megy első osztályba, a lányom középsős (és ezt ismétli is most).
Én egy fél év vegyes csoportos ovi után váltottam, ott is ugyanez volt, 29-en kezdtek, sokszor vagy 1 óvónő vagy csak egy dadus volt velük, káosz, rendetlenség, semmi foglalkozás.
Átvittem másik oviba a következő tanévtől, addig otthon volt velem meg a picivel.
A mostani ovinkban összesen 3 csoport van, kb. 55 gyerek.
Sokat foglalkoznak velük, sokat vannak kint is, teljesen más a hangulata az egésznek. Nem gond az összevont csoport sem, hiszen minden délután kb 4 után már egy szobában vannak mind, de igy minden gyerek ismeri az összes óvónőt és dadust.
Nyáron 4 hétre zárnak be, előtte utána azok mehetnek a nyári időszakban, ahol dolgoznak a szülők.
Nálunk ahogy van:
* Fogadja a gyerekeket reggel az ajtóban
* Délelőtt rajzolnak, festenek, ezt-azt csinálnak (wc papír gurigából kisautó stb)
* Évszakonként termény gyűjtés, növényekkel ismerkedés , farsangi, Húsvéti stb szokások
* Mennek bábszínházba, megnézték már a vasútállomást is (mozdonyra is felmentek)
* Heti 1 nap van egy kis tornaóra
* Ha nem esik akkor kimennek az udvarra ebéd előtt
EBÉD - itt a dadus + konyhás segító kitálal, kimeri az ebédet, de már közösen figyelnek / segítenek a gyereknek enni , ha kell
Ebéd után fogmosás, WC, itt az óvónő van velük, a dadus addig összepakolja az asztalokat a konyhás segítővel, illetve előkészítik az ágyakat.
Aztán mese és alvás.
Utána ha jó idő van, akkor kimennek az udvarra, ha nem, akkor bent játszanak, rajzolnak stb stb.
Fiam szeret oviba járni. Szereti az óvónőket és a dadust is.
Mondjuk olvasom, h sokan nem elégedettek az óvónőkkel, mi szerencsére azok vagyunk.
Nálunk az óvónő is kikíséri wc-re a gyereket, megtörli, átöltözteti, szóval nem általános ez sz*r melót csak a dadus végez dolog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!