Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Gyerekek, kamaszok. Őszintén....

Gyerekek, kamaszok. Őszintén. Van aki szeret iskolába járni? Vagy volt olyan, amikor szerettetek?

Figyelt kérdés

A kislányom adhd-s. A Nevelési Tanácsadóban a pszichiáter totál beparáztatott, mert kitöltetett egy tesztet a gyerekkel, és azt mondta, hogy nagy a baj, adjunk neki gyógyszert. Mert a gyerek ilyeneket írt a kérdőívben, hogy nem szeret iskolába járni, mert ott úgyis valami rossz dolog fog történni. Meg hogy anya soha nem játszik vele, ilyenek.

Most második osztályos. Tudom, hogy a suli egy pokol. 5-kor hazaérünk, és sokszor nincs kész a lecke, még este is azt írjuk, és igen, nincs nagyon időm még ezek után játszani vele.

De konkrétan én is mindig utáltam az iskolát, a férjem is. Ennek ellenére van 2 diplomám és beszélek 2 nyelven, és nem lettem pszichopata sorozatgyilkos. És mindig, de mindig azt éreztem, hogy anyukám nem játszik velem eleget. A férjem is ezeket meséli.

Most akkor ez tényleg akkora gáz?

Sokat beszélgetek vele, próbálom bátorítani, de én eddig azt gondoltam, hogy sajnos ez normális jelenség, hogy a gyerekek utálják az iskolát.

2015. dec. 28. 22:45
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
100%
Az iskolában egyedül a barátok és a társaság jó, tizedikes vagyok és így érzem. A magyar oktatást alapjaiban tartom borzalmasnak, mert elavult, elutasító, agyfacsaró és mintha a direkt a motiváció elfojtására menne. Rengeteg a felesleges tanulnivaló, érdektelen sehogy se hasznosítható információ. Nem azt mondom, hogy nincsenek jó tantárgyak és jó tanárok de sajnos elenyészően kevés van ahhoz, hogy ne lehessen az egész oktatást szarnak bélyegezni. :(
2015. dec. 28. 22:57
 2/20 anonim ***** válasza:
100%

Ez egy modern kori hülyeség,hogy mindenért felírnak a gyerekeknek gyógyszert és nagyon szeretik hiperaktívnak titulálni őket(nyugatra még rosszabb a helyzet ilyen szempontból).

Inkább a pszichiáternek kéne szednie...csak azért felír neki,mert nem szeret suliba járni?Egy gyerektől tényleg az lenne a fura,ha szeretne.Én mindig jó tanuló voltam,most egyetemre járok és nyelvvizsgáim is vannak,mégis utáltam a sulit.Inkább derítse ki,miért nem szereti,ne egyből gyógyszerekkel akarja tömni.

2015. dec. 28. 22:59
 3/20 anonim ***** válasza:
96%
Szerintem nem konkrétan az intézménnyel van baja, hanem a társasággal. Nekem Asperger-szindrómám van, általánosban ezért kirekesztettek, csesztettek, átvertek, megszégyenítettek, stb stb stb. A tanárokkal nem volt bajom csak az osztálytársaimmal. Kérdezz rá konkrétan mi a baja az iskolán belül, mi az amitől fél. Ha hiányolja a szülői jelenlétet az már régen baj, meg van értve ha valaki sokat dolgozik, de próbálj meg minél több időt a gyerekre fordítani. Én tudom milyen ez a dolog, apámat látom naponta 5 percet amikor elmegy a melóba meg hazaér és lefekszik aludni. Gyógyszert ne adj neki, elég lesz ha valakinek kibeszélheti a problémáit. :)
2015. dec. 28. 23:00
 4/20 A kérdező kommentje:

Itthon egyébként nagyon aranyos, de az iskolában panasz van rá, sorra jönnek a beírások, hogy rosszul viselkedik. 3,4-es tanuló, lehetne jobb is, de ezért nem szoktam csesztetni.

Gyógyszert nem akarok neki adni én sem, januártól járunk majd terápiára, de konkrétan a férjem azt mondta, hogy ez egy egetverő baromság, nincs a gyereknek semmi baja.

Sokat beszélgetek vele, este lefekvés előtt fél óráig összebújunk, mielőtt lefekszik. Tudom, hogy a társaság elég rossz az iskolában, sok a verekedős gyerek, és sajnos sok rosszat eltanul tőlük. Az impulzivitása miatt a szolid gyerekek meg nem szívesen állnak vele szóba.

Igen, az idő hiányát én is érzem, sajnos, pláne, hogy a másik gyerekem is állandóan utánam sír. Inkább csak hétvégén van időm játszani velük.

2015. dec. 28. 23:09
 5/20 anonim ***** válasza:
100%

Egyik baratnom is az, altalanos iskolaban tobbszor kapott beirast es figyelmezteteseket, mert hangosan nevet orakon. De mit csinaljon egy gyerek?

Az anyja elvitte orvoshoz, felirtak egy gyogyszert. Be is vette, es annyira melankolikus lett a kislany, hogy mar semmihez sem volt kedve, illetve mindent elfelejtett nagyon hamar.

Ne add be a gyogyszert. Manapsag minden termeszetes gyermeki reakciot kezelni kell, mert nem zombikent viselkednek az iskolapadokban, hanem normalis gyerekekkent...

2015. dec. 28. 23:12
 6/20 anonim ***** válasza:
11%
szerintem írasd át neki való iskolába, ahol a "nehéz eseteket" is kezelni tudják. jót tenne neki ha már a gyógyszert nem akarod.
2015. dec. 28. 23:15
 7/20 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is azt mondták hogy én csak ilyen gyerek vagyok, semmi probléma kinövöd. Hát... elég jól megszenvedtem azt a 8 évemet. Aztán 26 évesen kiderül: "jajj fiacskám hiszen neked fejlődési zavarod van, szóval ezért fagytál le naponta ötször, pedig azt hittük ez normális..." Mondjuk rajtam nem tudom hogy tudott volna bármi is segíteni. Érdemes lenne szerintem belevágni a terápiába, aztán ha nem javul a helyzet, hagyd abba. Csak ne már az elején, nem kell csodát várni az első napokban.
2015. dec. 28. 23:18
 8/20 anonim ***** válasza:
96%

Én szerettem iskolába járni, de én voltam a kivétel inkább. Nagyon szerettem az irodalmat, nyelveket, történelmet, művészeteket már akkor is. Később nyelvi területen 2 diplomát szereztem és most 30 évesen egy szakmai diplomába kezdek bele.

Nagyon szeretek tanulni, ez kamaszkoromban is így volt már.

De akárki akármit mond, az osztályok 80-90%-a nem így vélekedik, úgyhogy gondolom az a normális.

Bocsi, hogy idősebbként válaszolok neked, remlem hasznos ettől még amit írtam.

2015. dec. 28. 23:26
 9/20 anonim ***** válasza:
95%

Én szerettem iskolában járni bár mennyire is furcsa persze főleg a társaság miatt de az érdekes órák miatt is

Általánosban nem votlam igazán jó tanuló mi is még minden este otthon írtuk a leckét aztán a nevelési tanácsadóban azt mondták diszgráfias vagyok (írászavar) jártam fejlesztésre gyakoroltam bemagoltam a kivételeket végül egy magyar tagozatos gimnáziumban kitűnővel végeztem és 5 os magyar érettségivel (idegen nyelvben azért érzem ezt a problémát de igyekszem)

Nincs lehetőségeteke elvinni egy másik szakemberhez? Sztem nem a gyógyszer a megoldás főleg ha otthon semmi probléma nincs, esetleg iskola váltás?

Egyébként én is kaptam beírást azért mert szünetben beszéltem... Hát ha már akkor sem lehet...

2015. dec. 28. 23:35
 10/20 anonim ***** válasza:
100%
Teljesen rendben van, hogy utálja az iskolát. Van rá oka, hiszen ő még gyerek, játszana, fedezné fel a világot, nehéz neki napi 6-7 órát egy helyben ülnie, utána meg még tanulni, házit írni. Bár én 10.-es vagyok, teljesen megértem a gyerekedet. Én átmentem egy magániskolába, ami nagyon ígéretesnek tűnt. Sajnos ez az iskola csak megjátszotta a jót meg a szépet, az osztàlyunkból senki sem elégedett vele. Gyomorideggel megyünk iskolába. A pedagógusok vafy nagyon jók vagy rettenetes tanítási képességekkel rendelkeznek (wikipédiából tanítanak, nem érdekli őket stb) az igazgató is "tanít", ami abból àll, hogy elmesél kb mindrnt a magánéletéről, de dolgozatban számon kéri azt, amit tanítania kellett volna. Ellenőrzésnél le lettünk szinte fizetve, hogy eljátszuk, hogy milyen kó óra ez. Magàniskola létére nem foglalkoznak a diákok egyéni problémáival, kivéve, ha olyan dolog, amiétt pénzt kapnak. Volt egy olyan eset, hogy az osztàlytàrsam diszkalkuliás és nem küldtek felmentő papírt az iskolànak, a csaj ezt nem tudta, az igazgató és a felesége pedig letàmadták a csajt, úgy, hogy órákig sírt. Az osztályfőnökünk nem segít semmiben, de ha ezért kritikában részesítjük, másnap már a fél tanári kar minket szapul, miközben jogosan vagyunk kiakadva, mert nyilvàn ő kéne, hogy intézzen bizonyos dolgokat, de a tavalyi osztálykirándulást az osztály szervezte, az ideit pedig más tanár... Emellett minden nap 8-tól 4-ig benn vagyunk az iskplában, minden tanár azt hangoztatja, hogy megérti h rossz stb, de mégis rengetdg házit kapunk, és a legviccesebb, hogy ezért az oktatásnak nevezett szörnyűségért kell évi 250 ezer Ft-ot fizetni... Szóval én teljesen megértek mindenkit, aki utàlja az iskolát, a miénket kb mindenki utàlja. A leg demotivàlóbb, amikor az ember dolgozatot ír az igazgató óráján, semmit nem tud, mert nem tanítottak neki semmi érdemlegeset, közben pedig azt hallgatja, hogy aki nem tud semmit, az mehet kisegítő iskolába... Ilyen oktatàsi színvonal mellett minden diák utálja az iskolát, és ettől nem a gyerek kettyós, hanem az állam és miniszterbácsik/nénik... Én is ide már csak kényelmi szempontok miatt járok, meg a társaság miatt, meg amiatt a kb 5 tantárgy miatt, amit jól tanítanak.
2015. dec. 29. 10:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!