Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Hogyan kezelnétek ezt a...

Hogyan kezelnétek ezt a helyzetet?

Figyelt kérdés

Nagycsoportos fiam nagyon összebarátkozott egy kislánnyal. Többször beszélgettünk az anyukájával, jó fejnek tűnt meg szimpatikus családnak. A kislány a középső 3 lány közül, van egy 8 éves nagylány és egy 2.5 éves kicsi. Ünnepek előtt beszéltük, hogy jó lenne összeruccanni, had játszanak egyet a gyerekek. Erre a napokban sort is kerítettünk nálunk.

A férjemmel főztünk is nekik, jó kis vendégségnek indult. Csak hogy úgy tűnik, a gyereknevelésről nagyon más a nézetünk. Konkrétan semmiért nem szóltak rá a gyerekeikre, akik az alapvető viselkedési normákkal sincsenek tisztában (pl. azzal, hogy máshol nem rongálunk) sáros cipővel csatangoltak végig a házunkon, a kicsi lány is sáros bakancsában játszott a hálószobánkban a vastag szálú szőnyegen stb mire észre vettem már több játékot is megrongáltak, olyat is amit most hozott a Jézuska. A szülők konkrétan rá sem néztek a gyerekeikre, a férjemmel szaladgáltunk amellett hogy őket kiszolgáltuk. Amikor észleltem a bajt és rászóltam pl a picire hogy ezt-azt nem szabad, a szülők még akkor sem érezték szükségét hogy szóljanak vagy elvegyék a kezéből amit én nem bírtam és végül széttörte.

A lényeg az, hogy máris kérdezgetik hogy mikor jöhetnek legközelebb, mert nagyon jól érezték magukat. Azt mondjuk elhiszem hogy ők jól érezték magukat, de mi kihagynánk a következő alkalmat. Sőt, a nagylány már itt is akart aludni. Alig lehetett rávenni hogy mozduljon mert indulnak haza. Én még ilyet nem láttam hogy ennyire a gyerek mondja meg hogy mi legyen, ugyanis a szülei nem is tiltakoztak, csak várták hogy én mit reagálok mert ha engedem, simán itthagyták volna aludni!!!

Én elhiszem hogy nehéz néha 3 gyerekkel, de nem hiszem hogy ennyire rájuk kéne hagyni. Az én két fiam "kisangyal" hozzájuk képest.

Ti hogy reagálnátok ezt le? Ugye ciki hogy egy csoportba jár a középső kislánnyal a nagy fiam, amúgy ő a legcsendesebb kislány közülük, felőlem ő jöhetne is többször, de ugye a többi...

2023. dec. 29. 22:39
1 2 3 4
 31/38 anonim ***** válasza:
100%
Hát, az én fiam is egy tornádó, de nem növényezem le más nyugodt természetű, jólnevelt gyerekét kínomban... Kellemetlen ember lehetsz.
2023. dec. 31. 11:14
 32/38 babyboom567 ***** válasza:
18%
Semmi baj,31-es kibírom,már megszoktam.Elég nagy páncélt kell növeszteni az olyan emberek ellen akik azt hiszik,hogy minden kizárólag a nevelésen múlik,és hogy akinek nem tündibündi gyereke van,ott biztos kizárólag az elcseszett nevelése a baj.
2023. dec. 31. 11:25
 33/38 anonim ***** válasza:
90%

Rád/ rátok itt nem mondta senki, te támadsz a jelzővel és minősítéssel. Észre sem veszed valószínűleg. Pedig mondom, az enyém sem épp meurotipikus. Kicsit szedd össze magad szerintem..

Majd akkor növényezzed le más gyerekét, ha ő is ilyen stílusban nyilatkozik a tiédről!

2023. dec. 31. 11:56
 34/38 anonim ***** válasza:
93%

32, de itt a saját szülőnek kellett volna a 2,5 évesére vigyáznia az udvaron.

A kérdezőnek "csak" arra, hogy amikor bejönnek, hogy jönnek be.

Ha hozzám jön vendégségbe egy kiskorú és jön vele az anyja/apja, akkor nem az én felelősségem vigyázni rá az udvaron.

Felénk egyébként a beteg, magatehetetlen emberre mondják, hogy csúnyán, hogy szobanövény. Így más gyerekére ezt használni is érzéketlen, undorító dolog.

Az én közösségben lefagyó autista lányomat milliószor szobanövényezték már le, holott ha tudnák, hogy mi meló van vele...

2023. dec. 31. 12:38
 35/38 anonim ***** válasza:
84%
Mondjuk ugyanúgy, ahogy elüldöm vissza az édesanyjába azt, aki kéretlenül minősíti a gyerekemet, miközben igenis jelen vagyok minden helyzetben, ugyanúgy azt is küldeném utána, aki leszobanövényezi. Undorító dolog mindkettő.
2023. dec. 31. 13:01
 36/38 A kérdező kommentje:

29: Kis kamus a jó édes... amíg más nézte őket mert épp kínáltam valóban nem azonnal észleltem. De valóban ez a legfontosabb részlet?

Unatkozó kisgyerek vagy, vagy itt éled ki magad. Nem szükséges válaszolgatnod ha zavarlak :)

Ma összefutottam az anyukával, és megint felhozta hogy mikor játszhatnak a gyerekek. Mondtam hogy ne haragudjon de mostanában nem, mert keletkezett egy kis kár és sírt a kicsim, így egy darabig nem szeretnénk vendégeket. Esetleg őnáluk. ÓÓÓ, hát náluk kicsi a hely, mert az anyukájánál laknak és inkább ők szoktak menni. Erre mondtam, hogy akkor majd az oviban játszhatnak amíg jobb lesz az idő és mehetünk játszóra, bocsi.

jan. 2. 11:34
 37/38 A kérdező kommentje:

30: Vegyél vissza de gyorsan. Mi az hogy "növények" a fiaim? Mert nem istállószabályok szerint élünk és tarolunk mindent le, még nem növények. Eleven, cserfes, okos gyerekeim vannak és kikérem magamnak a növényezést. Attól hogy ismerik a szabályokat ha vendégségbe megyünk és többnyire hallgatnak a szüleikre és a felnőttekre növények? Mert nevelve vannak? Vagy mire gondoltál?

A te gyereked hogy jön ide? A vendégeink közül senkinek sem volt ilyen gondja mint a tiédnek, így miért ne játszhatnának.

A problémám a szülői nevelés látható mulasztásából eredő rongálásra vonatkozott. Bár azután hogy ismeretlenül lenövényezed a gyerekeim, nem is várom hogy megértsd a kérdés lényegét.

Off: egy megfigyelés: vannak ismerőseim, akiknek van hasonló problémás gyerekük és megfigyeltem, hogy mind keresztül meg egyfajta személyiségváltozáson. Lehet hogy te is azért lettél ekkora bunkó.

jan. 2. 11:45
 38/38 anonim ***** válasza:
67%
#37 hagyd, ezt a növényezést irigységből szokták írni a nehezebben nevelhető gyerekek szülei
jan. 3. 23:43
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!