Hogyan kezelnétek ezt a helyzetet?
Nagycsoportos fiam nagyon összebarátkozott egy kislánnyal. Többször beszélgettünk az anyukájával, jó fejnek tűnt meg szimpatikus családnak. A kislány a középső 3 lány közül, van egy 8 éves nagylány és egy 2.5 éves kicsi. Ünnepek előtt beszéltük, hogy jó lenne összeruccanni, had játszanak egyet a gyerekek. Erre a napokban sort is kerítettünk nálunk.
A férjemmel főztünk is nekik, jó kis vendégségnek indult. Csak hogy úgy tűnik, a gyereknevelésről nagyon más a nézetünk. Konkrétan semmiért nem szóltak rá a gyerekeikre, akik az alapvető viselkedési normákkal sincsenek tisztában (pl. azzal, hogy máshol nem rongálunk) sáros cipővel csatangoltak végig a házunkon, a kicsi lány is sáros bakancsában játszott a hálószobánkban a vastag szálú szőnyegen stb mire észre vettem már több játékot is megrongáltak, olyat is amit most hozott a Jézuska. A szülők konkrétan rá sem néztek a gyerekeikre, a férjemmel szaladgáltunk amellett hogy őket kiszolgáltuk. Amikor észleltem a bajt és rászóltam pl a picire hogy ezt-azt nem szabad, a szülők még akkor sem érezték szükségét hogy szóljanak vagy elvegyék a kezéből amit én nem bírtam és végül széttörte.
A lényeg az, hogy máris kérdezgetik hogy mikor jöhetnek legközelebb, mert nagyon jól érezték magukat. Azt mondjuk elhiszem hogy ők jól érezték magukat, de mi kihagynánk a következő alkalmat. Sőt, a nagylány már itt is akart aludni. Alig lehetett rávenni hogy mozduljon mert indulnak haza. Én még ilyet nem láttam hogy ennyire a gyerek mondja meg hogy mi legyen, ugyanis a szülei nem is tiltakoztak, csak várták hogy én mit reagálok mert ha engedem, simán itthagyták volna aludni!!!
Én elhiszem hogy nehéz néha 3 gyerekkel, de nem hiszem hogy ennyire rájuk kéne hagyni. Az én két fiam "kisangyal" hozzájuk képest.
Ti hogy reagálnátok ezt le? Ugye ciki hogy egy csoportba jár a középső kislánnyal a nagy fiam, amúgy ő a legcsendesebb kislány közülük, felőlem ő jöhetne is többször, de ugye a többi...
"Mi annyira nem élveztük a látogatásotokat sajnos. A gyerekeid nem ismerik az illemet, tönkretették a játékokat is. Szeretném, ha a gyerekek jóban maradnának az oviban, és hogy mi is jóban maradjunk, de nem szeretnénk, ha elmélyülne ez a barátság. Köszi, hogy megérted, remélem nincs harag."
Ha ezek után megsértődnek, az az ő gondjuk, nem a tiétek.
Hát nálunk úgy működik az ilyesmi, hogy ha egyszer vendégsegbe hívtak akkor az a minimum, hogy visszahivjuk őket, nem pedig az hogy újra meghivatjuk magunkat ugyanoda.
Mondd meg nekik, hogy most ők hívjanak titeket. És utána eldontitek legyen e tovább.
"A lényeg az, hogy máris kérdezgetik hogy mikor jöhetnek legközelebb, mert nagyon jól érezték magukat."
Most nem nektek kéne menni hozzájuk?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!